[ Dodano: Czw 23 Sty, 14 01:59 ]
Pany mam zagwostkę. Chcę kupić manetkę do tempomatu. Manetki mam niezespolone ( skoda z końca 2009r ) i na allegro znalazłem dwa rodzaje, 1K0953513A oraz 1K0953513G. Która będzie do mnie pasowała P&P, bez żadnego dłubania...??
No i dzięki wiedzy i pomocy użytkownika koles dołączam do grona osób z tempomatem i MFA
umówiłem sie na prv z koles, przyjechałem, on założył co trzeba, poprzestawiał w kompie co trzeba i po kilkunastu minutach było gotowe
Zawsze się śmiałem z kumpla który mówił że nigdy więcej auta bez tempomatu, swój dołożyłem tylko dlatego, że i tak miałem zespolone manetki więc wymieniłem od razu na takie z tempomatem, ale powiem, po przejechaniu ok 300 km że.... nigdy więcej auta bez tempomatu zayebista sprawa (ponoć następnym etapem ewolucji jest automatyczna skrzynia ale... do tego jeszcze chyba nie dojrzałem :P )
Potwierdzam. Koleś jest wielki Również jestem od dzisiaj posiadaczem kompa i tempomatu. Moduł który miałem fabrycznie to CS ( OII FL 1.6 benz. 2009 MINT) został zamieniony na CN z alledrogo do tego manetki od Kolesia i śmiga aż miło. Pozdrawiam.
Mam pytanie, przeczytałem wątek i nie wiem czy w swoim aucie mam manetkę zespoloną( podobno montowane od 30.05.2010r) czy rozdzielone. Chciałem doposażyć je w tempomat i nie wiem jak to będzie skomplikowane. Moje autko było odebrane z salonu 30.06.2010.( 1,9tdi ambiente,z komuter ma dorzuconą kierownicę obsługującą radioswing). można ustalić to po vin TMCS61Z3AC015969 czy trzeba rozbierać obudowe kierownicy? Z góry dzięki za pomoc.
konieczny jest dostęp do oprogramowania z kablem VCDS (dawny Vag-COM lub inny program, który umożliwi przeprowadzenie adaptacji, może Polski Vag lub VAS, nie wiem bo korzystam z VCDS) gdyż po wymianie należy zakodowac moduł Address 16: Steering wheel (na ostatnim miejscu zamiast 2 wpisać 4) oraz przeprowadzić adaptację nastaw podstawowych w module Address 44: Steering Assist (świeci się na zółto kierownica i ESP ) a dokładnie to Sensor for Steering Angle (G85) i Steering Limit Stop Adaptation.
. Zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś razem z mfa monotowalem tempomat tempomat działa mfa niestety nie możecie mi podpowiedzieć gdzie szukać powodu dziekuje
Witam. Mama takie pytanie, czy ktoś z Warszawy czy okolic podjąłby się założenia do mojej O2 z 2011r. (Classic) tempomatu i MFA. Ja zupełnie się nie znam, boję coś zepsuć i grzebać w elektronice. Oczywiście nie ma nic za darmo
Aha, jestem stolarzem, więc wiadomo
Szafa wnękowa zawsze taniej wyjdzie
Witam. Mama takie pytanie, czy ktoś z Warszawy czy okolic podjąłby się założenia do mojej O2 z 2011r. (Classic) tempomatu i MFA. Ja zupełnie się nie znam, boję coś zepsuć i grzebać w elektronice. Oczywiście nie ma nic za darmo
Aha, jestem stolarzem, więc wiadomo
Szafa wnękowa zawsze taniej wyjdzie
Z góry dzięki za odpowiedzi.
zapytaj kolegi wyżej - spacewalker, coś mi się obiło o uszy, że będzie niedługo w Wawie :wink:
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
. Działa tempomat ale nie ma reakcji na mfa nic sie nie zmienia na wysweietlaczu licznika wszystko zostało zaprogramowane ale niestety nie ma żadnej reakcji z góry dziekuje za pomoc
. Działa tempomat ale nie ma reakcji na mfa nic sie nie zmienia na wysweietlaczu licznika
Ale co ma się zmieniać? Jak działa tempomat to powinna na zegarach pojawić sie nowa ikonka.
. Tempomat działa kontrolka tempomatu rownież chodzi o mfa komputer pokldadowy po naciśnięciu przycisków na manetce nie mi spalania zasięgu nic nie ma reakcji pozostaje tylko to co było przed dodaniem mfa czyli temperatura godzina i przebieg
. Działa tempomat ale nie ma reakcji na mfa nic sie nie zmienia na wysweietlaczu licznika
Ale co ma się zmieniać? Jak działa tempomat to powinna na zegarach pojawić sie nowa ikonka.
. Tempomat działa kontrolka tempomatu rownież chodzi o mfa komputer pokldadowy po naciśnięciu przycisków na manetce nie mi spalania zasięgu nic nie ma reakcji pozostaje tylko to co było przed dodaniem mfa czyli temperatura godzina i przebieg
Pisałam, czy masz załączoną multifunkcje zegarów, jeśli nie to nie będzie tobie działać mfa.
Komentarz