Zamieszczone przez poldolot
Informacje o silniku 1.4 tsi 140KM
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PrimPrekompilator,
No własnie i na tym polega problem (ledy) - nie podobają mi się "zwykłe" lampy.
BTW - "zwykła" lampa ma dzienne w głównym kloszu? czy przy przeciwmgielnych?
Światła do jazdy dziennej w są umiejscowione w głównej lampiejest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
-
@Prim
Dzienne są razem z drogowymi.
Przewaga ledów polega na tym, że nie obciążają akumulatora przy rozruchu tak jak żarówki. Niestety, zarówno dzienne, jak i mijania (a jak masz AUTO, to w nocy się włączą), zapalają się nie po uruchomieniu silnika, lecz po włączeniu zapłonu.
Co do wersji: ja wybrałem 1.4 ambition + pakiet + pierdoły za może 500 pln. Elegance jest wg mnie bez sensu, tym bardziej gdy na drugiej szali masz silnik. W końcu samochodem masz jeździć, a nie na niego patrzeć i wzdychać (tzn. to ew. też, ale nie na pierwszym miejscu :P ).
W Elegance to co mnie najbardziej kusi, to drugi haczyk w bagażniku, ale przecież nie dopłacę 4 tys. do haczyka.
Kwestie typu felgi 17" wręcz mnie zniechęcają - prawdopodobnie u siebie będę zamieniał 16" na 15, niestety na własną rękę, bo zamówić 1.4 na 15" się nie da.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrekompilatorW Elegance to co mnie najbardziej kusi, to drugi haczyk w bagażniku, ale przecież nie dopłacę 4 tys. do haczyka.
Kwestie typu felgi 17" wręcz mnie zniechęcają - prawdopodobnie u siebie będę zamieniał 16" na 15, niestety na własną rękę, bo zamówić 1.4 na 15" się nie da.
A felgi 17" są ok przynajmniej po przejechaniu paru tys. km (w drugim aucie mam 19" i 18") i nie ma problemu z dziurami. Opony na 17" są dość wysokie.Pozdrawiam,
Bomber
-
-
Zamieszczone przez Prim
Szukam samochodu uniwersalnego dla rodziny 2+niemowlę , ekonomicznego, przestronnego (mam 193 cm wzrostu). Początkowo myślałem o superb-ie ale finansowo w grę wchodził jedynie 1.4 tsi i przy gabarytach oraz wadze tego auta ciężko nazwać go ekonomicznym.
Ceny transakcyjne Superbow sa porownywalne (a śmiem twierdzić że czesto niższe) niż O3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BomberHehehe haczyk kompletny ze śrubami oryginał Skoda kosztuje w salonie 29 PLN
Bo chętnie z 8 takich haczyków bym zamontował.
Zamieszczone przez BomberA felgi 17" są ok przynajmniej po przejechaniu paru tys. km (w drugim aucie mam 19" i 18") i nie ma problemu z dziurami. Opony na 17" są dość wysokie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrekompilatorZamieszczone przez BomberHehehe haczyk kompletny ze śrubami oryginał Skoda kosztuje w salonie 29 PLN
Bo chętnie z 8 takich haczyków bym zamontował.
Pozdrawiam,
Bomber
-
-
Zamieszczone przez PrimCzy realnie przyczynia się do spadku spalania... rozumiem w korku?
Komentarz
-
-
Prim
Jeździłem chwilę na jeździe próbnej z włączonym S&S i w sumie pozytywnie mnie zaskoczyło.
Wyłącza się niezauważalnie i dość szybko i załącza się też bardzo poprawnie, bez drgań i innych dziwnych objawów.
Obserwując wskaźnik spalania, wydaje mi się, że te 0,5l oszczedności w mieście jest realne.
Przy bardzo dużych korkach może i więcej być nawet.
A tak w ogóle to proponuję zacisnąć pasa i dozbierać na DSG
Poza tym polecam zainteresować się tą dodatkową gwarancją fabryczną na 4 lata i do wyboru 60 lub 120 kkm.
Myślę, że w erze plastikowych aut to jest priorytet, bo cena jest przyzwoita jak za 2 lata dodatkowego spokoju.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ryjeksJeździłem chwilę na jeździe próbnej z włączonym S&S i w sumie pozytywnie mnie zaskoczyło.
Wyłącza się niezauważalnie i dość szybko i załącza się też bardzo poprawnie,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przem78
Nie wiem czy to jest prawda ale gdzieś czytałem, że podczas uruchamiania auta ze start/stop rozrusznik nie działa na 100% a wspomagany jest poprzez wtrysk bezpośredni w momencie rozruchu IMO lepiej mieć SS i wzmocnione komponenty z których się nie korzysta (przy wyłączeniu SS) niż mieć standard, jest szansa, że rozrusznik dłużej pożyje, tak samo aku itp.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiDi01jetem tego samego zdania. Start/stop w Polsce nie ma żadnej logiki i uzasadnienia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez serleonprawa tylna lampa odstaje mocniej niż lewa, jest wyczuwalny skok pomiędzy kloszem a karoserią
[ Dodano: Sob 13 Lip, 13 22:44 ]
Zamieszczone przez tomekb1lukaszc2 napisz proszę jakie opony masz w swojej oktavii. Chodzi mi głównie o indeks obciążenia. Ja zamówiłem już 1,2 tsi wraz z zapasowymi alufelgami i chcę się rozejrzeć za oponami zimowymi, a nie wiem jakie muszę brać pod uwagę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przem78przy S/S mam wzmocnione komponenty (których de facto) nie wykorzystuje (ponad normę) na co dzień (S/S wyłączany zaraz po uruchomieniu auta) IMO to jest za Free bo wliczone w cenę auta !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrekompilatorŻeby jeszcze dało się ustawić automatyczne wyłączanie zaraz po uruchomieniu silnika ...
Komentarz
-
Komentarz