Zamieszczone przez pewux
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
trochę z innej beczki, choć temat ten sam :wink:
wczoraj byłem w Mlada Boleslav, obejrzeć sobie muzeum i tak dalej. na koniec wycieczki udałem się do salonu by tam sobie popatrzeć na nowe autka. odrazu zostałem "zaatakowany", przez miłą panią, która siedziała za wielkim pulpitem. nie miałem żadnych zamiarów by wdawać się w jakąkolwiek konwersację...ale coś mnie podkusiło i spytałem o terminy produkcji. no to "holka" się rozgadała :roll:
krótko mówiąc, im większe/bogatsze w wyposażeniu auto, tym dłużej się na niego czeka, ale to nic nowego.
byłem wręcz świecie przekonany, że w MB auta sprzedaje się jak świeże bułeczki :!:, od ręki.
dla info:
na kombiaka zawsze czeka się dłużej niż na sedana, niezależnie od wyposażenia.
benzyniaka dostaniemy wcześniej niż diesla.
jak wspomniałem, bogatsze wyposażenie = dłuższe czekanie.
w porównaniu do mojej skody, w MB czekałbym jakieś 3-4 tyg. krócej (to już coś), ale jak pani wspomniała, to nadal jest za długo..., i jak narazie, nic nie wskazuje na to, by się coś zmieniło :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzyzakprolek1984, to nowy update juz jest z mirror linkiem? Bo nie mialem jak w aucie sprawdzic ostatnio co za wersje mam (tak, wiem - lenistwo ze nie chce sie zejsc 2pietra do auta ).
cyt:
Columbus
Poza korzystaniem z radia i GPS, system Columbus pozwala również na dostęp do ustawień samochodu, za pomocą przycisku Car, znajdującego się na desce rozdzielczej (posiadanie wyświetlacza Maxi DOT nie jest konieczne). System Columbus posiada:
"8-calowy, kolorowy i dotykowy wyświetlacz
radio AM/FM
4 głośniki z przodu i z tyłu
wejście Aux-In
USB z dostosowaniem do urządzeń Apple
napęd DVD
dwa wejścia na karty SD
ekran dotykowy
nawigacja 3D
Bluetooth
wewnętrzna pamięć
sterowanie głosowe
Aktualizacje dostępne dla systemu Columbus:
Bluetooth®
Mapy
Stacje radiowe
MirrorLink®
Komentarz
-
-
Az nie wytrzymałem i poszedłem do auta
Wgrane mam od nowosci (grudzien 2014) ECE2015, na stronie nowszej wersji nie ma, wiec MirrorLink MOZE przyjdzie z nastepna aktualizacja. A kiedy ta bedzie, to jest dobre pytanie, bo sama stronka do sprawdzenia mowi:
Ostatnia aktualizacja miała miejsce w listopadzie 2014 roku, kolejna planowana jest na maj 2015. szczegóły
The last update was in November 2014, the next update is scheduled for June 2015. details
Co ciekawe, niemiecka wersja tez mowi o czerwcu, a nie maju.. Czyzby Polska dostawała wczesniej update i była krolikiem doswiadczalnym?
Komentarz
-
-
Czy ktoś z 11 tyg produkcji tak jak ja dotąd nie odebrał auta? Z ostatnich informacji od dealera wynika ze 23 (poniedziałek) została wydana dyspozycja transportu do salonu - ale jak dotąd auto tam jeszcze nie dotarło.
Zważając na to, że auto zamówione jeszcze w 2014 i czas w jakim odebrali inni forumowicze zaczynam uważać że wybrany przeze mnie dealer nie jest wcale taki fajny ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macqCzy ktoś z 11 tyg produkcji tak jak ja dotąd nie odebrał auta? Z ostatnich informacji od dealera wynika ze 23 (poniedziałek) została wydana dyspozycja transportu do salonu - ale jak dotąd auto tam jeszcze nie dotarło.
Zważając na to, że auto zamówione jeszcze w 2014 i czas w jakim odebrali inni forumowicze zaczynam uważać że wybrany przeze mnie dealer nie jest wcale taki fajny ...
Komentarz
-
Komentarz