Walt, namo, o wy bestie..... :diabelski_usmiech
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez loydZamieszczone przez fanOczywiscie wszystko wina Slowenskich celnikow(policjantow)bo lecieli w kulki.Szok.Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez no_fearPlany się powoli klarują i chyba we wrześniu zaatakuję CRO...
Na razie w głowie mętlik 8)
3 dorosłych + 2.5letni BARDZOOO aktywny potomek :wink:
Rzućcie swoje typy (7dni w miejscu X + 7dni w miejscu Y):
- łagodne zejścia do wody, płytka woda przy brzegu, małe kamyczki (skały i betonowe plaże odpadają),
- deptaki, sklepy, cywilizacja wskazana - na popołudniowe spacery.
To był by 3-ci wyjazd do Cro:
2009r - bez potomka:
Tuèepi - fajnie,
©imuni (na Pagu) - dzikie plaże (Bo¹ana) - super.
2012r - z 1.5 letnim szkrabem:
Baśka na Krk - bardzo fajnie,
Lopar - całokształt nie fajnie,
Rabac - sympatycznie.
Ktoś coś ? 8)
Ja poszukuje czegos podobnego. We wrzesniu chciałbym pojechac w ciemno (2 + 1: ja, żona i 1,5 roczny potomek).
Nigdy nie bylem w Chorwacji. Wszystko jest dla mnie nowe. Bedziemy jechac z Wroca.
Szczerze mowiac, to po przeczytaniu ostatnich 20 stron tego watku mam zupelny metlik...
Juz nie wiem ktora trasa jechac. Gdzie co objeżdżac, dokad sie wybrac...
Bede wdzieczny za jakies konkretne porady, bo sam sie chyba w tym pogubie ze wzgledu na natlok informacji.
Z gory dzieki.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
dla tych, co wracają do PL i chcą ominąć korki pod Graz-em
wg wujka Google to 37 km bliżej i 1 minuta dłużej niż autostradą. Jechałem tędy w tym roku usłyszawszy o dzikich korkach na A9. Droga miejscami kręta, ale malownicza.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez idasZamieszczone przez no_fearPlany się powoli klarują i chyba we wrześniu zaatakuję CRO...
Na razie w głowie mętlik 8)
3 dorosłych + 2.5letni BARDZOOO aktywny potomek :wink:
Rzućcie swoje typy (7dni w miejscu X + 7dni w miejscu Y):
- łagodne zejścia do wody, płytka woda przy brzegu, małe kamyczki (skały i betonowe plaże odpadają),
- deptaki, sklepy, cywilizacja wskazana - na popołudniowe spacery.
To był by 3-ci wyjazd do Cro:
2009r - bez potomka:
Tuèepi - fajnie,
©imuni (na Pagu) - dzikie plaże (Bo¹ana) - super.
2012r - z 1.5 letnim szkrabem:
Baśka na Krk - bardzo fajnie,
Lopar - całokształt nie fajnie,
Rabac - sympatycznie.
Ktoś coś ? 8)
Ja poszukuje czegos podobnego. We wrzesniu chciałbym pojechac w ciemno (2 + 1: ja, żona i 1,5 roczny potomek).
Nigdy nie bylem w Chorwacji. Wszystko jest dla mnie nowe. Bedziemy jechac z Wroca.
Szczerze mowiac, to po przeczytaniu ostatnich 20 stron tego watku mam zupelny metlik...
Juz nie wiem ktora trasa jechac. Gdzie co objeżdżac, dokad sie wybrac...
Bede wdzieczny za jakies konkretne porady, bo sam sie chyba w tym pogubie ze wzgledu na natlok informacji.
Z gory dzieki.
Na pierwszy strzał z dzieckiem to ja polecam - Makarska i okoliczne wioski lub Baśka na Krk.
W moim (naszym) przypadku nie ma opcji aby wysiedzieć 2tyg w jednym miejscu.
Zanudził bym się na śmierć.
Wstępne typy na wrzesień:
- Primosten min. 7 noclegów
- może Brać... :roll:
Komentarz
-
-
idas jeżeli jedziesz pierwszy raz to proponuję riwierę Makarską, czyli obszar wybrzeża tak gdzieś od Omnisia do Drvenika. Najbardziej popularne miejscówki to właśnie Makarska - taki mały Sopot - dużo turystów, fur, łodzi itd. Ponieważ ja mam Sopot pod nosem , więc wybieram małe miejscowości w okolicy. Czyli możesz zahaczyć o Brelę, Baska Voda, Tucepi, Igrane. Poniżej masz kilka linków do ich głównych stron, na podstronach są linki z pokojami mailami, a czasami nawet cenami. Do wyboru do koloru.
