kropeck, jak zatem moge to ustawic? Najchetniej wogole wylaczylbym spryski lamp i wlaczal je sobie w razie koniecznosci jak pisze Maru 123
[O2] [O2FL] "Ukryte" f-cje
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez kropeck.. udało mi się jeszcze nikomu nie spieprzyć fury :-) )))))) a na swojej przetestowałem WSZYSTKO na co tylko pozwala VCDS )))
sądzę że wielu kolegów będzie Ci wdzięcznych , i łatwiej będzie cokolwiek komuś znaleźć, bo czasami są z tym duże problemy
Jest wiele osób na forum, dla których taki spis by się bardzo przydał. :szeroki_usmiech
Można by napisać co można aktywować przez komputer pokładowy,osobno VAG oraz VCDS oraz dodatkowe funkcje dla O2 FL
Może ktoś z kolegów miałby ochotę się tym zająć?Później można by było przypiąć do poradników
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabkropeck, jak zatem moge to ustawic? Najchetniej wogole wylaczylbym spryski lamp i wlaczal je sobie w razie koniecznosci jak pisze Maru 123Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabkropeck, jak zatem moge to ustawic? Najchetniej wogole wylaczylbym spryski lamp i wlaczal je sobie w razie koniecznosci jak pisze Maru 123
Ukatywnij sobie tzw. tryb skandynawski. Polega on na tym, że swiatła mijania właczają się wraz z odpaleniem silnika (lub po przekręceniu kluczka w pozycje zapłon). W sprawie spryskiwaczy lamp przednich daje to tyle, że NIE DZIAŁAJĄ one do chwili kiedy przełącznik świateł jest w pozycji 0 (a światła mijania sie świacą). Także w dzień masz sprawe zgłowy W nocy zaś (gdy przełaczasz włącznik świateł do pozycji ON, aby właczyło się podświatlenie deski rozdzilczej) gdy chcesz spryskać przednią szybę, ale nie ukatywniać sprysków reflektorów wystarczy na chwilę przełącznik świateł ustawić w pozycję 0 (światła będą sie nadal świecić. Podświatlenie deski zgasnie) i spryskujesz szybę, po czym przełączasz włacznik świateł z powrotem w pozycję ON i ... tyle
NIc nie musisz dezaktywować, a jeśli chcesz użyc sprysków reflektorów to w każdej chwili możesz to zrobić.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentZamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez kropeck.. udało mi się jeszcze nikomu nie spieprzyć fury :-) )))))) a na swojej przetestowałem WSZYSTKO na co tylko pozwala VCDS )))
sądzę że wielu kolegów będzie Ci wdzięcznych , i łatwiej będzie cokolwiek komuś znaleźć, bo czasami są z tym duże problemy
Jest wiele osób na forum, dla których taki spis by się bardzo przydał. :szeroki_usmiech
Można by napisać co można aktywować przez komputer pokładowy,osobno VAG oraz VCDS oraz dodatkowe funkcje dla O2 FL
Może ktoś z kolegów miałby ochotę się tym zająć?Później można by było przypiąć do poradników
Tuż pod opisem, który zacytowałeś jest moja odpowiedź:
Zamieszczone przez kropeckTu masz trochę:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25676 .
Poza tym nie ma co się opisywać co u mnie, a co u innych, bo to zależy od sterownika. Ja nie mam opcji doświetlania zakrętów, a kolega z takiej samej O2 już ma sterownik, który na to pozwala - jeśli chcesz się dowiedzieć co można u Ciebie, to po prostu trzeba się do Ciebie podłączyć i wtedy będzie jasne. O pozostałych, albo wielu innych, jest w powyższym poście.
Natomiast jeśli chcesz wiedzieć (taniej) co Ty możesz, to proponuję u siebie zainstalować VCDS 908 ze strony adako.pl i wejść sobie do katalogu LABELS - tam masz WSZYSTKIE opisy sterowników - otwierasz taki plik w notatniku i szukasz sekcji CODING [KODOWANIE] - masz tam WSZYSTKO co chciałbyś wiedzieć.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
kropeck, myślałem tylko nad spisem co można zrobić, a czy da się w konkretnym samochodzie i w jaki sposób , to już każdy powinien ustalić we własnym zakresie.
