Rozumiem, że będzie działać on tylko z wersją VCDSa dołączoną do kabelka bo każde uaktualnienie to ryzyko uwalenia kabla?(softu który w nim jest?)
Nie ryzyko tylko pewna śmierć kabla.
Zamieszczone przez Hiv
Czyli jeśli pojawi się nowy soft dający więcej możliwości lub obsługujący kolejne modele nowych samochodów z grupy VAG trzeba będzie po prostu kupić nowy kabelek z nowym softem?
Tak ale można się z tym zwrócić do sprzedawcy by ten go zaktualizował - chyba że kupiłeś chińczyka.
Panowie, do dyskusji o kabelkach a szczególnie chińszczyźnie służy wątek "Wszsytko o VAG-Comie". Ten wątek służy do opisu kodowania. Bardzo proszę nie zaśmiecać tematu.
czy da się na VCDS 10.6 wersja angielska sprawdzić średnie spalanie?Moja O2 nie posiada komputera pokładowego a jest świeżym nabytkiem i jestem ciekawy.
Czy za pomocą VCDSa można zakodować jakieś dodatkowe opcje w maxi-dot których standardowo tam nie widać?
A moze da sie też odblokować szperanie w komputerze podczas jazdy?
Właśnie jestem po zabawie vcds 10.6.3 en i poza aktywacją paru funkcji (ryglowanie po ruszeniu, dzienne gasną przy zaciągniętym ręcznym, obniżenie napięcia na dziennych, dodatkowe przetarcie tylnej szyby, kierunkowskazy przy gwałtownym hamowaniu) jakimś cudem uruchomiła mi się funkcja uruchamiania silnika z wcisniętym sprzęgłem. Pojawia się napis "stutch". Wiem, że zaznaczyłem w bajcie 9 bit 3 "MaxiDot zainstalowany", ale nic dodatkowo się nie pojawiło. Czy to może być powodem konieczności wciśnięcia sprzęgła?
Druga sprawa. Uruchomilem sobie kontrolę płynu do spryskiwaczy (w zakładce instruments, nie cent. elect.). Gaśnie ona po zapaleniu ale za chwilę zaświeca się, nawet wtedy, gdy jest pół zbiorniczka. Czy to znaczy, że nie mam czujnika poziomu?
Nie doszukałem się opcji włączenia obu tylnych świateł przeciwmgielnych. Wie, ktoś, gdzie tego szukać?
Acha, czy i jak mogę wykorzystać ten plik .lbl z 1 strony wątku? Wszystko się chyba pokrywa z moją wersją programu do kabelka.
Druga sprawa. Uruchomilem sobie kontrolę płynu do spryskiwaczy (w zakładce instruments, nie cent. elect.). Gaśnie ona po zapaleniu ale za chwilę zaświeca się, nawet wtedy, gdy jest pół zbiorniczka. Czy to znaczy, że nie mam czujnika poziomu?
wszsytkow module centralnej elektryki, ale w VW ten moduł jest prawdopodobnie starszej generacji niż w FL. CHyba, że chodzi o Golfa 6 i najnowszego Passata to OK.
Czas gaśnięcia jest do ustawienia w adaptacjach sub modułu RLS.
Komentarz