Zamieszczone przez eaglemirek
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Zamieszczone przez MajowySprawdziłem już dokładnie na dwóch nawigacjach i wychodzi różnica 236km pomiędzy trasą GD - Cieszyn - Brno - Wiedeń - Graz - Bratus, a GD - Gorzów - Frankfurt - Drezno - Passau - Graz - Bratus. Więc nie jest tak źle.
Ze Świecka ja bym jechał ringiem Berlina na A9 do A3 w Nurymberdze i dalej na Passau, albo A9 do A93 w Hof (różnicy jest 13km do Regensburga) Od Berlina i na A9 będziesz miał przynajmniej trzy pasy to i średnia V trasy można podnieść. :wink:
Zamieszczone przez idasKurde moze mi ktos pokazac na google maps, lub innej mapie jak objechac platny odcinek na Slowenii?
Komentarz
-
-
Panowie a ile teraz można wywieźć alkoholu z Chorwacji do Polski? Bo 1 lipca przystąpili do UE więc chyba się te limity zwiększyły?Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
SS, no ok to że nie sprawdził to nie znaczy że limitów nie ma i jak sorawdzi to jestem w dupieOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCO:drive: 15.00 startuję. Kierunek Włochy-Chorwacja... nareszcie.
szerokości i słoneczka!!!If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez lukasz3112SS, no ok to że nie sprawdził to nie znaczy że limitów nie ma i jak sorawdzi to jestem w dupie
Ale autokarem jechali, więc łatwiej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnjeśli już masz szybciej zajechać do Cro przez De to nie jedź ze Świecka A13 na Dresden A4-A72 na Hof bo te autostrady mają tylko po dwa pasy ruchu i jest 5km dalej :P a miejscami są ograniczenia prędkości więc nie pogonisz.
Ze Świecka ja bym jechał ringiem Berlina na A9 do A3 w Nurymberdze i dalej na Passau, albo A9 do A93 w Hof (różnicy jest 13km do Regensburga) Od Berlina i na A9 będziesz miał przynajmniej trzy pasy to i średnia V trasy można podnieść. :wink:
No powoli trzeba się zbierać. W niedziele wyjazd :lol: a auto na razie u "doctore" na badaniach. Wstępna diagnoza: wahacze tył do wymiany, tylne tuleje wahaczy przód do wymiany, tarcze tył też już odchodzą na zasłużony odpoczynek... Zobaczymy co dalej...
Komentarz
-
-
Pozdrowienia z Baski voda. wczoraj dojechalem. Czechy i austria to deszcz ciagle. po dojechaniu na miejsce cieplutko i slonecznie ale myslalem ze bedzie tutaj mniej ludzi. Dzis lekko pada. Wazne ze piwo zimneOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112SS, no ok to że nie sprawdził to nie znaczy że limitów nie ma i jak sorawdzi to jestem w dupieIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40Zamieszczone przez lukasz3112SS, no ok to że nie sprawdził to nie znaczy że limitów nie ma i jak sorawdzi to jestem w dupieVW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez idasZamieszczone przez aro_40Zamieszczone przez lukasz3112SS, no ok to że nie sprawdził to nie znaczy że limitów nie ma i jak sorawdzi to jestem w dupieRenault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique
Komentarz
-
-
Informacja ze strony http://www.tur-info.pl/
Dnia 1 czerwca 2008 r. wchodzi w życie rozporządzenie Ministerstwa Rolnictwa, Rybołówstwa i Rozwoju Wiejskiego Republiki Chorwacji o warunkach wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach bagażu osobistego - poinformował Wydział Opieki Konsularnej Ministerstwa Spraw Zagranicznych.
Określone towary zwierzęce będą podlegać kontroli weterynaryjnej w miejscu ich wwozu do Chorwacji. W celu legalnego wwozu do Chorwacji produktów wwożący powinien posiadać przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne (fitosanitarne). Rozporządzenie ma zastosowanie także do przesyłek tych produktów dla osób fizycznych.
Kontroli granicznej będą podlegać: produkty mięsne, praktycznie w każdej postaci i podroby, wszystkie produkty mleczne, tłuszcz wieprzowy i tłuszcz drobiowy, oleje pochodzenia zwierzęcego, wędliny, makarony w każdej postaci, warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego, sosy, przyprawy, mąka i grysik, zupy i buliony zawierające mięso lub mleko, produkty używane do karmienia zwierząt, lody i inne wyroby mrożone, zawierające mleko i kakao.
Jedynymi produktami zwolnionymi z kontroli są mleko w proszku i pokarm dla niemowląt, ale pod warunkiem, że nie wymagają przechowywania w lodówce przed spożyciem, a opakowania są nieuszkodzone i posiadają znak zastrzeżony producenta.
Osoby, które nie spełnią podanych warunków, zostaną pozbawione produktów, które zostaną zutylizowane na ich koszt. Co więcej dane osobowe tych osób będą przekazane do odpowiednich urzędów UE.
Rozporządzenie realizuje zalecenia Komisji Europejskiej Nr 745/2004 z 16 kwietnia 2004 r., w których określone zostały warunki wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do osobistej konsumpcji. Celem nowych przepisów jest zapobieganie szerzeniu się chorób zakaźnych u chorwackich zwierząt.
O wodzie nic nie ma...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FlachaZamieszczone przez idasA czemu wody mineralnej nie mozna wwozic?
Pewnie że 3/4 Polaków wwozi wody, piwo, napoje chłodzące (i nie tylko), mięsa, wędliny, makarony itp w ilościach nie przewidzianych żadnymi przepisami. Zresztą jak ktoś czytuje czasem forum.cro.pl to zdaje sobie sprawę co nasi rodacy potrafią wwieźć do Chorwacji i w jakich ilościachIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
W praktyce jest to raczej martwy przepis. Jak jechałem pierwszy raz pół auta miałem wyładowane jedzeniem. Woda, piwo, nawet ogórki kiszone I nikt mnie nie zatrzymał i nawet w paszporcie śladu nie ma, że przejechałem jakąś granicę.
Teraz już praktycznie nic nie wożę. Jakieś jedzenie na kolację, albo śniadanie i trochę dla dziecka. Resztę się kupi na miejscu i w knajpach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MajowyW praktyce jest to raczej martwy przepis. Jak jechałem pierwszy raz pół auta miałem wyładowane jedzeniem. Woda, piwo, nawet ogórki kiszone I nikt mnie nie zatrzymał i nawet w paszporcie śladu nie ma, że przejechałem jakąś granicę.
Teraz już praktycznie nic nie wożę. Jakieś jedzenie na kolację, albo śniadanie i trochę dla dziecka. Resztę się kupi na miejscu i w knajpach.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Komentarz