Wystarczył telefon i zdanie relacji z przygody :roll:
a jaką przygode oficjalnie miałes?
umnie kodowanie ostateczne kodowanie jednak nie wyszło i sie okazało ze muszę pociągnąc jeszcze jeden kabelek z wlacznika gdzieś tam wiec może w nast tyg już będzie chodziło
.
Ja mam tyle kabelków od wyłącznika ile trzeba i jest ok. Co do przyczyn - kamień
Oczywiście, radość będzie wtedy, gdy otrzymam zwrot za szybę w odpowiedniej wysokości.
no u mnie okazalo sie ze jest 9 a nie 10 a pomyśleliśmy o tym juz po wszystkim jak kodowanie było i nic sie ze swiatłami nie działo
tzn nie ja bohen :P
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
krzynol MY 2008 ambienciak w innych modelach z maxidotem jest to do ustawienia ale ja w moim nie posiadam tej opcji :evil: i nie wiem od czego to zależy jeden ma a w drugim brak
a najgorsze że nie posiadam VCDS
Proszę, odpowiedzcie mi. Ponawiam zapytania do fachowców:
Czy szyby w O2 i O2fl i O2 tour są takie same rozmiarowo?
Lusterko od Golfa V ma inne kolory kabelków w uciętej wtyczce. Czy poza tym numery pinów wtyczki lusterka zgadzają się ze Skodowskimi?
Czy muszę kupić jeszcze konektor N90764701 do skrzynki bezpieczników, by przez niego dołączyć kabelek od pinu 1 z wtyczki pod bezpiecznik Nr 4, czy ewentualnie podpiąć się szybkozłączką pod inny kabelek?
Dziekuję bardzo. Czyli jednak musi być pin. Szykozłączki nie ma pod co podpiąć?
Właśnie zakładają mi szybę, odbiór w poniedziałek. Jak bedzie gotowe-dam fotki.
Michal2, ja słyszałem od typka ,który pracował w ASO że niby coś takiego istniejeą. Ale coś mi się zdaje ,że popłynął a to na czym pracował nie pochodzi od VW. Niby to były jakieś tulejki które się zgrzewa :roll:
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
szybkozłączek w sensie, że dopinamy przewód do ciągłego istniejącego to nie ma andrzej111, ma rację, że istnieją złącza zgrzewane/zaciskane, ale tylko do łączenia pojedyńczych przewodów ze sobą
natomiast w praktyce stosuje się szybkiezłączki np. scotchlocki do łączenia przewodów sygnałowych
Jestem po wymianie szyby, na tę BD, czyli z paskiem na górze, którego jednak praktycznie nie widać.
Pojawił się jednak problem podczas mocowania lusterka z Golfa V, gdyż nie pasowało do mocowania na szybę, za to idealnie pasowało do ramki czujnika, wykorzystanej uprzednio w tym modzie. Ramka/uchwyt na szybie Skodowskiej różni się od VW tym, że ma płytsze rowki, w które nasuwa się takie sprężyny/blaszki w stopce lusterka, także w innym miejscu ma otwory, w których zaskakuje lusterko po zamocowaniu. Ponadto usterko od Golfa V posiada 2 takie wypusty, które trafić mają w wyżłobienia w ramce, a uchwyt Skody nie ma ich. Lusterko zostało brutalnie zeszlifowane i pasuje ok. Rynienka z golfa okazała się jednak za krótka, ale w środek wepchnąłem rynienkę z Tourana, która dochodzi do podsufitki i nawet wygląda ok. Muszę tę izolację jeszcze usunąć.
Po usunięciu błędów spowodowanych chwilowym brakiem czujnika, wszystko zaczęło działać, lusterko też się przyciemnia (choć na razie od latarki :lol: )
PS. Nie wiecie dlaczego lusterkiem od Golfa tak ciężko się kręci? Wsiądzie żona i będzie kwękać, że jakaś lipa....
Walczcie walczcie bo i ja zakupilem włącznik z funkcją auto.
Jeszcze nie wiem czy zdecyduje się na czujnik zmierzchu ale skoro to tylko 3 kabelki :diabelski_usmiech
Czy każde lusterko z Golfa z takim oporem się ustawia? Jak kręciłem nim, znowu rozleciała mi się rynienka - ta czarna. Muszę ją chyba potraktować kropelką.
Posmarowałem i jest zdecydowanie lepiej. Czujnik jest dociskany dwiema sprężynami/blaszkami przez stopę lusterka, tak więc pęcherze nie mają racji bytu. Oto fotka, choć coś słabo wyszło, ale poprawię....
Tak, choć z pozoru wygląda ona identycznie, jak ta ramka czujnika Enriquez-a, jednak różni się nieco głębokością rowków, w które wsuwa się mocowanie stopki lusterka i lusterka od Golfów nie pasują do końca. Ja miałem szybę BD, inny foumowicz Misiul - BQ. Niby nie różnią się one niczym, poza obecnością paska przyciemnianego, natomiast Misiul, który miał też lusterko od Golfa nic nie pisał, żeby coś nie pasowało. Acha, u mnie nie ma żadnych drgań lusterka w czasie jazdy.
Komentarz