trochę się bałem tego koloru, ale nie chciałem białego (mimo, że auto ładnie się prezentuje) czarne samochody miałem całe życie. Na żywo wygląda ten kolor mega dobrze.
RS TDI vs. RS TSI - wasze opinie co lepsze i dlaczego
Zwiń
X
-
przy 200 pali 12,7 katowanie na autostradzie, więcej mi nie pokazalo
i polecam tempomat atywny, świetna sprawa.
[ Dodano: Nie 22 Gru, 13 15:44 ]
Zamieszczone przez metrotestDsg pracuje jakkierowca chce? Jak auto sie zatrzyma to trzeba trzymać nogę na hamulcu :? No i jak działa kick down?
Komentarz
-
-
Kontynuując wątek spalania - po zmianie kół z letnich 18'tek na zimowe 17'tki, średnie spalanie w RS TSI z miejsca spadło o około litr, wychodzi teraz w okolicach 9.5 / 100. Szerokość opon ta sama (225), opory toczenia raczej zbliżone, zimówki (Conti TS850) mają klasę oporów E, klasy letnich (Conti SportContact) nie znam ale wątpię by była gorsza.
Podejrzewam że główną rolę odgrywa masa koła - na wadze nie kładłem, ale trzymane w rękach koło na 18'tkach było wyraźnie cięższe od zimowej 17'tki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez awfmatpo zmianie kół z letnich 18'tek na zimowe 17'tki, średnie spalanie w RS TSI z miejsca spadło o około litrZamieszczone przez awfmatPodejrzewam że główną rolę odgrywa masa koła
Chyba Was trochę wyobraźnia poniosła... Może po prostu w zimie jeździcie wolniej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SilentEmpireMoże po prostu w zimie jeździcie wolniej
A tak serio to na pewno jeździ się ostrożniej. Po co cisnąć gaz jak ASR miga na blacie i przełożenia na przyspieszenia nie ma, a w baku widać efekt :szeroki_usmiechPisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kolba_leonjak zamawiałem nie wiem czemu nie było możliwości na opcje z dachem szklanym a teraz widzę, że już ktoś tam pozamawiał
ZTCW to mieli jakieś problemy z panoramą w kombi na początku produkcji, teraz uporali się z nimi i już da się zamówić, ja jak zamawiałem w październiku to tez nie było takiej opcji, ale czekałem na pakiet challenge i jak on się pojawił to udało się też zamówić panoramę.
Komentarz
-
-
Co do przyczyn mniejszego spalania, podejrzewam że masa koła (którą trzeba rozkręcać do dużej prędkości obrotowej) ma inny wpływ niż masa auta, którą "tylko" przesuwamy w poziomie.
Styl jazdy w moim przypadku jest identyczny, te same prędkości, te same trasy (codziennie obwodnica Krakowa do pracy, okazjonalnie też przez miasto), a czasem nawet ostrzej bo mniej wskazania zużycia straszą. ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mateusz_GTo co mnie chwilowo irytuje to dźwięk „silnika” z głośnika – czasami chciałbym to wyłączyć i usłyszeć jak silnik pracuje naprawdę.
1/ wyciągając fizycznie wtyczkę od urządzenia /jest pod maską w okolicy wycieraczek/,
2/ dezaktywując w VCDS /opis w linku dla Seata i po niemiecku, ale mechanizm powinien być ten sam/
Opis tu
Komentarz
-
-
Uploaded with ImageShack.us
czy ktoś ma podobny problem z domykaniem dysz spryskiwaczy reflektorów? Nie za bardzo wiem co z tym zrobić a do serwisu jeszcze nie chce jechać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kolba_leonObrazek
Uploaded with ImageShack.us
czy ktoś ma podobny problem z domykaniem dysz spryskiwaczy reflektorów? Nie za bardzo wiem co z tym zrobić a do serwisu jeszcze nie chce jechać
Komentarz
-
Komentarz