no przecież ten zerowy sterownik to bordnetz...
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Enriquezno przecież ten zerowy sterownik to bordnetz...
A dlaczego jak odznaczam Bajt 17 bit 0 to w dalszym ciągu cornery świecą przy kierunkowskazie?
Właczam 'display control cruise' w Instruments - nie pokazuje się ikonka tempomatu na MD, a teoretycznie powinna....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maclukeA dlaczego jak odznaczam Bajt 17 bit 0 to w dalszym ciągu cornery świecą przy kierunkowskazie?
Właczam 'display control cruise' w Instruments - nie pokazuje się ikonka tempomatu na MD, a teoretycznie powinna....
W drugim przypadku ... masz nieobsługujący tego wsad licznika.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
1. Zmieniłem inspekcje serwisową po wymianie oleju, ale nie za pomocą VCDS tylko przyciskiem od zerowania km na podstawie tej strony:
Teraz, przejechałem ok 50 km i sprawdziłem ile pozostało do serwisu i cały czas pokazuje 15 000 km... co ile się to aktualizuje, z każdym odpaleniem auta czy co jakiś dłuższy czas, czy coś się skopało?
2. Jak ustawić, aby lusterka można było ustawiać niezależnie, a nie tak jak teraz, jak ustawiam lewe to również prawe.
Komentarz
-
-
Przyciski kierownicy multifunkcyjnej
Witam
Czy jest mozliwość przetestowania przycisków kierownicy multifunkcyjnej?
Pozostałe elementy jak przyciski tempomatu, wycieraczki, przyciski komputera da się sprawdzić kazdy z osobna, ale przyciski kierownicy (sterowanie radiem) nie wiem gdzie.
W "measuring blocks" jest tylko:
006,0,Multi-Function Steering Wheel
006,1,Communication,,Display Range: n. intalled/Ok/n.Ok
006,2,Software Version
006,3,Hardware Version
006,4,Malfunction,recognized,Display Range: yes/no
;
007,0,Multifunction Steering Wheel II
007,1,Vehicle Type
; 0 = Volkswagen
; 1 = Audi
; 2 = Seat
; 3 = Skoda
; 4 = Volkswagen Nutzfahrzeuge
; 5 = Bugatti
; 6 = Lamborghini
; 7 = Bentley
; 8 = Rolls Royse
; 14 = Ford
; 15 = Porsche
007,2,Vehicle Version
;
008,0,Multifunction Steering Wheel III
008,3,Tiptronic,(Down),Display Range: Not Installed/Not Oper./Operated
008,4,Tiptronic,(Up),Display Range: Not Installed/Not Oper./Operated
Mam chinski kombajn multimedialny i nie wszytkie przyciski sterowania z kiery mi działają. Chciałbym sprawdzić czy to wina modułu kierownicy czy chińskiego sprzętu.
EDIT
Pobawiłem się plikiem 1K0-953-549-MY9.lbl
Znalazłem kanał, na którym testuje sie przyciski kierownicy multifunkcyjnej.
Wystarczy dodać w notatniku 2 linijki do tego pliku - stworzyć kanał 009:
I tak kanał 09 measuring blocks bedzie wygladać:
009,0,Multifunction Steering Wheel IV
009,1,Test przycisków,,Display Range: Not Installed/Not Oper./Operated
Po naciśnięciu przycisków na kierownicy w okienku pojawiają sie cyfry
19 - przy kręceniu lewą rolką
43 - po naciśnieciu lewej rolki
2 - przycisk góra
3 - przycisk dół
26 - odbiór telefonu
41 - przycisk pod telefonem (nie wiem do czego jest)
20 - przy kreceniu prawą rolką
40 - po naciśnięciu prawej rolki
Czyli u mnie przyciski działają, czyli chińskie radio jest beee, nie przyjmuje sygnałów od wszystkich przycisków.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natash2. Jak ustawić, aby lusterka można było ustawiać niezależnie, a nie tak jak teraz, jak ustawiam lewe to również prawe.
