kolejna BXE ~136/300, po 80kkm, panewki wytarte podobnie jak w tej po 190kkm, której fotki były wcześniej.
[O2] BXE, panewki korbowodowe, korbowód, korbowody
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez szkodakolejna BXE ~136/300, po 80kkm, panewki wytarte
Komentarz
-
-
zaczynam się bać - jaki koszt wymiany tego, bo moja to właśnie z kwietnia 2008 i się zbliża 150k :?Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
KriSSo,
Wymieniają na to samo g..., czy dają od innego dostawcy jakieś lepsze?Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KriSSoLecą w BXE z rocznika 2008 w górę, od kiedy była zmiana dostawcy panewek korbowodowych.
Zamieszczone przez demmsiKoszt wymiany panewek (materiał z robocizną) to ok. 850zł :satan oczywiście jeżeli sam dojedziesz do mechanika na kółkach a silnik nie zrobi BUMO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Bylem dzisiaj u DGW - wymiana rozrządu - i zapytałem o to :
koszt ok. 1800 wszystko z częściami przez niego sprawdzonymi
900 + 900
trzeba zacząć zbierać :cry:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubi2000ciekawe czy jest jakas akcja serwisowa w SKODZIE dowiadywal sie ktos ?
poza tym nie wiesz jakie dokładnie panewki Ci założą....o jakości i staranności wykonej akcji nie mówiąc, bo to już loteria.... :szeroki_usmiech
....a tak robisz pan w werksztacie pod psem...tj. jamnikiem i masz pan panewki takie jakie trzeba i korby skręcone momentem odpowiednim....
a tak gwoli jasności:
rok produkcji czy tam modelowy, pamiętajmy że fabryki mają różny przerób i na ten przykład fabryka w Bratysławie dla danego rocznika instalowała starszy wypust silników, totez odnośnie padów jednak operowałbym ich seriami.... :wink:>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez navigatorrok produkcji czy tam modelowy, pamiętajmy że fabryki mają różny przerób i na ten przykład fabryka w Bratysławie dla danego rocznika instalowała starszy wypust silników, totez odnośnie padów jednak operowałbym ich seriami.... :wink:
do końca tygodnia mam mieć dokładne dane, bo po silniku będą jeszcze rzeźbić ale trzeba pewnie się szykować - no i penis z modów będzie...Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubi2000Podobno Diesel jest tanszy w utrzymaniu pierwsza lepsza usterka i zwraca sie koszt zakupu benzynysaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Czytając o tym, aż boję się uruchamiać silnika, nie wspomnę o dalszym wyjeździe z rodziną.
Ciekawi mnie tylko jedno - jaka jest rzeczywista skala problemu. Dużo ludzi zapewne nawet się nie przyznaje, że ich coś takiego spotkało.
Gadałem z kolegą z serwisu na ten temat, to powiedział, że mieli tylko kilka takich awarii BXE. Wszystkie te auta były firmowe i jeździły na Long Life.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukaszp1981Czytając o tym, aż boję się uruchamiać silnika, nie wspomnę o dalszym wyjeździe z rodziną.
Ciekawi mnie tylko jedno - jaka jest rzeczywista skala problemu. Dużo ludzi zapewne nawet się nie przyznaje, że ich coś takiego spotkało.
Gadałem z kolegą z serwisu na ten temat, to powiedział, że mieli tylko kilka takich awarii BXE. Wszystkie te auta były firmowe i jeździły na Long Life.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukaszp1981hubi2000, silnik miałem montowany 29.02.2008r, przebieg auta: 68000 km (pewny). Dlaczego pytasz? Chcesz mnie wystraszyć?
jak będzie wymiana wrzucę foty jak wszystko wyglądałoByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
Komentarz