Zamieszczone przez SS
[O2] O2 FL 1.8TSI - zużycie oleju
Zwiń
X
-
-
-
Komentarz
-
mam nadzieję, że już nie będę właścicielem
Ostatnio dolałem jakiś środek do paliwa, do czyszczenia i jakby się trochę uspokoiło :| Pożyjemy zobaczymy
Pisał Sebastian
Komentarz
-
Komentarz
-
Szczęściarz :diabelski_usmiech ja chciałbym moim jeszcze ze 3-4 lata pojeździć... tak naprawdę, to jeszcze się nim nie nacieszyłem, i oprócz regularnych dolewek, to kupę radości sprawia mi to autko :szeroki_usmiechZamieszczone przez SSmam nadzieję, że już nie będę właścicielem
Komentarz
-
arpo,
dzięki, jak skleroza nie wygra to jutro będę wiedział 
klarus, ciesz się i jeździj. Jak miałem leasing to się obawiałem, ze względu na zapisy w umowie. Teraz już lepiej jestPisał Sebastian
Komentarz
-
-
klarus, to trzymam kciuki żebyś dotrwał do końca. Miałem w OWL, ze wszystkie naprawy tylko ASO...Pisał Sebastian
Komentarz
-
Ja też... ale w razie "W" zleję to...Zamieszczone przez SSMiałem w OWL, ze wszystkie naprawy tylko ASO...
Komentarz
-
trzymamy się wersji, że W nie będzie :szeroki_usmiech
Spadam smyka kąpać. Dobrej nocyPisał Sebastian
Komentarz
-
mój jest z kwietnia 2010 r.Zamieszczone przez SSMój produkowali jakoś w połowie maja 2010r
BTW wczoraj dostałem namiar od kolegi z forum na bdb firmę, która przerabia nasze wadliwe tłoki i montuje pozbawione wad pierścienie tłokowe. Firma doskonale już wie o problemie występujących w jednostkach 1.8 i 2.0 tsi. Koszty będę znał w poniedziałek, ale nie powinny przekroczyć 1000 zł.
Krasnobrodzka Racing Silniki Wyścigowe to jeden z największych zakładów w Polsce zajmujący się obróbką elementów silników spalinowych. Tel.: 22 674 15 11 lub 693 46 32 93
I taka ciekawostka na koniec. W czwartek byłem w ASO, aby wycenić szkodnika, poinformowałem doradcę serwisowego przed wyceną, że mam duże zużycie oleju i jakoś za bardzo tym się nie przejął odpowiadając, że to normalka w tych silnikach
Wycenili mi wstępnie szkodnika na 32000 zł.
Komentarz
-
No widzisz, a ty już chciałeś go złomować :diabelski_usmiechZamieszczone przez mirek_p11Wycenili mi wstępnie szkodnika na 32000 zł.
Komentarz
-
klarus, po remoncie wartość wzrośnie do 40000 zł :diabelski_usmiech
Komentarz
-
mirek_p11, zaskoczyłeś mnie tymi 30k zł :shock: Dwa tygodnie temu zostałem pozdrowiony z samochodu, z przeciwka kamieniem i w ubezpieczeniu mam 48k zł. Jak na ten sam rocznik to spora różnica.Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
klarus, chyba nie, raczej leasingodawca chce mieć pewność, że jak odbierze auto przed końcem umowy to na nim nie straci przy licytowaniu
[ Dodano: Pon 02 Lut, 15 12:19 ]
dobra, skleroza mnie dopadła wczoraj, ale nadrabiam
Na obudowie jest napisane 08.05.10. Jeśli jest prawdą, że od maja 2010r to dobrze, jeśli od połowy maja to już nie :szeroki_usmiech Ale sprawdzałem napięcie/wysunięcie napinacza i komputer pokazywał 0°/0mm
Pisał Sebastian
Komentarz
-
Czytam z sercem na ramieniu posty dot. zużycia oleju, bo od kilku miesięcy tez jestem posiadaczem 1,8 TSI z przebiegiem 68kkm i na razie sprawdzam zużycie oleju u mnie. Silnik CDAA i napinacz łańcucha był już wymieniany, ale zaciekawiło mnie sprawdzenie wysunięcia napinacza kompem. W której grupie z bloków silnika w VCDSie można to sprawdzić??Zamieszczone przez SSklarus, chyba nie, raczej leasingodawca chce mieć pewność, że jak odbierze auto przed końcem umowy to na nim nie straci przy licytowaniu
[ Dodano: Pon 02 Lut, 15 12:19 ]
dobra, skleroza mnie dopadła wczoraj, ale nadrabiam
Na obudowie jest napisane 08.05.10. Jeśli jest prawdą, że od maja 2010r to dobrze, jeśli od połowy maja to już nie :szeroki_usmiech Ale sprawdzałem napięcie/wysunięcie napinacza i komputer pokazywał 0°/0mm
Komentarz
-
Kontrolę przeprowadzamy podczas pierwszego uruchomienia silnika po nocy ( jak jest zimny )
Podpinamy wtyczkę ---> przejdź do bloku - 1 (silnik) ---> grupa mierzona ---> 93 grupa ---> Pozycja Faza
0 - 2 stopni - wartości typowe dla nowych aut lub dla nowego łańcucha, 2 - 4 stopni - zalecana wymiana łańcucha ( można usłyszeć wyraźny metaliczny dźwięk dzwonienia z lewej strony silnika) 4 - 6 stopni - Pilna wymiana.
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
silnik jest z marca 2009. a jak ze zużyciem oleju jest to jeszcze nie wiem. Póki co obserwuję, bo przejechałem autem dotychczas niecałe 4kkm od zakupu. Ale czytając te posty to już zaczynam się martwić jak to będzie wyglądało :? :?
Komentarz
-
jelly, jak przejechałeś 4tkm i nie robiłeś dolewek, to się ciesz jazdą i niczym nie martw :wink:
I na razie dla lepszego samopoczucia, nie czytaj tego wątku :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
ech, ciężko ot tak go zignorować i póki co będę obserwował zużycie oleju. Bo na razie większość jazdy po mieście. A obawiam się że zużycie może się pojawić jeżdżąc z większą prędkością na trasie. Czy to u Was nie ma znaczenia :?:
a poza tym wiem, że to off topic, ale macie czasem delikatne szarpanie silnika (CDAA) np. na 4 biegu w okolicach 1400-1800 obr ?? przy przyspieszaniu??
Komentarz
Komentarz