W ichnim rozumieniu piaszczysta plaża to taka wysypana drobnym żwirkiem (w naszym rozumieniu). Niestety, woda wtedy jest troszkę mętna w porównaniu z plażą skałkową. Nie mniej jednak znacznie bardziej to bezpieczne dla dzieci, a także dla niektórych dorosłych, którzy nie potrafią się poruszać po śliskich skałkach i ich wyprawa w wodę przypomina taniec chochoła
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
idas, w Cro masz kilka do wyboru, ale ja zawsze tankowałem na stacjach gdzie cena była "wyświetlana". JAk brak ceny to nawet się nie zatrzymywałem. Tankowałem na Lukoil lub OMV . Wszędzie płaciłem kartą.
A jeśli chodzi o tankowania to w Cieszynie do pełna a później na pierwszej stacji w Cro. Słowenia, Słowenia i Austria mają wyższe ceny paliwa.Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
Panowie, ruszam za 2 tyg w rejon Baska Voda. Wyjazd w niedziele planuje kolo 15 z warszawy. Jaka trasa najlepiej jechac teraz? Mam nadzieje ze nie bedzie tam duzo ludzi w tym czasie.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
lukasz3112, ja jechałęm na Cieszyn, Żylinę, Bratysławę, Wiedeń a później jak wszyscy Gratz, Maribor, Zagrzeb, Karlovac i dalej w dół autostradą. Zjazd przy Baska Voda.
Ludzi może być trochę mniej bo to koniec sezonu plażowiczów, ale zaczynają zjeżdżać niemieccy emeryci. A czego jest więcej to nie wiem Na pewno będzie trochę chłodniej niż w szczycie sezonu. Udanego wypoczynku.Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez idasCzy polecacie tankowac na jakis konkretnych stacjach benzynowych w Czechach, Austrii, Słowenii oraz Chorwacji?
Moze jakis unikac?
Ponoc Słowenia jest tania, ale jak zatankuje pod korek w PL to następne tankowanie gdzies w CROIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Podpowiedzcie bo będę na Słowenii i chcę zaliczyć jeszcze kąpiel w adriatyku tak na jeden nocleg. Nie wiem czy lepiej na plaże po stronie Słoweńskiej czy może Chorwackiej przy granicy. Powiedzmy że gdzieś pomiędzy Triestem a Umag (Hr). Jak ma ktoś jakieś doświadczenia w tamtych terenach to proszę o informację.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112Panowie, ruszam za 2 tyg w rejon Baska Voda. Wyjazd w niedziele planuje kolo 15 z warszawy. Jaka trasa najlepiej jechac teraz? Mam nadzieje ze nie bedzie tam duzo ludzi w tym czasie.
co do trasy... kazdy ma swoje widzimisię ja też z Wawki latam Częstochowa - Siewierz - A1 - Brno - Mikulec lub Breclav - Graz - MURECK - LENART - PTUJ - Zagrzeb i dalej autostradką.
Oczywiście mijam szerokim łukiem autostradę Słoweńską, bo nie tylko trzeba płacić, ale koło Mariboru i przed granica z CRO potrafią się robić duuuuże korkiIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez leonnPrzypuszczam, że idiotycznego przepisu picia z torebki nie mają i go nie wprowadzą pomimo że weszli do EU :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNie ma sensu omijac czestochowy jak juz to stwierdzilismy w innym watku. :wink:If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez crom.deZamieszczone przez leonnPrzypuszczam, że idiotycznego przepisu picia z torebki nie mają i go nie wprowadzą pomimo że weszli do EU :wink:
Zamieszczone przez idasCzy w wiekszoscy tych apartamentow na wynajem mozna placic karta?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aro_40Maicroft napisał/a:
Nie ma sensu omijac czestochowy jak juz to stwierdzilismy w innym watku.
a lepiej stać w korku???? ja objechałem jakimiś ulicami Czewy.... i byłem do przodu kilkadziesiąt minut
Komentarz
-
-
idas, w większości apartamenty wynajmowane sa przez osoby prywatne i płacić musisz gotówka , i jak ktoś nadmienił w ełro. chyba ze wybierasz sie do hotelu wtedy z karta nie będzie problemu.
podziemny parking..hmmm, być może jakiś hotel go posiada ale wątpię , troszkę się autka pieką w HR.
ale widzę ze jesteś jeszcze nie zdecydowany co do miejscowości i rodzaju kwatery..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnNo tak :wink: przeciez to wyszło z USA :szeroki_usmiech A np. we Francji nie można po 22.00 kupić alkoholu, :roll:
Jeszcze tylko 3 tygodnie do wyjazdu!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwidas, w większości apartamenty wynajmowane sa przez osoby prywatne i płacić musisz gotówka , i jak ktoś nadmienił w ełro. chyba ze wybierasz sie do hotelu wtedy z karta nie będzie problemu.
podziemny parking..hmmm, być może jakiś hotel go posiada ale wątpię , troszkę się autka pieką w HR.
ale widzę ze jesteś jeszcze nie zdecydowany co do miejscowości i rodzaju kwatery..
To co mnie denerwuje, to brak cen wynajmu na wiekszosci strony z apartamentami.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez idasTo co mnie denerwuje, to brak cen wynajmu na wiekszosci strony z apartamentami
a kiedy sie wybierasz? i o jakiej okolicy myślisz ?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz