Andrzej, do piątego zacisku od lewej chyba
[O2] Dogrzewanie elektryczne
Zwiń
X
-
z kabli wynika, że jest, ale nie musi być to grzałka z CAN'em
i na liście sterowników jej nie ma (7D Aux. Heat)
pewnie masz grzałkę zwykłą bez elektroniki z indeksem F,
a sterowana jest dwustopniowo poprzez przekaźniki->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
wczoraj porobiłem logi dynamiczne jak to się zachowuje przy starcie z zimnego silnika, wnioski są następujące:
1. W grupie 002 bloków pomiarowych, aby nagrzewnica wystartowała wszsytkie readyness kody muszą być równe 0. Zauważyłem, że aby ją odpalić przy climaticu, wystarczy na chwilę przekręcić pokrętło temperatury na max. Po kilku sekundach można ustawić na zwykłą temperaturę a nagrzewnica będzie chodzić dalej. Wyłączy się przy temperaturze wody 75 stopni lub jak pokrętło od temperatury przekręci się na max. zimno.
2. Nie bardzo rozumiem, co właściwie za temperaturę pokazuje wskaźnik na zegarach... Jeżeli wskazuje 90 stopni, to faktycznie płyn chłodniczy ma 70-72 stopnie. Pomimo, że temperatura rośnie, to już wskazówka niestety nie idzie dalej.
3. Max. obciązenie jakie pobrała moja nagrzewnica to 75A, co dało 1020 W, aby spaść do 514 W tuż przed wyłączeniem się całkowicie.
No, to tyle.
Wykresy wstawić?Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquez...
2. Nie bardzo rozumiem, co właściwie za temperaturę pokazuje wskaźnik na zegarach... Jeżeli wskazuje 90 stopni, to faktycznie płyn chłodniczy ma 70-72 stopnie. Pomimo, że temperatura rośnie, to już wskazówka niestety nie idzie dalej.
...
Wskaźnik pokazuje cały czas 90 st. właśnie w granicach jakiś 75 - 95 st.
BTW. 75A to raczej dużo. Jak dołożysz jeszcze tylną szybę ( pewnie z 15A ), światła ( jakieś 10A ), nawiew ( też pewnie z 5A ) to może nie starczyć na ładowanie aku... Trzeba uważać na krótkich trasach.
Jaki masz u siebie alternator ( ile A )?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
kowal 2002,
od tego jest taki bit w CECM "Load management active" który pilnuje, żeby było git.
Te 75A to taki pik - jednorazowy MAX. Alternator 140A.
Pomiżej wykresik.
Uploaded with ImageShack.usPozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
tak ma być->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
mam pytanie , włączam nagrzewanie i odrazu po 2 sekundach mam zaparowana przednie i boczna szybe !
czy robie cos zle, temperatura ustawiona na 28 stopni pzycisk nagrzenicy elektryczne jest włączony świeci się dioda !
econ mam wyłącząny nie świec sie ?
co robie zle prosze o pomoc ?
wiem ze moge włączyc nagrzewnice elektryczna i obieg centralny czy to cos pomoze??wow wr............
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wowwłączam nagrzewanie i odrazu po 2 sekundach mam zaparowana przednie i boczna szybe !
Zamieszczone przez wowpzycisk nagrzenicy elektryczne jest włączony świeci się dioda
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wowpzycisk nagrzenicy elektryczne jest włączony świeci się dioda !
coś mieszasz
parowanie to chyba inny problem, co mówi komputer?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
krzynol, myślę, że chodzi mu o przycisk nad ogrzewaniem tylnej szyby, w opisie odmrażanie szyby przedniej :wink:Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
czy ty czytasz co się do ciebie pisze?
nic nie trzeba specjalnie włączać, żeby nagrzewnica się włączyła
żadnych obiegów wewnętrznych, czy odmrażania przedniej szyby
jeśli nie pracuje w automacie to coś jest nie tak i trzeba sie podpiąc pod auto->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
to po tych kablach w mojej OIIFL na który kabel mam patrzyć czy mam to dogrzewanie czy nie/lub który bezpiecznik powinienem mieć? Pytam bo owszem kolega pisał ze jak włączy odszranianie przedniej szyby to leci mu ciepłe powietrze. U mnie jest podobnie mam klimatronic i jak włącze odszranianie przedniej szyby to dużo szybciej leci ciepłe powietrze (na pewno szybciej niż np. przy włączonym nawiewie na twarz)stąd moje domysły ze moze ja tez mam to dogrzewanie choć mam silnik benzynowy.
Komentarz
-
-
wrzuć zdjęcia kabli to popatrzymy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz