Dzięki za domykanie, kropeck. Jesteś jednak maniakiem, od razu po podróży żeby wejść na forum...
[O2 FL] light asistant i corner light
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kropeck
Za http://wesem.pl/pytania/ :
"2.1- oznaczenie rodzaju światła na jakie jest nadana homologacja. Wyjaśnienie skrótów:
Ja znalazłem coś takiego:
HellaTomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zwirek75Zamieszczone przez kropeck
Za http://wesem.pl/pytania/ :
"2.1- oznaczenie rodzaju światła na jakie jest nadana homologacja. Wyjaśnienie skrótów:
Ja znalazłem coś takiego:
Hella
Zamieszczone przez fuego_2007Kropek dzięki za cornery, elektronowi kopara opadła :roll: ciekaw jestem jak włączy to w samochodzie który włąśnie naprawiam :lol:Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radik79kropeck, Andys,
Dzięki chłopaki, w końcu CL działają tak jak powinny
Moja drobna zasługa w tym taka, że udało mi się nakłonić ASO (za "symboliczną" opłatą :x ) do włączenia CL. Po mnie zdaje się Ventix był w tym samym ASO i jemu już się nie udało.
Komentarz
-
-
Byłem dzisiaj w serwisie.
Halogeny już działają łącznie z doświetlaniem zakrętów zarówno przez kierunkowskaz jak i przez ruch kierownicą.
Co do samych cornerów to bajt 14 musi mieć wartość 81 (dziesiętnie) i w bajcie 17 ustawia się doświetlanie przez kierunkowskaz (wartości nie pamiętam).
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wisnia27lodza czy zdarzyło się komuś w o2 ambiente 2006 brak możliwości włączenia cornerów przez brak czujnika skrętu w kierownicy?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wisnia27lodza czy zdarzyło się komuś w o2 ambiente 2006 brak możliwości włączenia cornerów przez brak czujnika skrętu w kierownicy?Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
W sprawie COMING HOME/ LEAVING HOME w FL'kach:
No to ja otrzymałem odpowiedź od SAP SKODA, że "(...) zapytanie skierowaliśmy do naszych Specjalistów ds. Techniki (...)" i aby uruchomić w FL funkcje COMING HOME i LEAVING HOME, MUSZĄ być zainstalowane: włącznik świateł z funkcją AUTO oraz czujnik światła.
Na razie niestety muszę się z tym zgodzić, bo sam nie znalazłem rozwiązania problemu. Choć niczego nie wykluczam, bo jak pokazuje praktyka SAP nie zawsze wie co i jak :-) albo nie mówi prawdy, że wiePozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
kropeck, mam co prawda O II z przed FL ale u mnie działa funkcja Leaving Home pomimo braku czujki światła (światła mijania właczają sie po każdorazowaym odryglowaniu zamków w aucie. Dodatkowo na Maxi Dot -cie mam możliwość regulacji czasu ich świecenia), takze może w O II FL tez da się ją aktywować bez tej czujki.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
kropeck, u mnie też działa, też nie mam czujnika, napisz proszę, czy działa u Ciebie funkcja COMING HOME, czy w tym przypadku potrzebny jest jednak czujnik? U mnie nie działa . Z funkcji, które chciałem jeszcze uruchomić a nie udało mi się tego zrobić, to włączanie się wstecznych świateł po otwarciu tylnej klapy. Czy tu też potrzebne są jakieś dodatkowe wymagania?
Komentarz
-
-
LUDZIE!! czytać ze zrozumieniem!!
Napisałem wyraźnie dwa razy w swojej wypowiedzi, że chodzi o FL. Skoda Octavia 2 FL. O CH/LH w O2 już pisałem na forum, że nie ma problemu (sam mam LH włączone).
Big, uwierz mi, ze BARDZO dużo czasu spędziłem w FL'ach na znalezieniu choć jednej z tych opcji. Tylko dlatego napisałem do SAP'a. Ale jak obiecałem - jeśli tylko uda mi się cokolwiek uruchomić, w choćby szczątkowej formie, to dam znać.
Chociaż ..... ostatnio gość mi powiedział, że u niego działa CH, ale tylko tak, ze jak wychodzi z auta, to jak 'mrugnie' długimi, to włączają się światła na ustaloną ilość sekund.
tadfi, funkcja o której mówisz: "Reverse Driving Light off when Rear Lid open", co oznacza, że chodzi o WYŁĄCZENIE wstecznego światła przy otwartej klapie bagażnika
Szczerze mówiąc, ponieważ mi to nie było na rękę, nie sprawdziłem jak to faktycznie działa Ale opis całkiem przejrzysty.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
tadfi, funkcja o której mówisz: "Reverse Driving Light off when Rear Lid open", co oznacza, że chodzi o WYŁĄCZENIE wstecznego światła przy otwartej klapie bagażnika
Szczerze mówiąc, ponieważ mi to nie było na rękę, nie sprawdziłem jak to faktycznie działa Ale opis całkiem przejrzysty.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadfitadfi, funkcja o której mówisz: "Reverse Driving Light off when Rear Lid open", co oznacza, że chodzi o WYŁĄCZENIE wstecznego światła przy otwartej klapie bagażnika
Szczerze mówiąc, ponieważ mi to nie było na rękę, nie sprawdziłem jak to faktycznie działa Ale opis całkiem przejrzysty.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckChociaż ..... ostatnio gość mi powiedział, że u niego działa CH, ale tylko tak, ze jak wychodzi z auta, to jak 'mrugnie' długimi, to włączają się światła na ustaloną ilość sekund.restauracja Zajazd Ostoja --> www.zajazdostoja.pl
wesela, przyjęcia, bankiety, prezentacje... miejsce gdzie gotowanie staje się pasją....
Komentarz
-
-
Re: [O2 FL] light asistant i corner light
Zamieszczone przez LangustaCzy w nowych Octaviach II FL Mint można włączyć fukcje Coming home, Leaving Home, Tunel Light i Corner Light, nie zamawiając ich w fabryce.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Co do corner light - masz lampy odpowiednie?? Jeśli nie, to poczytaj wątek http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=35241&start=0Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
Komentarz