...mieliśmy jechać 5 września ale, jako że 1 będziemy z żoną w Krakowie to tak pomyślałem żeby już prosto z Krakowa wyjechać do cro. Czy we wrześniu jak pojadę bez rezerwacji to w środku tygodnia coś znajdę do mieszkania? macie jakies doświadczenia?
chcę ok 17 nocy spędzić w CRO i na pierwszy tydzień wybrałem Primosten bo mi się tam okolice spodobały jak jechałem. No i myślę gdzie jechać na resztę dni? może jakaś wyspa? chcę by to było miejsce, z którego będzie można skoczyć i coś pozwiedzać. może coś polecicie?
he ja podobnie w okolicach 1.09 ruszam z Krakowa :wink:
jeździłem i nadal będę jeździł "w ciemno" - we wrześniu nie ma problemu z kwaterami, ale jak człowiek chce blisko wody, w miarę wyglądające i oczywiście nie drogie apartmani - to trzeba się nachodzić :lol:
W ubiegłym roku ~7 noclegów w Primostenie - bardzo fajnie.
My tradycyjnie ok 3 tyg w CRO, minimum w 3 miejscówkach
Nie mam pojęcia gdzie w tym roku...
hmm a moze w makarskiej sie zatrzymać i właśnie na jednodniowe wycieczki na te wyspy skoczyć
W 2012 zaliczyłem wycieczkę stateczkiem "Bibe" z Baśka Voda do "Małego Dubrownika" Korcula. Zwiedzanie we własnym zakresie.
Wycieczka całodzienna z wyżywieniem (pyszna rybka z możliwością repety oraz wino do oporu ) W drodze powrotnej balanga :diabelski_usmiech https://www.youtube.com/watch?v=LmHA1hOgtrw widać jak polewają z dzbanka :diabelski_usmiech
Ceny nie pamiętam ale chyba około 100zł lub trochę ponad.
Hvar zaliczyłem 2-krotnie. Promem z Drvenika do Sucuraj a potem przejazd przez wyspę. Bardzo fajna traska, szczególnie środkowy odcinek wyspy :szeroki_usmiech (jest powiedzenie - obyś zginął na drogach Hvaru :diabelski_usmiech ) Nie wiem jak obecnie bo jeśli dobrze pamiętam to chyba ruwado, pisał w ubiegłym roku o jakimś grubszym remoncie tej drogi :!: Moim zdaniem warto :!:
Tych którzy lubią zwiedzać i podziwiać przyrodę/krajobrazy a nie byli jeszcze w MNE gorąco zachęcam do odwiedzenia tego jeszcze trochę dzikiego kraju :!: W ubiegłym roku zasmakowałem Czarnogóry i ani ja ani małżonka nie chcemy słyszeć o Cro :P
to chyba ruwado, pisał w ubiegłym roku o jakimś grubszym remoncie tej drogi
dokładnie - w zeszłym roku zrobili spory kawałek przed Jelsą (jadąc od Sucuraja) - równy asfalt, poszerzyli i zamontowali barierki. A wyspa Hvar jest cudna.
dzięki panowie za odpowiedzi. oby tylko pogoda dopisala. i tak ze wsteponych wyliczeń wychodzi mi 17 noclegów więc będzie fajnie i bedzieczas na zwiedzanie chociaż już częśc mam odhaczoną
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Kiedyś przynajmniej była taka opcja, teraz widzę że w cenniku jest za samochód, może się coś zmieniło. Ja byłem w lipcu, piękna pogoda, 24 stopnie. Dwa dni później... śnieżyca. W każdym razie trasa rewelacyjna, piękne widoki. Moje 1,6 z pełnym ekwipunkiem kempingowym dało radę, ale trójki raczej nie używałem :diabelski_usmiech
Ja we wrześniu zeszłego roku pojechałem na Gross motocyklem. Teraz w drodze powrotnej jak będą warunki ok, to wstąpię.
Jutro rano o 5 wyjazd, w sumie nie jestem jeszcze spakowany, ale za to nabyłem lodówkę turystyczną i mam zamiar zabrać z Chorwacji trochę ryb
ale za to nabyłem lodówkę turystyczną i mam zamiar zabrać z Chorwacji trochę ryb
Chyba lepiej Ci się sprawdzi trzymanie tych ryb w dobrze zaizolowanej skrzynce z lodem.
Masz do zrobienia prawie 2000km a lodówka turystyczna nie schłodzi Ci poniżej 7-8'C
Teraz w drodze powrotnej jak będą warunki ok, to wstąpię.
Jak coś jest też mniej sławna alternatywa http://www.rossfeldpanoramastrasse.de/ Nie wiem jak to się ma atrakcyjność do Grossglocknera, bo na Gross muszę sam się wybrać kiedyś z chaupy na 1 dzień.
Zwiedziłem rejon Pula-Fazana-Rovinj. Z tego zdecydowanie najlepiej chyba wypada Pula. Rovinij zbyt turystycznie nastawione i zatłoczone turystami. Jeżeli już CRO to zdecydowanie "omijamy Istrię" i lecimy w kierunku południowej Chorwacji
PAOLO ESCO, zgadza się - byłem raz w Kvarnerze i na Istrii. Zawsze to Cro, ale najładniej jest od Pagu na południe. Teraz moje nr one to Peljesac i Hvar.
Komentarz