Koledzy,a skąd macie informacje na temat pobieranych opłat za wypłaty z bankomatów za granicą, kartą mbank, bo zarówno na infolinii i stronie z tabelami opłat i prowizji nic o tym nie wiedzą, więc może coś przeoczyłem, ale jeśli to prawda to troszkę się wk......m, bo jak zakładałem w marcu konto w euro, to wiadomo nic o tym nie było, bo gdyby było to na bank nie zakładał bym konta walutowego w mbanku.
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez zadariusz1Koledzy,a skąd macie informacje na temat pobieranych opłat za wypłaty z bankomatów za granicą, kartą mbank, bo zarówno na infolinii i stronie z tabelami opłat i prowizji nic o tym nie wiedzą, więc może coś przeoczyłem, ale jeśli to prawda to troszkę się wk......m, bo jak zakładałem w marcu konto w euro, to wiadomo nic o tym nie było, bo gdyby było to na bank nie zakładał bym konta walutowego w mbanku.
Kod:11. Prowizja od wypłat gotówki w bankomatach za granicą 3% min. 9,00 zł 3% min. 9,00 zł 5,00 zł 0,00 zł
nie wiem jak jest z kontem walutowym, lepiej się dowiedz, od jakiegoś roku do prowizji dorwała się jakaś banda pijawek i po starym tanim mbanku zostało już tylko wspomnienie..
Zamieszczone przez ruwadoTe kilka złotych raz czy dwa razy mnie na urlopie nie stresuje. Wypoczywam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobyltemat 2 to korki. naczytałem się na cro.pl, że w soboty są zmiany turnusów itp itd i że na bank korki na bramkach i w okolicach obwodnicy Zagrzebia. prawda, czy jak to mówią tirowcy "na bieżąco"? jak jest na przejściu granicznym HU/CRO Letenye/Gorican?If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez marbabHunter, placiles za OC w Kosovie :?:
Nawet po Skendrbergu można było jechać, bo nie siedziałem za kółkiem
P.S. Dla niewtajemniczonych to rodzaj albańskiego specyfiku 40% Najlepsze miejsce na zakup na granicy czarnogórsko-albańskiej (po albańskiej stronie). Gość przy cafe ma kredens i w nim Skenderberga (0,5l/3 EUR) i fenomenalny dżem figowy (2 EUR/słoik).
Jakby coś to podaję współrzędne:
42.017927, 19.375223
+42° 1' 4.54", +19° 22' 30.80"
loyd, na dowód można wjechać do Chorwacji, Bośni i Hercegowiny, Czarnogóry, Albanii, Macedonii i Serbii - sprawdzone niecały miesiąc temu (chyba, że wycieczki autokarowe inaczej traktują)...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
namo
-
Zamieszczone przez blPanowie, dla tych co przejechali ta trase mam pytanie: do pokonania odcinek Cieszyn-Split.
Ktoredy najlepiej jechac, jakie koszty po drodze i jakie ceny LPG ? Cel wiadomy: tanio i szybko
Ja jechalem na Brno,Wieden,Graz,Zagrzeb,Split.Ceny winiet plus paliwo(nie wiem ile LPG kosztuje).Jechalem ok.12h.Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
namo
Tak, coś 150 zł, najwięcej bo 190 kun zapłaciłem na bramce przy zjeździe do Splitu.
bl, ja wyjechałem z Twardorzeczki (koło Zwardonia) o godz 20:00. Jechałem przez Słowenię, rano o 7:45 już byłem na promie na wyspę Brać.
Komentarz
-
Hej,
Wpadliśmy ze szwagrem na pomysł wyjazdu na Chorwację
dwie rodziny, dzieci 2+1 8,4,3 latka
Macie jakieś sprawdzone kwatery? - najlepiej jedna duża) tak żeby było bardzo blisko na plażę, klima i oczywiście miasteczko sprzyjające rodzinom z dziećmi, no i ceny w miarę przyziemne.
Z góry dziękuję za pomysły
Laurin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez byqCzechy LPG ok 170CZK
Ja planuje tak jak w zeszłym roku zatankować na full w Mikulovie i potem dopiero w Cro a dokładnie Svajlkovec. W Austrii trochę przesada z tą ceną. W zeszłym roku na styk mi się udało nie szalejąc na autostradzie.
Komentarz
-
Komentarz