Z takiej listy można by było później coś że tak powiem "wybrać", i umówić się np z Tobą, ustawić, a później wypić razem po piwku :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentkropeck, myślałem tylko nad spisem co można zrobić, a czy da się w konkretnym samochodzie i w jaki sposób , to już każdy powinien ustalić we własnym zakresie.
Z takiej listy można by było później coś że tak powiem "wybrać", i umówić się np z Tobą, ustawić, a później wypić razem po piwku :szeroki_usmiech
Co do takiej listy .... no NIBY tak, ale z drugiej strony - napalisz się na doświetlanie zakrętów (bo w O2 jest to możliwe) i kilka innych opcji, a się okaże, że akurat Twój sterownik nie obsługuje żadnej z tych rzeczy...
A jeśli chcesz się dowiedzieć, czy w ogóle coś takiego się da, to SZUKAJKA na pewno odpowie na Twoje pytanie ... :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez antassoHi, a wyłączyć prąd po wyjęciu kluczyka można jakoś (gniazdo zapalniczki ) O2 FL ?Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoklemme 15 to jest kluczyk przekręcony w pozycje on a klemme 50 to jest ta pozycja w której pracuje rozrusznikPozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
ok.... postaram się to w najkrótszym możliwym terminie sprawdzić to u siebie i dam znać jaki przyniosło to efekt.
[ Dodano: Sro 20 Sty, 10 10:31 ]
Byłem odznaczyłem i ..... nic się nie stało - auto odpalało, przyciski na pilocie i w pozycji READY i START (pozycji kluczyka w stacyjce) nie działały (myślałem, że to o to może chodzić). Generalnie być może jest tam jakaś diagnostyka, ale ponieważ u mnie wszystko działa, to nie dało to efektów.
Sprawdzałem również tę zimną diagnozę żarówek. Wyciągałem żarówki od wstecznego i nie wiem ile czasu potrzebuje na zdiagnozowanie nie włączonej żarówki (tzn. akurat nie świecącej), ale dałem mu minutę i nie zauważył jej braku. Tak strasznie kombinowałem, że mi żarówka wypadła z rąk i wpadła gdzieś w blachy pod tylną lampą... musiałem kupić nową
Tak więc to jakaś ściema i żadnej różnicy to nie robi .... BYĆ MOŻE inaczej działałoby to z diodowymi żarówami, ale nie miałem jak tego sprawdzić do dziś.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Wczoraj byłem w ASO Danelczyk pod Lublinem. Zamontowali mi zestaw głośnomówiący i 4 głośniki na tył. Nota bene polecam to ASO. Rozbebeszyli pół samochodu i złożyli tak że nic nie trzeszczy.
W ASO aktywowali mi samoczynne zamykanie się samochodu i Corner Lights.
Mam trzy pytania:
1) Samoczynne zamykanie się samochodu: czy to normalne, że aby otworzyć drzwi muszę dwa razy pociągnąć klamkę?
2) Corner Lights: w instrukcji jest napisane, że powinno się włączać również gdy włączony jest kierunkowskaz, u mnie tak nie ma. Winna instrukcja, czy ASO?
3) Po włączeniu biegu wstecznego włączają się przednie światła przeciwmgielne, które gasną po włączeniu Drive. Gasną tak powoli jak przy Corner Lights. Czy to jest opcja występująca razem z doświetlaniem zakrętów, czy ASO się dupnęło i coś mi włączyło "dodatkowo"?
A tak przy okazji polecam zestaw głośnomówiący bluetooth Parrot MKi9100. Można przesyłać bezprzewodowo muzykę z telefonu wprost do radia w samochodzie, ma też wyjścia USB (na pamięć masową lub MP3), iPod i AUX. Ale najlepsze, że można z nim pogadać (niestety po angielsku tylko). Mówi ładnym kobiecym głosem ;-)
Można wybierać dowolny numer po nazwisku, ale trzeba wymawiać zgodnie z wymową angielską. Do tej pory zastanawiam się jak wymówić "Żonka"1.4TSI + DSG Biała
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lorutak lub wyjąć kluczyk lub przyciskiem odryglować
Zamieszczone przez radik79Ad 3. tak jest przy włączonych CL.1.4TSI + DSG Biała
Komentarz
-
-
Karpie,
Zamieszczone przez KarpieI Miśki nie przyczepią się, że nie stosuję się do zakazu włączania przeciwmgielnych przy słabej widoczności ???... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
Komentarz
-
Komentarz