Enriquez, kodowanie wpisane, przyjęte zostało ale światła idą do góry i wywala błąd że trzeba zrobić adaptacje. Uruchamiam standardowa procedurę i błąd nie znika. Jakieś pomysł o co chodzi? Na 100% ja coś źle robię.
[O2] Ksenony O2 FL
Zwiń
X
-
PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
-
-
Ktoś bawił się jeszcze tym?PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
yunior81, no Panie Kolego, no ..... ops:->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
yunior81, wygrałeś możliwość postawienia flaszki...->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezA co powiecie na odpalenie systemu AFS w Octavii (takiego jak w Superbie 2?)
Wskazówki tutaj:
Здравствуй, мой Дорогой читатель! Сегодня я буду говорить о системе адаптивного освещения. Ни для кого не секрет, что в своё время Octavia A5 FL оснащалась штатным ксеноном, но меня такая комплектация…
Krótko mówiąc - kodujemy moduł poziomowania lamp na
1441868
zamiast standardowego
1507354
i mamy AFS2
I mogę powiedzieć że mam AFS2.
Działają 2 kodowania.
1441884 to jest "dedykowwane" do Octavii
oraz
1310934 to zaś jest dla Tiguana
z tefo co udało mi się wyczytać to prawdopodobnie to do Tiguana ma więcej "programów". Teraz tylko poczekać aż będzie ładna pogoda i można sprawdzać jak to się zachowuje przy zmianach prędkości.
Enriquez dziękuję za link i info o takich możliwościach.PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
Mam jeszcze jedno pytanie, nie bardzo się na tym znam a cały czas siedzi mi w głowie. Czy jest możliwe aby przez kodowanie zmieniało się napięcie w lampie? Tzn wydawało mi się że na kilku lampy świeciły jakoś mocniej. Czy to tylko zmęczenie było i złudzenie?PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdrianCzy jest możliwe aby przez kodowanie zmieniało się napięcie w lampie? Tzn wydawało mi się że na kilku lampy świeciły jakoś mocniej.
Jaka jest widoczna różnica w jakości oświetlenia drogi, macałeś to organoleptycznie, tak chłopskim językiem mógłbyś to opisać ?
Komentarz
-
-
mrfazi, tak na chłopski język przekładając śnieg był bielszy może mi się wydawało. Mogła to być kwestia zmęczenia.PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdrianKtoś bawił się jeszcze tym?
Na każdym kodzie wywalało błąd 01539 - Reflektory nie zostały wyregulowane
005 - Brak lub niepoprawne nastawy podstawowe / adaptacja - MIL zapalona
Wystarczy zrobić nastawy podstawowe 04 i spokój. Teraz mam zakodowane 1441868 i będę testował - zobaczymy czy to działa.
Komentarz
-
-
Jest. Ale czy na plus. Ja tam nie widzę różnicy przy predkosciach większych niż 40.PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
Adrian,lampy świeciły jakoś mocniej
nie wiem jak to wytłumaczyć ale mi się podoba :diabelski_usmiechJest: Srebrna OII FL Combi 2.0 TDI CR CFHC 4x4 2012
Była: Czarna OII Combi 1,9 TDI BXE 4x4 2007
Komentarz
-
-
pawnowy, a jakie kodowanie wybraliście?PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
W 84.przy skręcaniu obie soczewki lecą w kierunku skrętu. W 34 czyli tym do tiguana tylko jedna soczewka skręca.PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
eaglemirek, kwestia bajtu 17 w BCM. Tam (chyba bit 1) jest opcja doświetlanie zakrętów statyczne/dynamiczne. To kodowanie nie zmienia, że skręca/nie skręca. Choć tego bajtu to nie jestem taki pewny, bo u mnie był na 0 i dopiero po zmianie ksenon zaczął skręcać, a np. u kolegi pawnowy było 0 i ksenon skręcał :?
Komentarz
-
Komentarz