Witam wszystkich Mam taki mały kłopot zakodowalem pompe abs MABS MK70m wpisujac kodowanie System przyjął pojawia sie nowa ikonka od TPMS ale w tym samym czasie nie gaśnie pomarańczowa ikonka ASR (gaśnie po wylosowaniu Tmps) ponadto nie dam rady zresetować /wejść w bawić Steinhausa 042 nic sie nie dzieje Nadto w blokach pomiarowych mam 031 pusto;(Macie jakiś pomysł na to?
Zakodowalem and zgodnie z podpowiedzią w sterowniku dodając liczbę .sterownik zaakceptował zaznaczyłem w can gateway Tmps wiec nic nie losuje i po tych operacjach swieci sie ASR Wiec o co może chodzić?
Witam problem powrócił po dodaniu liczby przez pomocnika 0016384 (oraz odjęciu nie przyjmuje )swieci sie ASR Przy dokodowaniu swieci sie ikonka TPMS po przytrzymaniu ASR i set świeca sie obie ikonki jest gong i znikają Proszę o pomoc
matthews, Otwórz maskę i podaj co masz napisane na pompie ABS , jeżeli masz 1K0 614 117 AC ( a takie były z 1K0 907 379 AF ) to nie będziesz miał TPMS bo ten moduł nie obsługuje tego , jest z opcją 7K0 czyli Without tire presure warning light .
pin 4 w moim przypadku łączymy do pompy ABS/ESP pin 35 - wcześniej warto sprawdzić czy 12V pojawia sie po wciśnięciu przycisku aby nie trzeba było sie potem zastanawiać dlaczego nie działa reset.
Dobry wieczór . Odświeżę kotleta . Raz czytam że komuś coś się popaliło jak dał plusa raz że na pompę ma iść +12 v (chwilowo z przycisku).
Ogarnąłem pinologię mojego chińskiego SET-a Tzn mam podświetlenie tylko stanąłem na jednej zagadce reset na pompę podajemy plus 12 v czy masę .
Odgrzeje kotleta....
Czytam temat juz trzeci raz i zgłupiałem.
Jutro powinien przyjść przycisk o numerze 1Z0 927 127C
Czytam czytam i nic niewiem.
Czy mógłby ktoś napisać mi dokładna rozpiske jak podłączyć piny, jaki gdzie.
Skoda Octavia po FL z ESP
Komentarz