Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez leszekmwTobi77, dalmatina to taki apartament , zresztą polecam.
tylko drzew tam teraz więcej..
a tak wogóle to mógłbyś zrobić zdjęcie od plaży i z boku tego apartamentu , zobaczę jak to bardzo zarosło , bo obawiam sie ze niema już widoku na morze z balkonów na 1 i 2 pietrze.. . wklej tutaj albo [email protected]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftParking za tunelem cieplo-zimno
Zamieszczone przez MaicroftJuz wiem, ze za rok jesli pojade znow do CRO to jade przez Slowacje i Wegry, ale urlop bedzie od wtorku do czwartku za tydzien Koniec jazd w weekendy.
W tym roku jade przez wegry do zagrzebia, ponoc lepiej.
Komentarz
-
-
Tippo, Jak juz sie dostaniesz na Wegry to potem caly czas autostrada prwktycznie nad adriatyk.
Slowacja to jednak ciezki klimat bo brak im autostrady polnoc-poludnie ale mozna to przezyc. W koncu kilka lat temu u nas w wielu miejscach bylo tak samo a jest jeszcze wiele przejsc granicznych do ktorych wiedzia taka sobie droga.
Komentarz
-
-
podziękował
też chciałem pokupować zdalnie, ale wyjazd mi się z dnia na dzień przyspieszył o 6 dni i nie zdążę juz.
i przyznaję, że mam pietra jechać moim mamutem w taką trasę. oby się nie skończyło jak w klasycznej książce Bahdaja o wczasach w JugosławiiByła 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
-
Waśka, nie marudź, ja tez ostatnio 14letnim wołem byłem i dojechała i wróciła bez problemu.... kupowanie winiet w Polsce przed weyjazdem z narzuconą marżą to strata kasy... na każdej stacji w docelowym kraju kupicie winiete w cenie dużo niższej niż w Polsce....
jak ja żałuje że w tym roku nie moge sie solidaryzowac z wami i byczyć sie w CRo ale niestety warunki i sprawy osobiste(syn mi sie ma rodzić..a to wazniejsze niż Cro) nie pozwoliły na to ... ale moze już w przyszłym roku znowu odwiedze ukochaną Chorwację....
Komentarz
-
-
Planujemy sie wybrać na Jeziora Plitwickie i mam pytanie do was czy jest tam cos zjedzenia jakiś obiad albo coś czy trzeba ze sobą racze zabrać jakis prowiant? Może ew ktoś ma jakieś wskazówki co do zwiedzania o której być gdzie sie kierować itp. ? dodam że wybieram się z dziećmi 6 i 3 lata.-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
namo
Zamieszczone przez Arekczy jest tam cos zjedzenia
Komentarz
-
ruwado, namo, dzięki panowie za szybką odpowiedz-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Maicroft, nie jechałem 86. Cisłem pod Gyor i potem albo na Veszprem albo na Szekesfehervar, ale dokładnie już nie pamiętam, chyba Veszprem.
Dla mnie droga przez austrię i objazdem przez słowenię najbardziej przypadła mi do gustu, nigdy mnie stałem w korkach i nigdy na granicy CRO-SLO nie miałem przed soba dłuższego sznurka niż 100m. może wybieram takie pory przekraczania granic, że jest mały ruch a może jeźdze w takie dni, gdy nie ma ruchu.,.... Dla mnie szybciej przez austrie niż węgry... ale co kto woli...
Komentarz
-
-
namo
Zamieszczone przez Maicroftwiec jak moze sie zle jechac.
Komentarz
-
Zamieszczone przez dylan80Maicroft, nie jechałem 86. Cisłem pod Gyor i potem albo na Veszprem albo na Szekesfehervar, ale dokładnie już nie pamiętam, chyba Veszprem.
I moze faktycznie jazda z Gyor albo Komarno pod Budapeszt jest jazda totalnie na okolo, ale leci sie autostrada, a skrajac na Szekesfehervar jedziemy taka sobie droga. Wiec dla mnie te 100km wiecej to zadna strata, za komfort jazdy autostrada.
W wariancie czesko-austryjackim mnie odstrasza Slowenia, zwlaszcza ze tamtedy w weekend jedzie cala europa jadaca w obie strony i widzac co dzialo sie na bramkach pod Zagrzebiem, nie sadze, aby dalej bylo lepiej. Noca ok, moze byc fajnie.
Komentarz
-
-
dzis w nocy wrocilem z Rab
Korki do bramek pod Zagrzebiem( 1,5h) i okolo 0,5h na bramkach na dolocie do Sloweni.
W druga strone okolo 30 km zageszczenia do momentu rozjazdu Split - Rijeka.
Granica Slowenska bez opoznien - auta przepuszczane na biezaca.
Troche zageszczony ruch pod Wiedniem , od konca A23 do samego Brna sznurek samochodow.
Od Mikulowa do Brna jest jeden pas -
Dodatkowo D1 przed Brnem tez ma zwezke do 1 pasa - jakies 10km , D1 miedzy Olomuniec i Ostrava - tez ze zwezka - chyba 7km
Komentarz
-
Komentarz