Te miejsca są świetnym punktem wypadkowym do innych atrakcji w rejonie. Główne to Split, obok Trogir, park Krka no i oczywiście Dubrownik (przepiękne miasto). Jak będziesz miał zacięcie możesz podjechać do jezior Plitwickich. Zresztą na jeden raz to może być za dużo - sam zobaczysz...
Linki.
Dróg jest kilka - osobiście przerabiałem trzy. Każda ma swoje plusy i minusy.
Pierwsza to Cieszyn, Zilina, Bratysława, Wiedeń, Graz, Maribor, Zagrzeb, Split, Makarska,
Druga to A1 do Ostrawy, Brno, Wiedeń - a dalej tak samo
Ja z racji jazdy z północy jechałem też przez Niemcy - Berlin, Drezno, Passau, Graz i dalej znowu to samo. Dalej, ale bardzo szybko przez Niemcy
Jest jeszcze droga przez Węgry - ale jej nie przerabiałem to się nie wypowiadam.
No i objazd autostrady na Słowenii (śmieszy kraj, gdzie za 40km autostrady - a może mniej chcą 30Euro za winietkę). Zawsze płaciłem, a w tym roku będę jechał bokiem
To tyle w skondensowanej formie :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Pozdro wszystkim z upalnego Omiś. Trzasa przez Czechy, Austrię, Słowenię i do CRO bez najmniejszych korków, jazda nocą.
Tak na szybko ceny PB95
Słowenia 1,59
CRO przed samym Omisiem 10.11 KUN
Winiety:
Czechy przed granicą 64 zł
Austria 8.3 za 10 dni pierwsza stacja benz po przekroczeniu granicy, nie kupujcie przed przejściem bo gość zdziera 13 E
Słowenia 15 E 10 dni przed granicą w Austrii
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andjajechałem przez Czechy i nie polecam. ta ich pseudo autostrada jest do dupy!!! ograniczenia do 100km/h + płyty.
Zamieszczone przez Majowyps. a ja się dzisiaj zastanawiam, czy nie lecieć przez Niemcy...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.de
Zamieszczone przez Majowyps. a ja się dzisiaj zastanawiam, czy nie lecieć przez Niemcy...
Od tej pory jak ktoś mi mówi o korkach w Polsce, że stał 30 minut do bramek na autostradzie tylko się uśmiecham...
Komentarz
-
-
Samo Munchen to nie problem gorzej od Muchen na Salzburg. Ja zawsze śmigam landówkami na Munchen śmiejąc się z korka W aucie można zawsze słuchać co pół godziny (nawet nocą) serwisów drogowych (w Polsce jest tylko na Jedynce która jest nudna jak flaki z olejem) na Bayern 3 lub Antene Bayern. Nawet jak ktoś nie zna języka to jak usłyszy numer bany i kierunek to już coś może zdziałać mając navi/mapę. Oni też podają czas który stracisz na podstawie realnych danych z GPSów TomTom oraz objazd o ile się opłaca i nie jest już zakorkowany przez objeżdżających W Austrii są identyczne serwisy drogowe na Krone Hit lub OE3. Jedynie na Krone Hit nocą są puszczane sety gdzieś z dyskotek i nie ma serwisu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSZamieszczone przez crom.deAndja napisał/a:
jechałem przez Czechy i nie polecam. ta ich pseudo autostrada jest do dupy!!! ograniczenia do 100km/h + płyty.
[ Dodano: Wto 06 Sie, 13 12:43 ]
Zamieszczone przez crom.deZamieszczone przez Andjajechałem przez Czechy i nie polecam. ta ich pseudo autostrada jest do dupy!!! ograniczenia do 100km/h + płyty.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.deNurnberg - Regensburg - Passau - Linz - Salzburg i na dół. Nie przez Monachium, bo utkniesz na ciągle zakorkowanej A8PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andjawłaśnie o tym :lol: :lol:
PAOLO ESCO, najgorzej jest w lipcu jak wszystkie Landy stopniowo zaczynają mieć ferie i pchają się do morza/gór na południe. Ja od 1.09 baluję nie daleko - w Vrsar.
Zamieszczone przez SSdlatego ja jechałem przez Cieszyn na Słowację. Jest parę kilometrów krajówkami ale później fajna autostrada.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSZamieszczone przez crom.deAndja napisał/a:
jechałem przez Czechy i nie polecam. ta ich pseudo autostrada jest do dupy!!! ograniczenia do 100km/h + płyty.
Wujek Google twierdzi, że lecąc z Czewy do Grazu mamy tą drogą 659 km lub 6h 31 min. natomiast przez Cieszyn i do Słowacji mamy 694 km i 7h 14 min. Ze nie wspomnę już o natężeniu ruchu poczynając od Tych do Bielska oraz robotach które w zeszłym roku mocno ograniczały przepustowość tej trasy (a ponoć nie zakończyli tego).
Wiem, wiem, jest to dyskusja w stylu wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy... Co kto lubi...If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Komentarz