Zamieszczone przez georgg
[O2] [O2FL] montaż MFA (komputer pokładowy) w Classic/Mint
Zwiń
X
-
No i ja mogę cieszyć się z uroków tempomatu. Manetkę kupiłem na allegro -za 90zł.tak jak polecił kolega"demmsi", mój magik zmienił ją błyskawicznie, podpiął vcds-a zakodował
i była na początku LIPA. Na kompie manetka chodziła ale wrzucało błędy, po usunięciu próbna jazda - nie działał tempomat. :shock: Kilka ponownych prób z kompem i jazd i nic.
Więc kumpel po godzinie zmagań postanowił się przespać z tematem, a ja ruszyłem do domu. :cry: Ujechałem może z 3 km i w międzyczasie pobawiłem się pykając manetką. Aż tu zapaliła się kontrolka na desce i tempomat śmiga. :shock: Telefon do kumpla jest 'OK. Moje zdziwienie, jego także- ale taka jest elektronika. :?: :roll:
ikra66
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez inspektorSzukam osoby która zakoduje licznik (w zasadzie potrzebuje wyciągnąć sam pin z licznika kupiony na allegro 842D). Licznik i skoda rocznik 2007. Niestety vag can comander 3,6 nie podaje pinu nawet z mojego oryginalnego licznika
Komentarz
-
-
Co zamówić
Zamieszczone przez alfeedla uściślenia - mając Minta z grudnia 2009 rozumiem, że mam w nim moduł z kompem i tempomatem. Wystarczy zmienić manetki i aktywować to wszystko i będzie banglało?Lenin39
Komentarz
-
-
Witam,
Jestem tu nowy - nie znam sie na elektronice.
Czy ktoś może z Poznania może pomóc mi "ogarnąć" kwestię kupna i założenia manetki do tempomatu oraz uruchomić kompa ( Octavia II 2010 rok 1.9 TDI Mint)
Nie mam programu ani kabla żeby sprawdzić jaka mam wersję modułu.
Ewentualnie w weekendy bywam w Warszawie więc moge tam się tez spotkać
Komentarz
-
-
Odezwij się na PW, pomogę... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
OCP Poznań -> Mapa Spotów
Komentarz
-
-
Na wstęp[ie przyznam się szczerze, że jestem totalnie zielony w sprawach przeróbek i ogólnie motoryzacyjnych. Dlatego mam pytanie. Mam wersję Classic i chciałbym doposażyć swoją O2FL w komputer pokładowy (czyli to co tam może być), tempomat i kierownicę multifunkcyjną. Jak to ogarnąć? Od czego zacząć?
P.S.
JEstem z Poznania więc jak ktoś z okolic i byłby chętny pomóc i wyjaśnić to byłoby miło
Komentarz
-
-
Odezwij się na PW, pomogę... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
OCP Poznań -> Mapa Spotów
Komentarz
-
-
montaż MFA komp pokładowy
Kto może to zrobić w Krakowie. i w dodatku porobić parę innych rzeczy ....
prośba o kontakt
[email protected]
602209188
Komentarz
-
-
Pytanie jak w temacie ale chodzi głównie o MFA , czy komuś poszło z licznikiem 1Z0 920 803 D .
Przekopałem cały wątek wszyscy piszą o modułach i manetkach a o licznikach cisza .
A jest to istotna sprawa . Etka mówi że jest to część programowana według potrzeb . Sam mam 803Q i opis w ETCE jest dokładnie podobny i MFA chodzi .
Test wyświetlacza 803 D potwierdza że jest taka możliwość , ale to tylko test .
Komentarz
-
-
Mam pytanie, mam w mincie O2FL włączony podstawowy komputer (temperatura, spalanie, prędkość itp), a do tego mam multifunkcję. Prawe pokrętło na kierownicy nie zmienia mi danych wyświetlanych na komputerze, muszę to robić manetką. Jedno mnie dziwi, przy naciskaniu pokrętła zmienia się tryb 1 i 2 oraz mogę wyzerować dane przy przytrzymaniu. Czy to norma, czy po prostu nie działa mi to pokrętło?
Komentarz
-
-
a Panowie czy ten zegarek ma kontrolkę tempomatu ?
1Z0920842D (sprzedający nie umie odpowiedzieć
zegar dokładnie taki jak w tej aukcji
Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez demmsiNatomiast od daty ich produkcji zależy kiedy się ona załącza.Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
mam pytanie do tych, ktorzy to juz u siebie zrobili, mianowicie ile to moze kosztowac
dolozenie tempomatu
kierownica multifunkcyjna
dolozenie komputera pokladowego
chodzi mi osobno nie wszytsko, bo nie wiem na co moglbym sobie pozwolic i wtedy czytac jak i co potrzeba, niestety dowiedzialem sie ze nie mozna dolozyc w oII fl chromowanych ramek szyb szkoda
pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz