Zamieszczone przez Enriquez
TPMS
Zwiń
X
-
ostatnio dopompowywałem zimówki po zmianie i wyskoczył monit po ~30km->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Panowie walcze caly dzien. Jak do cholery przepchaliscie ten kabel? Niby za pompa ABS na scianie grodziowej jest przejscie. Chyba jest chociaz go nie widze, ale jest ono zapewne super uszczelnione.Jak to rozwiazaliscie?
Druga sprawa to mam problem z pinem we wtyczce ABS. Nie wiem ktorego pinu mam uzyc. Mam oryginalna wiazke z O2 elegance my2008 DSG (nie wiem jaka byla pompa czy 60 czy 70) i pin byl wlozony w pozycje 41.
Samochod w ktorym to montuje to rowniez 02 Elegance MY2008 DSG. Wedlug waszej rozpiski dsg to pin 27.
Na tej stronce tuarega tez proponuja pin 41. Swoja droga nie kumam. Mamy 3 opcje:
MK70=>pin 7
MK60 manual lub DSG=>pin 27
MK06 Automat=>pin 41
Przeciez do cholery nie bylo O2 w automacie tylko zawsze byly DSG wiec czemu w tej wiazce ktora mam (napewno z O2 DSG) kabelek fioletowy byl w pinie 41 Tak jak w tuaregu?
Ostanie pytanie. Po podpieciu 3 kabli do ESP widze ze przycisk SET jest znacznie gorzej podswietlony od tego ESP. Od czego moze to zalezec?Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
A nie chcesz zrobić tak: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=tpms&start=15
Kolega Enriquez dał ciekawe rozwiązanie.
Dużo mniej roboty i ten sam efekt.
Ja właśnie wczoraj kupiłem kabelek z pinem za 10,50 po rabacie .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez heretykNiby za pompa ABS na scianie grodziowej jest przejscie
dla systemu z ESP pin 27->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
powinno działać
sterownik pompy ABS 26 pinowy - pin 7->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Dla aut z ESP, wtyczka ABS 47-pinowa
TPMS pin 3 ( szaro -niebieski ) do przewodu ESP pin 3 (szaro - niebieski)
TPMS pin 6 ( brązowy ) do przewodu ESP pin 6 (brązowy )
TPMS pin 4 ( czarno-szary ) do przewodu ESP pin 4 ( czarno-szary )
TPMS pin 5 ( liliowo-szary ) do wtyczki ABS pin 35 - kolor dowolny
przepraszam i pozdrawiam,
I.
Komentarz
-
-
kobieto, czemu wypisujesz pytania tu i jednocześnie rozsyłasz na PW?
i uzupełnij profil i wklej tu co Ci wysłałem - dla potomnych->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Dwie strony wcześniej Enriquez napisał to samo
Zamieszczone przez EnriquezW FL najprościej:
Pin który przychodzi z ABS podłaczyć do 5 przycisku SET
piny 3, 4, 6 przycisku SET połączyć z pinami 3, 4, 6 pycisu ESP
Zastanawia mnie tylko skąd kowal wziął ten 5 pin
Zamieszczone przez kowal 2002andrzej111, ja mam tak zrobione u siebie ( TPMS obsługuje przyciskiem od TCS ) i działa ( nie chciało mi się ciągnąć kabelka z kabiny do komory silnika ).Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
a ja z innej beczki
Misiek sprzedaje przyciski, w których pin podłączany do pompy ABS/ESP/ASR jest zbyt duży - ratujecie się kupując przewód serwisowy w ASO
ja czekam na swój przycisk i jeszcze nie ma jak sprawdzić, ale naszło mnie takie pytanie - czy można użyć piny z typowego złącza mini iso stosowanego w instalacjach radiowych w autach grupy vw?
zdjęcie zapożyczyłem sobie z jednej aukcji - czy ktoś mógłby sprawdzić czy alternatywnie do przewodu serwisowego vw można użyć pinów z mini iso?Załączone plikibyła octa jest bora.. 1.9 TDI AJM
a teraz... znowu octa ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawelskia ja z innej beczki
Misiek sprzedaje przyciski, w których pin podłączany do pompy ABS/ESP/ASR jest zbyt duży - ratujecie się kupując przewód serwisowy w ASO
ja czekam na swój przycisk i jeszcze nie ma jak sprawdzić, ale naszło mnie takie pytanie - czy można użyć piny z typowego złącza mini iso stosowanego w instalacjach radiowych w autach grupy vw?
zdjęcie zapożyczyłem sobie z jednej aukcji - czy ktoś mógłby sprawdzić czy alternatywnie do przewodu serwisowego vw można użyć pinów z mini iso?
Jeżeli chodzi o piny w kostce do przycisku to tak to są te uniwersalne małe piny. Jeżeli chodzi o piny w kostce ABS/ESP/ASR to już są inne takie okrągłe z uszczelkami przeciwko wilgoci.
Jak chcecie takie piny albo wiazki to piszcie do mnieZostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
o piny przy kostce przy przycisku się nie martwię, bo będą w komplecie
obawiam się o pin, który trzeba wpiąć w złącze pompy
bohen to opisał tak
Zamieszczone przez bohenrafik11, jeśli kupiłeś zestaw TPMS od kolegi misiek^wro to niestety ale nie uda Ci się włożyć tego pinu. :evil: Czesi użyli niewłaściwego. Jedynym wyjściem (ja tak zrobiłem) jest kupno kabelka serwisowego 000 979 131 E i dokonanie małego przeszczepu. Wtedy pin wchodzi bez najmniejszego problemu.
i jeszcze jedno - o uszczelkę się nie martwię, bo gdzieś taką powinienem miećZałączone plikibyła octa jest bora.. 1.9 TDI AJM
a teraz... znowu octa ;-)
Komentarz
-
Komentarz