Zamieszczone przez DJ MŁODY
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
Panowie i Panie do Was jest pytanie.
Wiem, że polecanym użytkownikiem u którego zaopatruje się w VCDS to 7x24 UtopOBD ELECTRONIC CO. LTD. Natomiast jak wpisałem na chwilę obecną w wyszukiwarkę słowo VCDS 15.7 nic nie wyskoczyło. W/w użytkownik ma co prawda VAG 15.7 ale treść i opis aukcji odbiega od tego co pisał o VCDS 15.7
Jak to w końcu jest ?
Jak wam się sprawują zamówione kable ?
Zostaw komentarz:
-
-
:roll: Dzięki
[ Dodano: Sro 27 Sty, 16 23:24 ]
Byłem dziś w ASO pytałem o ten błąd N80 zawór odpowietrzania zbiornika paliwa - gościu mi powiedział że jest to jak większość przypadków - prze-tankowanie zbiornika paliwa i że nie ma sensu płacić 150zł za diagnozę później 100zł + robota za wymianę tego elektrozaworu można z tym po prostu jeździć i samo zniknie :roll: - pytanie czy serwis ma rację ? czy można z tym jeździć czy nie pogorszę sprawy ?
POzdr
Zostaw komentarz:
-
-
todziu, ETKA to katalog części do VAG: http://forum.octaviaclub.pl/_viewtopic.php?t=62737
Zostaw komentarz:
-
-
Sorki jestem amator co to jest etce-> książka serwisowa ? szukać elektrozawór ?
Zostaw komentarz:
-
-
a możesz podesłać fotke, screena jak on wygląda albo jaką ma fachową nazwę ?
Zostaw komentarz:
-
-
A to przepraszam, moja skucha. Szukaj kolego elektrozaworka. Czasami jest pod maska po stronei pasażera na grodzi lub gdzies w tej okolicy. Trzeba sprawdzic wezyki ale raczej szwankowac moze eletro-zaworek lub kabloteka. Jak go namierzysz to przedzwon kabloteke od ECM do tego elektro-zaworka pod kątem przejscia oraz przebicia do masy. Elektro-zaworek tez mozesz conieco sprawdzic podpinajac napiecie pod niego w systemie przerywanym i obserowac jaki prad idzie w tym momencie podpinania. Takze podajac na niego prad powinien w srodku w nim ruszac sie taki tloczek metalowy co bedziesz slyszal, ewentualnie wyczuwal.
Zostaw komentarz:
-
-
hmmm grzebałem tylko przy wymianie aku - auto podczas jazdy zachowuje się normalnie a kontrloka dalej świeci czy można z tym jezdzić ? jeżeli nie to jaki koszt ? albo gdzie jest ten zawór gdzie go szukać może bezpiecznik padł ??
Dzieki
Zostaw komentarz:
-
-
wesol, ale kolega pisze o Roomstrze 1.4 z LPG. :szeroki_usmiech
todziu, Twój bład: Zawór N80 odpowietrzania zbiornika paliwa, przerwa w ciągłości przewodów. Może jakiś gdzieś naruszyłeś?
Zostaw komentarz:
-
-
troszke zastanawiajace bo z teog co wiem to diesel nie ma takowego filtra z weglem aktywnym ani elektrozaworka.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam - podczępięsię pod temat chodź sprawa dotyczy Skody Roomster 1.4 z LPG - po wymianie akumulatora pojawił mi się na desce "helikopterek" kontrolka emisji spalin - po podpięciu do VCDS wyrzuciło mi :
17834 - Zawór odpowietrzania zbiornika paliwa (N80): Przerwa
P1426 - 000 - - - MIL zapalona
Ramka zamro¿ona:
Stan b³êdu: 01100000
Priorytet b³êdu: 3
Czêstoœæ b³êdu: 1
Wew.licznik b³êdów: 5
po skasowaniu i ponownym uruchomieniu silnika kontrolka ponownie się zapaliła - co może być przyczyną ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez rafikigeorgg, co znaczy "out of range" rozumiem, ale jeśli sterownik tego nie obsługuje to czemu jest to widoczne w poszczególnych bajtach? Sterownik jeśli dobrze pamiętam 23 bajtowy.
Zostaw komentarz:
-
-
georgg, co znaczy "out of range" rozumiem, ale jeśli sterownik tego nie obsługuje to czemu jest to widoczne w poszczególnych bajtach? Sterownik jeśli dobrze pamiętam 23 bajtowy.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez rafiki"error 31 request out of range"
Zostaw komentarz:
-
-
Dziś przy próbie włączenia dziennych przez halogeny w O2 pokazało mi coś takiego:
"error 31 request out of range"
Ktoś wie o co chodzi? W 3 innych O2 dało się bez problemu.
Zostaw komentarz:
-
-
Maly745, dziękuje za podpowiedz po sprawdzeniu kodowania jest identyczne z początkowym.
Zostaw komentarz:
-
-
A jaki problem sprawdzić jakie było poprzednio kodowanie w pliku C:\Ross-Tech\VCDS\Debug
Zostaw komentarz:
-
-
Maicroft, to raczej oczywiste
a gdzie szukać rozwiązania problemu Pliss
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie proszę o pomoc. Kodowałem w module 46 central conv lusterka aby działaly oddzielnie o to się udało ale jednocześnie przestał działać poprawnie centralny zamek. Nie ryglują się tylne drzwi oraz wlew paliwa oraz migają kierunki przy zamykaniu i otwieraniu centralnego. poniżej wklejam kodowanie modułu.
ps" problem wystąpił bo laptop był podpięty pod zasilacz samochodowy i na nim kodowanie nie chciało załapać.
Zostaw komentarz:
-
-
dasman13, wątek raczej zły.Napisz w tym temacie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=2441
Zostaw komentarz:
-
-
Witam serdecznie. Nie jestem pewien czy to dobry watek ale zaryzykuje
Szukam kogos, najlepiej z okolic Piaseczna, kto zakodowalby mi pare funkcji w Skodzie Octavi II z 2007 roku. Oczywiscie nie za darmoPozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: