Deo
[O2] automatyczne otwieranie klapy bagażnika
Zwiń
X
-
Sprężynki zostały wczoraj wysłane poleconym priorytetem, także dziś/jutro powinny być u was.
Zostały mi dwie pary sprężyn (cztery sztuki), także jeśli filOII chcesz sprężynki to daj znać na PW.Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
no, sprężynki doszły na efekty nie trzeba było długo czekać:
Link do filmiku na youtube
DEO, dziękuję za załatwienie sprężynek Montaż zajął jakieś 10 minutrestauracja Zajazd Ostoja --> www.zajazdostoja.pl
wesela, przyjęcia, bankiety, prezentacje... miejsce gdzie gotowanie staje się pasją....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szczepciona efekty nie trzeba było długo czekać:- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekZamieszczone przez Maru 123ostatnio zaobserwowałem że mocowanie siłowników w klapie bagażnika wygięło się. widocznie na te zaczepy działa zbyt duża siła która wygina nawet, wydawałoby się solidne uchwyty...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekmasz czerwone sprężyny te HD?restauracja Zajazd Ostoja --> www.zajazdostoja.pl
wesela, przyjęcia, bankiety, prezentacje... miejsce gdzie gotowanie staje się pasją....
Komentarz
-
-
tak się przyglądam swojej naruszonej zabawą klapie i mam wrażenie, że bardzo powoli, ale wysuwa się do tyłu
tak sobie obserwuję szczelinę między górną uszczelką a karoserią i powoli się powiększa.
w dadatku nie zauważyłem, że po kilku mocnych klapnięciach i mocowaniu się z domykaniem lekko wysuniętej klapy padła mi ta mała klapka przy zamku.
teraz już się zama nie podnosi i mam dziurę w progu
:sick
Komentarz
-
-
czy komuś działa otwieranie w liftbacku?
jak tak to jakiś dowód w postaci filmu - bo u mnie nie działa :/
wymieniłem na nowe siłowniki - jutro ponowny montaż
EDIT
właśnie wróciłem z garazu - niestety sprezyny nie działają nawet z nowymi siłownikami
dla mnie to koniec dla tego moda
Dziękują wszystkim za chęci i wspólne szukanie rozwiązań.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marc!nwłaśnie wróciłem z garazu - niestety sprezyny nie działają nawet z nowymi siłownikami
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmZamieszczone przez marc!nwłaśnie wróciłem z garazu - niestety sprezyny nie działają nawet z nowymi siłownikami
Moja koncepcja była inna: potrzeba było dłuższej sprężyny, niekonieczie silniejszej, aby siła ze sprężyny działała na dłuższym odcinku siłownika i w konsekwencji wyzej podnieś klapę, aby mogła sama się unieść. Podczas testów z czerwonymi sprężynkami troszkę klapa się wysuneła niestety.
Zamówiem sprężynki ST11580, które w mojej opinii mogły by dać radę. Dziś zamontowałem w swojej srebrnej strzale i zadziałało. Klapa się podnosi czasami normalnie, czasami z lakkim zawachaniem, a sporadycznie zatrzyma się i dalej nie uniesie się. U mnie są siłowniki już trochę poużywane. Zapewne w świeżych Liftach będzie klapka chodziła jeszcze pewniej za każdym razem.
[ Dodano: Pią 09 Lip, 10 18:21 ]
Niestety po dniu używania sprężynek siłowniki padły w mojej Srebrnej Strzale.
Filmik
Zdemontowałem sprężynki i stwierdziłem w obu siłownikach syczenie. Czeka mnie zakup nowych siłowników. Klapa jest wysunięta jak na obrazku poniżej:
Sprężynki chyba się zmieścily dzięki temu, że klapa już była wysunięta i było więcej miejsca na tłoku siłownika.
W drugim samochodzie zamontowałem jednak sprężynki tak jak w moim bolidzie i klapa od razu uległa przesunięciu. Malutko ale zawsze.
A oto efekt modu: Filmik
Jak narazie wszystko fajnie działa.Skoda Octavia II 1,9 TDi BXE 105KM LiftBack Elegance 2006 MOD by CYWA
Komentarz
-
-
marc!n, sprężyny o które pytasz to ST11580
Co do niebieskich sprężyn to u mnie nie było problemu z podnoszeniem klapy.
Piszę w czasie przeszłym, bo wybieram się na regulację klapy, gdyż podobnie jak u CYWY klapa uległa wysunięciu.
Jeśli chcesz te zielone to mogę Ci je wysłać, bo leżą u mnie w szufladzie i raczej ich nie będę zakładał.Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez maxpaynemmZamieszczone przez marc!njedno szczescie, że pracuje w aso i blacharnie mam obok - musza wyprostowac zawiasy i mocowania siłowników - mam nadzieje ze se to uda
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_maxpaynemm napisał/a:
marc!n napisał/a:
jedno szczescie, że pracuje w aso i blacharnie mam obok - musza wyprostowac zawiasy i mocowania siłowników - mam nadzieje ze se to uda
I tak podziwiam Tych u których klapa wygląda jak po dzwonie, a Oni nadal wytrwale modzą automatyczne otwieranie klapy :P
Też mnie to zadziwia
bajer Panowie, bajer :lol: :lol:
Komentarz
-
Komentarz