blackrs, Hvar to ciekawa miescina Polecam tez wysepki Pakleni.
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez blackrs...mieliśmy jechać 5 września ale, jako że 1 będziemy z żoną w Krakowie to tak pomyślałem żeby już prosto z Krakowa wyjechać do cro. Czy we wrześniu jak pojadę bez rezerwacji to w środku tygodnia coś znajdę do mieszkania? macie jakies doświadczenia?
chcę ok 17 nocy spędzić w CRO i na pierwszy tydzień wybrałem Primosten bo mi się tam okolice spodobały jak jechałem. No i myślę gdzie jechać na resztę dni? może jakaś wyspa? chcę by to było miejsce, z którego będzie można skoczyć i coś pozwiedzać. może coś polecicie?
jeździłem i nadal będę jeździł "w ciemno" - we wrześniu nie ma problemu z kwaterami, ale jak człowiek chce blisko wody, w miarę wyglądające i oczywiście nie drogie apartmani - to trzeba się nachodzić :lol:
W ubiegłym roku ~7 noclegów w Primostenie - bardzo fajnie.
My tradycyjnie ok 3 tyg w CRO, minimum w 3 miejscówkach
Nie mam pojęcia gdzie w tym roku...
Zamieszczone przez blackrspo ile tam te promy się cenią bo nawet nie wiem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrshmm a moze w makarskiej sie zatrzymać i właśnie na jednodniowe wycieczki na te wyspy skoczyć
Wycieczka całodzienna z wyżywieniem (pyszna rybka z możliwością repety oraz wino do oporu ) W drodze powrotnej balanga :diabelski_usmiech
https://www.youtube.com/watch?v=LmHA1hOgtrw widać jak polewają z dzbanka :diabelski_usmiech
Ceny nie pamiętam ale chyba około 100zł lub trochę ponad.
Hvar zaliczyłem 2-krotnie. Promem z Drvenika do Sucuraj a potem przejazd przez wyspę. Bardzo fajna traska, szczególnie środkowy odcinek wyspy :szeroki_usmiech (jest powiedzenie - obyś zginął na drogach Hvaru :diabelski_usmiech ) Nie wiem jak obecnie bo jeśli dobrze pamiętam to chyba ruwado, pisał w ubiegłym roku o jakimś grubszym remoncie tej drogi :!: Moim zdaniem warto :!:
Tych którzy lubią zwiedzać i podziwiać przyrodę/krajobrazy a nie byli jeszcze w MNE gorąco zachęcam do odwiedzenia tego jeszcze trochę dzikiego kraju :!: W ubiegłym roku zasmakowałem Czarnogóry i ani ja ani małżonka nie chcemy słyszeć o Cro :P
Komentarz
-
-
Kiedyś przynajmniej była taka opcja, teraz widzę że w cenniku jest za samochód, może się coś zmieniło. Ja byłem w lipcu, piękna pogoda, 24 stopnie. Dwa dni później... śnieżyca. W każdym razie trasa rewelacyjna, piękne widoki. Moje 1,6 z pełnym ekwipunkiem kempingowym dało radę, ale trójki raczej nie używałem :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BartassTeraz w drodze powrotnej jak będą warunki ok, to wstąpię.
Komentarz
-
-
Ja w czerwcowy długi weekend jadę tutaj: http://www.gerlosstrasse.at/de/
Tak a propos tras wysokogórskich w Austrii :wink:
Komentarz
-
-
Koledzy posiadacie jakieś informacje na temat jakości czeskiej autostrady nr 2 Brno-Breclav :?: Czy poprawili troszkę tą tarkę jaka była w 2012r. :?:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
... takie "wspominki" zapodam
Zeszłoroczny pobyt w camp Bi Village (Istria, Fazana-Pula).
http://www.bivillage.com/en/bi-village/gallery-en (fotki campingu w galerii więc nie ma sensu wklejać).
Zwiedziłem rejon Pula-Fazana-Rovinj. Z tego zdecydowanie najlepiej chyba wypada Pula. Rovinij zbyt turystycznie nastawione i zatłoczone turystami. Jeżeli już CRO to zdecydowanie "omijamy Istrię" i lecimy w kierunku południowej ChorwacjiZałączone pliki- widok_z_rovinj_541.jpg (100,3 KB, 276 odsłon)
- rovinj_wejscie_do_portu_195.jpg (125,9 KB, 275 odsłon)
- colosemum_pula_164.jpg (126,8 KB, 274 odsłon)
- fort_na_wejciu_do_portu_w_puli_190.jpg (125,2 KB, 273 odsłon)
- armaty_pula_127.jpg (110,9 KB, 271 odsłon)
- rovinj_uliczki_446.jpg (117,8 KB, 270 odsłon)
- rovinj_872.jpg (110,1 KB, 269 odsłon)
- woda_151.jpg (148,4 KB, 268 odsłon)
- p8110203_118.jpg (105,0 KB, 267 odsłon)
- plaa_201.jpg (103,0 KB, 265 odsłon)
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
Komentarz