Witam czy jest ktoś z Wrocławia kto mógłby mi uruchomić TPMS w Octavii III 2014 rok wersja Elegance
triki sztuczki porady, tips and tricks
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez korek1Witam wszystkich
Proszę czy możecie mi podpowiedzieć gdzie w Warszawie zrobię parę modyfikackcji VCDS. Bo sam nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić
Pozdrawiam
Na spocie w każdy poniedziałek po 20, knajpa obok Liberatora HD. Ewentualnie w innym terminie ja Ci mogę pomóc. Pisz na PW.Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
Astra F cabrio Bertone 1,6
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
kkk,
-zmiana CH/LH z xenon na ledy przód tyłO3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Re: kodowanie
Zamieszczone przez kkkwitam doświadczonych kolegów
koledzy chodzi mi o opis kodowania vcds n/w funkcji
-wyświetlenie prędkości wentylatora w trybie AUTO
-zmiana CH/LH z xenon na ledy przód tył
- test wskaźników (staging)
-automatyczne domykanie szyb podczas deszczu
Z góry dziekuje za wyrozumiałość
-zmiana CH/LH z xenon na ledy przód tył
- test wskaźników (staging)
-automatyczne domykanie szyb podczas deszczu
Komentarz
-
-
Czy udało się komuś zakodować czujnik zmierzchu tak, by nie włączały się ksenony przy lekko zachmurzonym niebie? Rano mimo ze jest juz naprawdę jasno czujnik nie reaguje. Cowięcej w drugim aucie, Kia Rio nie ma tego problemu, światła mijania włączają się wtedy kiedy rzeczywiście jest taka potrzeba. Dodam ze mam ustawione włączanie późno.
Ktoś kiedyś na forum pisał o możliwości ustawienia przepuszczalności(?) szyby ale nie mogę tego wątku odnaleźć.
Komentarz
-
-
Pytanie do znawców kodowania
Czy jest szansa na taką sztuczkę aby pogrzebać w kodowaniu i ustawić by nieużywane przyciski na kierownicy w moim przypadku od Asystentów (Lane Assist itp) oraz od wybierania głosowego zamienić na obsługę tempomatu + / - ?
Jeździłem ostatnio dużo na tempomacie i niestety obsługa +/- na boku powoduje w długiej trasie, że aż łokieć boliMY16 Ambition z Amazing
Komentarz
-
-
Jak ustawilem jedno z dwóch:
(10)-Leuchte7ABL RB1-Dimmwert CD 7 auswählen
Wert auf 0 anpassen
(11)-Leuchte7ABL RB1-Dimming Direction CD 7 auswählen
Wert auf minimize anpassen
to problem zniknął ale i CH i LH na samych ledach nie działa.
Najlepsze że zorientowałem się dziś wieczorem i szybko do domu musiałem lecieć. Na szczęście blisko
Komentarz
-
-
krzyzakp, patrzyłem że 3 razy czy dobrze robię ale kto wie.. Sprawdzę to w sobotę, na razie przestawiłem CH/LH z xenonów na halogeny i wszystko gra.
Ktoś ma jakiś pomysł na zmniejszenie czułości czujnika zmierzchu żeby za szybko nie reagował?
[ Dodano: Sob 12 Mar, 16 14:26 ]
Błąd znaleziony, zamiast ustawić
Coming Home oder Leaving Home aktiv
ustawiłem
activ 100%
Fatalna pomyłka ale pierwsze lody z kodowaniem przełamane
Z rzeczy które chciałem został mi tylko Staging a instrukcja z linka od kolegi Ironik mi nie pomogła. Czy możliwe że u mnie się tego nie da zakodować?
[ Dodano: Sro 16 Mar, 16 15:14 ]
No i staging również zrobiony
Komentarz
-
-
W zeszłym tygodniu w DE widziałem RSa którego przednie kierunki świeciłu lekko na pomarańczowo - tak jak obrysówki.
W momencie kiedy włączał kierunkowskaz to mu po prostu działał kierunek jak we wszystkich.
Czy taki mod da się ogarnąć z poziomu kompa czy to już mechaniczna ingerencja w lampę.
Całkiem fajnie to muszę przyznać wyglądało.
Komentarz
-
-
Zapewne VCDS'em można dodać do kierunków funkcje C/D (albo i E/F/G/H, zależy która jest wolna) żeby świeciły jako światła dzienne z odpowiednio małym procentem... Na takiej samej zasadzie jak z halogenów robi się mruganie długimi - po prostu dodaje im się kolejną funkcję Trzeba by spróbować, tylko czy to jest legalne w PL ?
Komentarz
-
-
Pierwsze to nie problem dla kazdego kto ma kabelek i choc troche skumał co jest od czego.
Drugie - tylko do wykonania przy zwykłych stopach. W LEDowych o ile sie nie myle nie ma podzialu na "sekcje" lampy, bo jest jeden "pasek ledow".. W zwyklych masz te 3 zarowki i temu mozna sie tak bawic
Komentarz
-
Komentarz