musisz wyłączyć funkcję sterowania lusterek
masz do wyboru: pojedynczo/obakliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIZamieszczone przez natash2. Jak ustawić, aby lusterka można było ustawiać niezależnie, a nie tak jak teraz, jak ustawiam lewe to również prawe.
musisz wyłączyć funkcję sterowania lusterek
masz do wyboru: pojedynczo/oba
Komentarz
-
-
Wyszedl VCDS 10.6.5 ale przeglądając Labels to listy sterowników głównie uaktualnili tylko, może 4-5 plików pozmieniali opisy.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
czyli tak jak w 11.8 ...
[ Dodano: Pon 03 Paź, 11 20:35 ]
ma ktoś z Was może jakiegoś can gatewaya na zbyciu za browara lub tym podobne koszty?
Myślę o zrobieniu sobie stanowiska badawczego sterowników, żebym się nie musiał za każdym razem do auta podpinać. Trochę sprzętu już mam, nie mam natomiast gatewaya...Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Kolega ma Golfa 5 i się zastanawiam czy to ważne by w kodowaniu sterownika kolumny typu kierownicy było ważne jeśli nawet multifunkcji nie ma? Bo ma 3ramienną a według kodowania ma zwykłą
Address 16: Steering wheel Labels: 1K0-953-549-MY8.lbl
Part No SW: 1K0 953 549 A HW: 1K0 953 549 A
Component: Lenksäulenmodul 012 0030
Coding: 0000042
Kod:C06,0xx?xxx: Steering Wheel C07,0 = Steering Wheel without Multifunction C08,1 = 3-Spoke Steering Wheel without Multifunction C09,2 = 3/4-Spoke Steering Wheel with Multifunction without Cruise & Voice Control C10,3 = 3/4-Spoke Steering Wheel with Multifunction with Cruise & Voice Control C11,0xxx?xx: Additional Equipment C12,+1 = Tiptronic (Shift Paddels) C13,0xxxx?x: Board Computer / Cruise Control System (CCS) C14,0 = w/o Board Computer and w/o Cruise Control System (CCS) C15,1 = with Board Computer and w/o Cruise Control System (CCS) C16,2 = w/o Board Computer and with Cruise Control System (CCS) C17,4 = with Board Computer and with Cruise Control System (CCS) C18,0xxxxx?: Rear Wiper C19,1 = Rear Wiper not installed C20,2 = Rear Wiper installed
http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
-
czy warto kupic ten kabel?
Jaka jest miedzy nimi różnica oprócz ceny?"...Zadziwiające, że składniki dobrego i złego betonu są dokładnie takie same, a jedynie umiejętności, poparte przez zrozumienie wykonywanych czynności i zachodzących procesów są odpowiedzialne za różnice."
A.M. Neville "Właściwości betonu"
Komentarz
-
-
Właśnie wyszła beta 11.10.0
Zaraz idę zobaczyć co nowego...
dobre jest to:
#
Re-factored DTC routines which interpret DTC data. Separated routines by protocol; enhanced interpretation of status byte for DTCs in UDS modules. Added check-box to disable the "Aggressive" fault reading mode we have always used under UDS because it was frustrating to some dealer techs that VCDS showed more DTCs than the factory tool.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Podpinałem ostatnio się do Gofl 5 GTI z Ameryki i się okazało że kodowania nie są pełne, Golf ten ma centralna elektrykę 23 bajtową w wersji High i sprawdziłem że niektóre opisy brakujących bajtów 21 oraz 22 pasują z opisów kodowania 30 bajtowego w wersji High. Trzeba będzie posprawdzać czy jeszcze jakieś przydatne można przepisać jeśli działają.
Jeszcze w tym golfie 5 znalazłem w ABSie kanał adaptacji opisany jak "Sport Startup Mode", wie może ktoś co to jest i co może dać jego aktywacja?http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
Komentarz