Zamieszczone przez szkoda
1,8 TSI nie chce odpalic
Zwiń
X
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
-
-
Zamieszczone przez piramidaale chyba tylko przez aso bo inaczej po gwarancji?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaw takiej sytuacji ja myślę o wymianie na własny koszt i koniec tematu.
na gwarancję bez fakapu bym nie liczył.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez szkodaZamieszczone przez piramidanie da sie tego napinacza za wczasu wymienic tylko trzeba czekac do awari, skoro wiadomo ze napinacz w danym modelu jest felerny to aso chyba nie powinno robic problemów ze wczesną wymianą ?
na gwarancję bez fakapu bym nie liczył.
Komentarz
-
Zamieszczone przez paderoczy ktos z Was mial juz moze wymieniany rozrzad i głowice w 1,8TSI, jesli tak, to jak po takiej wymianie auto sie sprawuje?
silnik tu nie ma nic do rzeczy.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidanie da sie tego napinacza za wczasu wymienic tylko trzeba czekac do awari, skoro wiadomo ze napinacz w danym modelu jest felerny to aso chyba nie powinno robic problemów ze wczesną wymianą ?
Tyle że zawór nie robi takiej szkody jak napinacz...
Bedę dzwonił do Aso to się zapytam ile wymiana napinacza.
Komentarz
-
-
I powiało grozą, u mnie jest ten z N na końcu. Ktoś już próbował się umówić na wymianę, jaka była reakcja ASO ? Kurcze trochę się boję, że po wymianie będzie gorzej, bo nie sądzę, żeby w moim ASO już to kiedyś robili, chyba, że umówię się gdzieś indziej. Może ktoś miał doświadczenie z ASO Skody w Poznaniu, Wrocławiu, Lesznie, Zielonej Górze? Może ASO VW może też dokonać takiej wymiany?
Komentarz
-
-
kross12
mariu_sz, pomysł z ASO wydaje się najlepszą opcja, w Pasku ten silnik jest dłużej niż w Skodzie poza tym w Skodzie pracują nowi lub rzadcy w temacie.
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12mariu_sz, pomysł z ASO wydaje się najlepszą opcja, w Pasku ten silnik jest dłużej niż w Skodzie poza tym w Skodzie pracują nowi lub rzadcy w temacie.
Komentarz
-
-
kross12
nie wiem czy ma to jakiś wpływ na gwarancje, gdyby były jakieś problemy to w Poznaniu dealer VW Rzepecki-Mroczkowski oficjalnie serwisuje Skody - na pierwszy przegląd jadę tam
Komentarz
-
kross12
mariu_sz, jak będziesz wybierał się do Poznania to opcja na mini spota?
Niebawem zakładam u siebie BT, znastanawiam się tylko który kupić :P II miałem okazję się pobawić, niestety III już nie. Będę wdzięczny jakbyś znalazł chwilkę na małą demonstracje
Komentarz
-
Zamieszczone przez mariu_szZamieszczone przez kross12mariu_sz, pomysł z ASO wydaje się najlepszą opcja, w Pasku ten silnik jest dłużej niż w Skodzie poza tym w Skodzie pracują nowi lub rzadcy w temacie.
może się coś zmieniło z tego co piszecie.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
kross12
szkoda, ja podałem namiar na ASO VW które wisi na stronie Skody jako punkt serwisowy, kiedyś nawet miałem okazję rozmawiać z mechanikiem z tego ASO i w razie problemów zapraszał na wizytę, nie wiem jak jest w "zwykłych" serwisach VW, być może nic się nie zmieniło i jest tak jak mówisz
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12mariu_sz, jak będziesz wybierał się do Poznania to opcja na mini spota?
Niebawem zakładam u siebie BT, znastanawiam się tylko który kupić :P II miałem okazję się pobawić, niestety III już nie. Będę wdzięczny jakbyś znalazł chwilkę na małą demonstracje
Komentarz
-
-
kross12
mariu_sz :roll: , w takim razie powiedz czy jesteś zadowolony? Ma jakieś wady które wychodzą po dłuższym użytkowaniu?
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12nie wiem jak jest w "zwykłych" serwisach VWsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kross12mariu_sz :roll: , w takim razie powiedz czy jesteś zadowolony? Ma jakieś wady które wychodzą po dłuższym użytkowaniu?ops:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodapróbowałem zrobić coś u VW to ich "polityka" nie pozwalała na przyjęcie Skody na serwis
może się coś zmieniło z tego co piszecie.
Komentarz
-
Komentarz