drodar9000, Witam, zobacz trochę wcześniej są dwa linki do zdjęć jak zamontowałem czujnik w środkowym nawiewie, nie trzeba nawet demontować radia
[O2] FL>2010 Climatic dołożenie czujnika temperatury
Zwiń
X
-
jasiek2905, faktycznie przeoczyłem te fotki sposób dobry bo i tak trzeba gdzieś wywiercić otwory.
Jednak podczas wiercenia tworzą się wióry i pewnie spadną do środka nawiewu, czy nie są one jakimś problemem? Czy jest jakis pomysł aby temu zaradzić ?
Dla mnie pozostaje jeszcze problem ułożenia z powrotem tej części plastiku, tak aby gąbki pasowały. Wie ktoś jak to zrobić?Pozdrawiam,
drodar
Komentarz
-
-
Cóż znów robię podejście do montażu panela climatica.
Dotychczas brak było czasu, ale robi sie gorąco i trzeba ruszyć z robotą.
Dzięki Jasiek2905 nie ma już problemu z zamontowaniem środkowego czujnika.
Jednakże na 3 stronie jest opis podłączenia czujników:
środkowy:
czujnik 1 - 28 panel
2 - 3
na stopy: 1 - 8
2 - 4
Na panelu nie ma jednak pinu nr 28. Są dwie kostki jedna ma piny od 1do 16 (mniejsza) i druga od 1 do 20 (większa). Jak prawidłowo podłączyć dodatkowe czujniki temperatury ?
Sprawdziłem w mniejszej kostce mam wolne piny 4,6,14,15,16
zaś w wiekszej 1-4,6,9,10-15,17,18Pozdrawiam,
drodar
Komentarz
-
-
Witam, sterownik to wtyczka T20 pin 3 i pin 18 to czujnik G191 środek a wtyczka T16 pin 4 i pin 8 to czujnik G192 na stopy.
[ Dodano: Sob 20 Kwi, 13 22:11 ]
Do pinu 8 musisz dolutować przewód z czujnika.
[ Dodano: Sob 20 Kwi, 13 22:32 ]
kolor przewodu T16 pin 8 to brązowo-biały do niego dolutuj przewód z pinu 1 czujnika a pin 2 czujnika do pinu 4 T16 w sterowniku. T20 pin 3 z pinem 2 czujnika i T20 pin 18 z pinem 1 czujnika. Tak podłączone powinno wszystko działać.
Komentarz
-
-
Dziękuję bardzo za wszystkie rady i porady.
Szczególne podziękowania dla JASIEK2905.
Wszystko złożone i co najważniejsze działa, oraz nie generują błędów.
Zobaczymy jak będzie w czasie użytkowania.
VCDS pokazał że pomiędzy założonymi czujnikami jest 3 stopnie różnicy, czy ten rozrzut mieści się w granicy błędu, czy tez należy szukać innego czujnika aby rozrzut był mniejszy ?Pozdrawiam,
drodar
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez drodar9000Dziękuję bardzo za wszystkie rady i porady.
Szczególne podziękowania dla JASIEK2905.
Wszystko złożone i co najważniejsze działa, oraz nie generują błędów.
Zobaczymy jak będzie w czasie użytkowania.
VCDS pokazał że pomiędzy założonymi czujnikami jest 3 stopnie różnicy, czy ten rozrzut mieści się w granicy błędu, czy tez należy szukać innego czujnika aby rozrzut był mniejszy ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszCo daje ten mod?ze trzymana jest dana temperatura? Warty montazu?
jak ustawisz sobie np. 20* to tak trzyma i na prawde komfort jest znacznie większy niż przy manualu gdzie jest "czerwone - niebieskie" i sam celujesz w wartość jaka ci odpowiada.
wg mnie warto zainwestować.
Komentarz
-
-
U mnie też climatic na pokładzie. 2 dni testów i wszystko działa ok. Dzięki wskazówkom z tego postu montaż trwał ok. godziny. Wystąpiły jednak pewne straty: wylane piwo :evil: oraz posiany gdzieś wkręt od schowka pasażera.
No i z automatu działa obieg wewnętrzny przy włączeniu wstecznego biegu i ruszenia do tyłu oraz przy spryskiwaniu przedniej szyby, choć tu to tylko przy włączonym AC.
[ Dodano: Sob 27 Lip, 13 21:12 ]
Zauważyłem także, że climatic chcąc schłodzić wnętrze do zadanej temperatury podczas pracy klimy przełączą sam na obieg wewnętrzny, chyba że nawiew ustawiony jest na szybę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez obrusNo i z automatu działa obieg wewnętrzny przy włączeniu wstecznego biegu i ruszenia do tyłu oraz przy spryskiwaniu przedniej szyby, choć tu to tylko przy włączonym AC.
[ Dodano: Sob 27 Lip, 13 21:12 ]
Zauważyłem także, że climatic chcąc schłodzić wnętrze do zadanej temperatury podczas pracy klimy przełączą sam na obieg wewnętrzny, chyba że nawiew ustawiony jest na szybę.
Pozdro.
Komentarz
-
-
The_playa, Może to kwestia softu w panelu :
Address 08: Auto HVAC (J301) Labels: 3C8-907-336.lbl
Part No SW: 3T0 820 047 M HW: 3T0 820 047 M
Component: Climatic 150 0303
Revision: 00006001
Coding: 0000000002
, tez dokładałem ( z yeti ) i u mnie jest tak samo jak u obrusa , teraz w wysokie temperatury to dobrze wyczuć a nawet jak jest wnętrze wychłodzone i nastąpi nagły wzrost temperatury przez wysokie nasłonecznienie to znowu zmienia samoczynnie na obieg zamknięty ( wyraźnie słychać ruch klapy obiegu zamkniętego ) .
Myślałem że wszystkie climatiki tak mają .
Komentarz
-
-
Wiesz być moze, tak jest ze przy mocno wgrzanym aucie zamyka obieg powietrza nad tym sie nie skupiałem, być może nawet robi to samo na wstecznym biegu, chociaz w to juz mniej wierze, ale na pewno nie zamyka obiegu przy spryskiwaniu szyb...bo mam teraz po zimie tak smierdzacy plyn, ze koza by puscila pawia i jak tylko myje szyby to cale ato wypelnia mi sie tym zapaszkiem. Stad zainteresował mnie ficzer o ktorym pisze Obrus.
Z ciekawości jutro podlacze sie VCDS-em i sprawdze czy zamyka czy nie.
Thnx Wojtenio za feedback.
Komentarz
-
-
U mnie jest tak:
Address 08: Auto HVAC (J301) Labels: 3C8-907-336.clb
Part No SW: 3T0 820 047 H HW: 3T0 820 047 H
Component: Climatic 130 0203
Revision: 00004001
Coding: 0000000000
Poza panelem i dwoma czujnikami temperatury - jak w temacie - nie dokładałem nic innego.
[ Dodano: Nie 03 Sie, 14 23:16 ]
Zamieszczone przez WojtenioCoding: 0000000002
Komentarz
-
Komentarz