andrzej111 ,za 2 tygodnie odbieram szkodnia z salonu i chce przy okazji cos juz wymienic(kierownice,dolozyc tempomat i Bolero).Poki nie znajde w miare taniego modulu to bede jezdzil z ,,atrapami,, A w to ze mam higline w Ambiente nie wierze,tym bardziej ze nigdy nic nie wygralem hahaha Pozdrawiam
[O2] Multifunkcje mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez andrzej111lu5asz, przecież to skrajny obciach zakładać niedziałającą MF kiere. Jaki w tym cel? Lans? :lol:
Jak nie zależy Ci na działających przyciskach to daj samą skórę.
W ogóle to sprawdź jaki masz moduł bo właśnie od 2011 często pakowali moduł który obsłuży MF, może masz farta i załapałeś się na taki . Jeśli nie to na allegro wyłowisz używkę za 150zł.
Przy okazji warto pomyśleć o tempomacie.
Daj znać jak już będziesz wiedział jaki masz moduł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszA w to ze mam higline w Ambiente nie wierze,tym bardziej ze nigdy nic nie wygralem hahaha Pozdrawiam
W zasadzie 1 auto na 3 jak nie na 2 ma hajlajnowy modułByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
kierownica
Witam kolegów!
Ponieważ nigdzie nie mogę wyrwać skórzanej kierownicy bez MFL to zastanawiam się czy nie kupić właśnie ze sterowaniem. Problem w tym że chyba sama kierownica nie wystarczy. Ostatnio dokładałem tempomat (manetka i kodowanie) i przy okazji spisałem numer modułu 1KO 953 549 BN. Bardzo Was proszę o poradę co musiałbym zrobić (i kupić) żeby takie sterowanie uruchomić. Oczywiście jak już mam mieć sterowanie to chciałbym żeby wszystko w niej działało.
Moje auto to Octavia II 2008r przed FL,Ambiente, radio Stream.
Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam jeśli gdzieś na forum padła odpowiedź na moje pytanie jednak nie udało mi się znaleźć
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
blaciu, znajdź swój moduł, wyszukaj inny w wersji Highline - reszta musi się zgadzać z Twoim modułem
Poza kierownica kabelek i gotowe - jeśli masz kompa to trzeba zmienić manetkę na taką bez komputera - sterowanie będziesz miał w kierownicy
Zamieszczone przez macherstudioja kiere z mf wyrwalem za 200 wiec zdecydowalem sie na ten obciach )Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
blaciu, tak jak pisałem, musi być Higline ale reszta kolumn musi być taka jak Twój obecny moduł.
Jeśli chodzi o manetkę to nie martw się, zarobisz na niej Potrzebujesz taką bez obsługi komputera, jeśli ktoś chce sobie dołożyć kompa to a nie chce MF to musi kupić manetkę właśnie taka jak Twoja - o ile masz komputer ;DSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Niejako zostałem zmuszony do zakupu multifunkcji. Zachciało mi się tempomatu, co skutkowało zmianą modułu na highline 1K0-953-549 AQ. Po zamontowaniu tempomatu, prawdopodobnie zmiana modułu spowodowała, że kodowanie nie przyjmuje innych wartości niż dla kierownicy multifunkcyjnej. Skutkuje to brakiem klaksonu (przy próbie zmiany kodowania na kierownicę zwykłą klakson wyje cały czas).
Przejdźmy do konkretów. Czy oprócz zakupu kierownicy multifunkcyjnej musze się uzbroić w jakieś przewody bądź taśmy aby to śmigało? Octavia 2 MINT 2007r radio stream.
Chyba, że ma ktoś jakiś pomysł jak uaktywnić klakson bez konieczności zmiany kierownicy na multifunkcyjną.
Komentarz
-
-
karuzel, kiera + kabel do kiery mf.
Nic wiecej - po montazy kodowanie.
Przerabialem sprawe w druga strone - chcialem z kiery przed fl przejsc na kiere bez mf po FL - tez gad wył :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
beatnik, nie zupelnie
Fotki co i jak
Ja wrzucilem fotkje ogolna tego, jak zespolony jest modul w nowych wersjach - ten z pocz 5K0 zamiast 1K0 jak to mialo miejsce do tej pory.
Do tego potrzebne sa tylko takie manetki :
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamontowałem multifunkcję (taką jak na pierwszym zdjęciu w pierwszym poście na tej stronie) i mam mały problem. Nie działa mi jeden z przycisków - wyłączenie dzwięku (skreślony głośnik), pozostałe reagują. Czy można się w jakiś sposób dostać do tych przycisków i sprawdzić mikrostyki czy co tam innego co jest odpowiedzialne ze działanie przycisku? Całość problemu wygląda jeszcze dziwniej, ponieważ przed zakupem kolega zamontował u mnie identyczną ze swojego samochodu, celem sprawdzenia czy wszystko będzie ok jak zakupię swoją. U mnie działały wszystkie przyciski, natomiast u niego nie działa włąsnie ten sam przycisk wyłączania głośności. Może mu cichcem podmienie :diabelski_usmiech Tak na poważnie, spotkał się ktoś z takim problemem i zna rozwiązanie aby wszystkie przyciski działały?
Komentarz
-
-
karuzel, ja sie spotkalem tylko z wymiana wszystkich przyciskow - ogolnie czesta przypadlosc tych modulow, ze uwala sie 1-2 z 4ech dostepnych.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
karuzel, z tego co czytalem na forum to akurat zmiana w tym kierunku kierownicy na multifunkcyjna tak ma, sam to robiłem i tez mam ten sam problem , nie działa tylko przycisk mute, mysle iz jest tu problem kompatybilności sterownika pod kierownica z calościa. przycisk sam w sobie to raczej dziala. nie słyszałem aby ktos sobie poradził w ten sposób , tj wymiany samego przycisku. Jak coś wymyślisz to daj znac. Powodzenia i pozdrawiam.
Komentarz
-
Komentarz