hmm teraz jestem w pracy i nie wiem czy y mnie jest ta blaszka A powiedzcie mi czy jak zamonyuje ten uchwyt to miedzy czyjnikiem a szybą trzeba jakiś żel dawać albo cos? czy czujnik dolega bezposrednio do czyby. W pierszej stronie pisało o jakięś foli i pytanie czy ona musi być? A jak sprawa z tymi wystającymi przewodami?
[O2] [O2][FL] - Dołożenie czujnika deszczu i zmierzchu
Zwiń
X
-
hmm teraz jestem w pracy i nie wiem czy y mnie jest ta blaszka A powiedzcie mi czy jak zamonyuje ten uchwyt to miedzy czyjnikiem a szybą trzeba jakiś żel dawać albo cos? czy czujnik dolega bezposrednio do czyby. W pierszej stronie pisało o jakięś foli i pytanie czy ona musi być? A jak sprawa z tymi wystającymi przewodami?
-
-
Nie potrzeba nic choć niektórzy kładą "na mokro". Nasuwając lusterko na uchwyt blaszki powinny Ci docisnąć ostatecznie czujnik. Poza tym, jeżeli żelek czujnika jest nieuszkodzony, czujnik powinien przyssać się do szyby. Upewnij się zanim nałożysz lusterko, że pozbyłeś się bąbli powietrza. Tunel na kable powinien Ci się schować do obudowy mocowania lusterka i nic nie ma prawa wystawać.
Komentarz
-
-
Ale to masz obudowę czujnika a nie lusterka. Zostaw oryginalne lusterko i zrób, jak to na początku tematu jest. Jeżeli nie chcesz tak, popatrz kilka stron wcześniej jak ja robiłem. Do lusterka z golfa dałem samo korytko z tego kompletu, gdyż to oryginalne było zbyt krótki, tzn. mocowanie mojego lusterka było niżej. Czujnik sprawdzisz tylko po podłączeniu zgodnie ze schematem i dociśnięciu do szyby. Teraz, to co najwyżej oglądnij żelek, czy nie jest zmatowiały bądź mechanicznie uszkodzony.
Komentarz
-
-
obrus , tylko ja własnie chce zamontować owe lusterko. Jest to w końcu możliwe? Bo wczesniej miałem ino ze tak. Kupiłem uchyt pod lusterko 1K0 845 543 no i potzrebowałem owego tunelu do zamaskowania kabli.
Co to jeszcze mam kupić żeby poprawnie schować te kable. Jakoś nie maogę znaleść twojego rozwiązania.
Jednym słowem chce zamontować to lusterko wraz z czujnikem.
Komentarz
-
-
a masz wogóle na szybie uchwyt?!->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
własnie nie. Kilka pstów wczesniej napisał
"dandus, mam założone lusterko na taki właśnie uchtyw jak pisałeś -1K0 845 543 - jego się 'po prostu' przykleja do szyby w miejscu starego lusterka."
więc kupiłem ochwyt . Mam roumieć że nie zamntuje tego? Kurcza nie mam tego przy sobie zebym to złozył w całość
Komentarz
-
-
dandus, a poświęciłeś chwilkę żeby przeczytac ten temat od początku? :roll:
wyraźnie jest napisane że albo montujesz czujnik obok lusterka(jak np w Touranie) albo montujesz w podstawie lusterka- czyli wymieniasz szybe albo kleisz do szyby specjalny uchwyt :wink:
wszystko jest dokładnie opisane :!:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Załóż sobie najpierw sam czujnik - zgodnie z instrukcją, a "przy okazji" wymień szybę na tę z uchwytem i wtedy wykorzystasz swoje nowe lusterko. Kompletne lusterko powinno mieć swoją rynienkę która ukrywa kabelki a reszta wchodzi pod podsufitkę.
Przyklejenie uchwytu lusterka na szybę jest możliwe i nawet opisane w tym temacie, ale powątpiewam w wytrzymałość kleju i myślę tu np. o przypadkowym szturchnięciu lusterka.
Komentarz
-
-
Podpowiedzcie jak u was działa czujnik, czasami tak mam, że jak włączam na Auto zapalają się światła mijania, mimo, że jest słonecznie i powinny załączyć się dzienne, niestety światła nie przełajowcze się na dzienne, nawet po przejechaniu jakiegoś dystansu. Jak przełączam z powrotem na 0 i następnie na Auto zapalają się dopiero wtedy dzienne, też tak macie? Co może być nie tak?
Komentarz
-
-
greg44, spróbuj przekodować czułość czujnika->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hereticPowodzenia w poszukiwaniu kogoś, kto się podejmie zdjęcia starego uchwytuprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz