Zamieszczone przez Walt
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
na właśnie, wyjazd z CRO w sobotę w samo południe jest proszeniem się o poznanie uroków stania w korkach i narzekania na duży tłok. pewnie pod Zagrzebiem jeszcze płacił gotówka za autostradę
ja wyjeżdżam w piątek lub w niedzielę i nie narzekamIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez ruwadoJa też w tym roku pojechałem do Cro na noc, tak jak zawsze, a na powrót posłuchałem dato, i z Peljesaca wyjechałem, nie skoro świt, tak jak zawsze, ale po 19 00
Nocka była luźniutka - nawet przez Macelja nie trwało dłużej niż 10 minut
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadodato, dokładnie - bardzo dobrze mi sie jechało. jak dotarłem do Vrgoraca do autocesty - rodzinka zaraz posnęła i ..... pusta droga, gwiaździste niebo i księżyc jadący po niebie ze mną na tle gór, za którymi śpiący Jadran został....If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Walt, a ja za 2tyg też tam ruszam
więc wracajcie wracajcie będzie luźniejOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andjakumpel wracał z okolic Zadaru w sobotę ok. 12 w południe. na Śląsku był w niedzielę o 10 rano (w tym 2h spania w Austrii). porażka totalna :| żeby 1000km jechać 20h i to autostradami. i jeszcze za to płacić :|
Trzeba przed wyjazdem (tydzień, 2) poobserwować kamerki z HAK-a dla obu kierunków w danym dniu i godzinie na granicy czy bramkach i nie będzię biadolenia że średnia na autostradach wyszła 50 km/h
Jak są korki to trzeba jechać drogami alternatywnymi na inne przejścia graniczne np Rogatec Ormoż itp lub wjechać na autostradę innym wjazdem a ostatecznie zmienić dzień lub porę dnia przejazdu.
Podobnie z tankowaniem, aby nie stać do pompy 0,5-1h
Komentarz
-
-
Panowie potrzebuję porady bo czytając sporo wątków już zgłupiałem..
Będę wyruszał najprawdopodobniej we wtorek do CHorwacji. i Teraz parę pytań:
1. którędy dokładnie jechać - najlepiej podajcie z przejazdem przez większe miasta? (będę startował z Warszawy).
2. w które miejsce jechać najlepiej? chodzi mi żeby odpocząć - czyli ludzi umiarkowanie lub mało
3. no i o której wyjechać? myślałem, żeby może coś około 2 w nocy.
jadę w ciemno więc wypadało by dojechać tam o normalnej porze aby coś jeszcze znaleźć do spania :wink:Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz31122. w które miejsce jechać najlepiej? chodzi mi żeby odpocząć - czyli ludzi umiarkowanie lub mało
3. no i o której wyjechać? myślałem, żeby może coś około 2 w nocy.
Zamieszczone przez lukasz31121. którędy dokładnie jechać - najlepiej podajcie z przejazdem przez większe miasta? (będę startował z Warszawy).Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Bo jeszcze wiem, że jest jakaś droga przez Słowację i Węgry - jechał tędy ktoś?Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
lukasz3112,
Warszawa-Łódź-Siewierz, a potem to zalezy. ja jeżdże na tychy, Zwardoń, Bratysłąwę, Wiedeń Graz, Mureck, Lenart, Ptuj i wjeżdżam do Cro albo w Macelju, albo w Cvetlinie, albo w Dobovcu.
We wrześniu ju będzie na pewno luźniej. Zależy czego szukasz. Weź pod uwagę plaże - czy kamieniste, czy żwirkowe, czy betonowe, czy koniecznie piach.
Ja bym wyjechał nie o 2 w nocy tylko na wieczór. Zawsze z Karczewa k. W-wy wyjeżdżam do rodziny do Tomaszowa Maz. i z tamtąd ruszam około 17 00 - 18 00.
[ Dodano: Sro 19 Wrz, 12 19:58 ]
Zamieszczone przez lukasz3112przez Słowacjępozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
ruwado, czyli będę musiał pomyśleć o wyjeździe wcześniej..
co do plaż to wiadomo że najlepsza by była piaszczysta. Ale jakaś żwirkowa też nie będzie zła. hOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoWarszawa-Łódź-Siewierz, a potem to zalezy. ja jeżdże na tychy, Zwardoń, Bratysłąwę, Wiedeń Graz, Mureck, Lenart, Ptuj i wjeżdżam do Cro albo w Macelju,Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
no to niech będzie ta żwirowa, kamienista. Gdzie najlepiej się wybrać? w które dokładnie miejsce?Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
Komentarz