Enriquez jeśli chodzi o przedni wahacz piszesz o otworach widocznych na poniższym zdjęciu?
Czy jeśli biega o tylne wahacze myślimy o otworach widocznych na załączniku?
Męczę się od wczoraj w garażu z wyjęciem włącznika do świateł...
wcisnąć się da ale z przekręceniem jest problem.
O2 FL.
ktoś pomoże?
=====
Dobra już dałem radę, trzeba wcisnąć do oporu w pozycji "0" i przekręcić w pozycję pomiędzy "0" a postojówki, następnie ciągnąć do siebie. A ja myślałem że coś przeskoczy czy też się przekręci i nie próbowałem ciągnąć do siebie
Jakby ktos chcial robic to na nowych gratach, to caly set jaki potrzebujecie, wszystko co opisal blind_walker :
- xenony kpl, nowe, oryginalne
- regulator z 1 potencjometrem, aby ukryc i wyfiniszowac moda - taka wisienka
- wszystkie wiazki, kable, piny ( poskrecane pnp, oprocz oczywiscie tych pinow, gdzie trzeba sie wpiac )
- gumki i inne cuda
- centralke i czujniki poziomu ( brak do 4x4 )
Oferuje w 2 cenach :
O2FL : 2550 zl.
O2 : 2650 zl
Wszystko nowe, oryginalne, z gwarancja. Ceny nie zawieraja wysylek.
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
blind_walker, poprawione wiazki i nauczyl sie gad dawac odpowiednie sterowniki do rocznika. Tzn ja po sytuacji u Ciebie sam sie nauczylem, a pozniej jego :szeroki_usmiech
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
jak możesz, to bierz takie wiązki, gdzie piny od 6 do 10 nie są obsadzone, bo jak dostaję zestaw kompletnej wiązki od Ciebie, łącznie ze wszsytkimi pinami we wtyczce i jak mam to wyciągać z czterech w sumie wtyczek to mnie po prostu ch.... strzela.
No ale rozumiem, że Twoi dostawcy nie mogą mieć czego innego niż to co jest ori...
blind_walker, gratuluje moda i trudu włożonego w dokonaną przeróbkę.
Mi coś się już dawno wypiardło w autopoziomowaniu i mam na sztywno na jednej wysokości lampy w SI niestety, ale jakoś nie mam tyle zapału, żeby to rozgrzebywać :wink:
jak możesz, to bierz takie wiązki, gdzie piny od 6 do 10 nie są obsadzone, bo jak dostaję zestaw kompletnej wiązki od Ciebie, łącznie ze wszsytkimi pinami we wtyczce i jak mam to wyciągać z czterech w sumie wtyczek to mnie po prostu ch.... strzela.
No ale rozumiem, że Twoi dostawcy nie mogą mieć czego innego niż to co jest ori...
a co jest nie tak w secie od miśkawro ?
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Jakbyś miał wyciągać 24 piny z wtyczek od reflektorów to byś zrozumiał w czym jest ból.
Misiek ma całe kompletne wiązki z wtyczkami, więc podczas instalacji masz dwa wyjścia - a. ucinasz swoją wiązkę, którą masz i ciągniesz wszystko do bordnetza od nowa
b. przekładasz piny od 6 do 10 ze starej wtyczki do nowej i ciągniesz tylko kilka kabelków do środka. Tyle że nowa już te piny ma obsadzone, więc trzeba wyjmować ze starej i nowej wtyczki co jest za przeproszeniem zajebiście wkurwiające.
PS. Zestaw do VW kosztuje w Hoffmanie / Perschmannie ok 900 PLN netto :?
W sumie jakbym się w to bawił to czemu nie...
ja zostawiam wtyczkę reflektora jak jest, dopinam brakujący pin 4
w wiązkach przy błotnikach identyfikuję potrzebne 3 przewody, ucinam, i dopiero stąd robię wiązkę do środka
wygodnie i przyjemnie
Komentarz