Zamieszczone przez Majowy
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MajowyPytanie, czy nie będzie problemu jak tam wjadę o 3:00?.
Przez niemcy dokładasz 300km :wink: to nie wiem czy tak nadrobisz czasowo, ale napewno nie jedź na Monachium tylko na Passau :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnnie jedź na Monachium
Zamieszczone przez leonnPrzez niemcy dokładasz 300kmPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Sprawdziłem już dokładnie na dwóch nawigacjach i wychodzi różnica 236km pomiędzy trasą GD - Cieszyn - Brno - Wiedeń - Graz - Bratus, a GD - Gorzów - Frankfurt - Drezno - Passau - Graz - Bratus. Więc nie jest tak źle.
Wybierając drogę przez Niemcy biorę poprawkę na korki na zjeździe z A1 w Toruniu, przejazd przez Włocławek, masakrę od Strykowa do Piotrkowa i remont w Częstochowie. O remontach między Wiedniem, a Grazem nie wspomnę. A Niemcy - 160 tempomat i lecimy w Austrii zwolnię do 130, jakoś na odcinkowy pomiar prędkości nie chcę się załapać. Dawniej i u nich jeździłem po 180 bo i tak nic nie przychodziło do PL, ale teraz lepiej uważać.
Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Na razie muszę zabukować jakiś nocleg i w pn oddać auto do "doctore" na przegląd. Chyba tarcze mi się kończą z tyłu, a wolę mieć sprawne hamulce podczas tej wycieczki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112czy jadąc do Dubrownika na granicy z BiH trzeba mieć paszport? czy wystarczy sam dowód osobisty? bo za późno się zorientowałem i nie zdążę wyrobić..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabZamieszczone przez lukasz3112czy jadąc do Dubrownika na granicy z BiH trzeba mieć paszport? czy wystarczy sam dowód osobisty? bo za późno się zorientowałem i nie zdążę wyrobić..Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivvZamieszczone przez fanZielona karta jesli jedziesz tylko do Dubrovnika nie jest wymagana(sprawdzone 3tyg temu)
3 tygodnie temu jechałem do Mostaru i celnik na granicy CRo/BiH zatrzymał mi paszporty i skierował do pobliskiego punktu(baru) abym wykupił Zieloną Kartę (15E)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxlodzZamieszczone przez SSmaxlodz, to ładnie bo ja w kraju zapłaciłem chyba 20 zł, ale to zależy od ubezpieczenia jakie masz.
Ja tydzień temu kupiłem w mBanku OC, raty miesięczne, wybrałem opcję "oczko" droższą od mDirect (o 5zł miesięcznie) i ZK mam na rok czasu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxlodzJa mam ubezpieczenie w mBanku, który w ofercie nie ma Zielonej Karty.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40Zamieszczone przez maxlodzJa mam ubezpieczenie w mBanku, który w ofercie nie ma Zielonej Karty.
- BENEFIA - w celu wystawienia Zielonej Karty należy telefonicznie lub mailowo skontaktować się z BRE Ubezpieczenia. Polisy wystawiane są bezpłatnie na okres 15 dni, 30 dni lub na rok (jednak nie dłużej niż do końca okresu ubezpieczenia na polisie OC).
HDI - polisy Zielona Karta wystawiane są bezpłatnie w Oddziałach i przez agentów HDI do polis OC HDI zakupionych w SUS.
mDirect - polisy Zielona Karta do ubezpieczenia OC mDirect nie są wystawiane.
i wszystko w temacie :wink:
Komentarz
- BENEFIA - w celu wystawienia Zielonej Karty należy telefonicznie lub mailowo skontaktować się z BRE Ubezpieczenia. Polisy wystawiane są bezpłatnie na okres 15 dni, 30 dni lub na rok (jednak nie dłużej niż do końca okresu ubezpieczenia na polisie OC).
-
no dobra to już wiem, że z samym dowodem przejadę. ale nie odpowiedzieliście na drugi moje pytanie
trasa:
Warszawa-> Piotrków Tryb (tylko nie wiem czy przez Łódź jechać A2 czy normalnie na S8 się wbić) -> Częstochowa -> Siewierz (i tutaj wjazd na A1) -> Chałupki czy bezpośrednio z nasze A1 na czeską? -> Brno -> Wiedeń -> Graz -> objazd autostrady Lenart-Ptuj -> Zagrzeb -> Baśka Voda
poprawnie? jakieś utrudnienia po drodze ? wyjazd w niedzielę 25.08 ok 15-16Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Ja jechalem prawie tak samo przez Lodz i dalej tak jak piszesz i powiem ci masakra ja z Katowic do Zadaru jechalem 24 godziny, korki od Austrii byly niemilosierne, na Chorwacji stalem w korkach prawie 6 godzin, wydaje mi sie, ze w okresie wakacji przez Polske idzie szybciej niz za granica gdzie maja lepsze drogi
Komentarz
-
-
w jaki dzień jechałeś? ja właśnie chcę Czechy, Austrię pokonać w nocy. Liczę na to że sporo ludzi będzie wracać a nie jechać w tamtym kierunku. No i to już będzie niedziela-poniedziałek a nie sobota. jak będzie to się okaże. to pewnie też na Łódź pojadę bo na tej S8 to też co chwilę 70 postawione.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
W nocy przejazd bez większych utrudnień. Zalecenia podróżników są takie aby nie jechać w wekend
Jechałem z soboty na niedzielę 27/28.07. Czechy od Mohelnic-Ołomuniec-Brno-Mikulov-Wiedeń przejazd na bieżąco. Za Wiedniem odcinki remontowanej autostrady. Przejazd dwoma pasami-na bieżąco ograniczenie do 80 km/h. Za Grazem podobnie. Na objeździe M-L-P na odcinku Trate-Lenart remont nawierzchni. Ruch wachadłowy-sygnalizacja swietlna. Postój na czerwonym ok.2 min. Na granicy bez korków. Na bramkach autostrady w HR. bez kolejek. W HR bez utrudnień.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
zadariusz1, w jaki dzień jechałeś i w jakich godzinach :?: .
Jak jechałem w lipcu do MNE to z Raciborza wystartowałem w środę o 20.30 na żadnych bramkach przejściach nie byłem dalej jak 3. Granice z Chorwacją osiągnąłem o 03.30, a granicę Chorwacja - Czarnogóra o 13.10. Cała podróż do Petrowac 9ponad 1400km) zajęła mi 19h ale to przez bardzo wolny przejazd wzdłuż całej Boki Kotorskiej i przez Budvę. Byłem cały czas kierowcą więc bez szaleństw. Droga powrotna to samo - płynnie. Zawsze tak wyliczam czas aby Wiedeń mijać w granicach 23.00- 24.00 no i przebazowanie w tygodniu a nie dni weekendowe. Odnośnie objazdu M.L.P to tak jak pisze endryu,
Teraz już powinien być jeszcze mniejszy ruch :!:
Zamieszczone przez lukasz3112ok wiem, że autostradą przejadę na Czechy. Tylko czy tam dalej jakieś utrudnienia są? będę jechał w nocy więc nie chcę gdzieś błądzić
Szerokości, bezawaryjności a przede wszystkim udanych wakacji.
Koniecznie :kufel lub :kufel :kufel za OCP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zadariusz1z Katowic do Zadaru jechalem 24 godziny, korki od Austrii byly niemilosiernePW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz