Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blackrs
    RS
    • 2008
    • 4826
    • Superb II combi (3T5)
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

no to spoko myślę ze sie wybiorę na wycieczkę
    BYŁA o1 rs
    BYŁA o2 1.6
    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• michur_zyg
      Classic
      • 2013
      • 2

Byłem bardzo niedaleko i tym razem wybór na Polskę. Ile można jeździć za granicę. Szukam pensjonatu i jadę!

Komentarz

• lu5asz
        RS
        • 2011
        • 2006
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez michur_zyg
        Byłem bardzo niedaleko i tym razem wybór na Polskę. Ile można jeździć za granicę. Szukam pensjonatu i jadę!
        O tak! Tylko ze ja bym sie tam wybral teraz,uwielbiam gory zima.
        Kondziu

OCP

Komentarz

• ruwado
          RS
          • 2009
          • 14887
          • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez lu5asz
          O tak! Tylko ze ja bym sie tam wybral teraz,uwielbiam gory zima.
          i zima i lato - od niecałych 2 godzin jestem po trasie z Poronina do domu. Góry sa cudne, tylko, że kiedyś bywałem w nich 3 - 4 razy w roku i latem i zima. Teraz tylko zimą. Mój synek latem woli chorwackie morze, chodzenie po górach odpada. Tylko zima wchodzi w grę i narty. Dobre i to. Chociaż tyle.
          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• skipper.u
            Rider
            • 2011
            • 480
            • Superb III (3V3)
            • CGGA 1.4 MPI 80 KM

grali nam to na fishpikniku na Brać i Hvar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=90zKA0bnU9I[/youtube]

Komentarz

• dato
              L&K
              • 2012
              • 1431

Faaajne
              Działam, żeby sobie z jeden niechciany już w PL biznes przenieść do HR. Trzymajcie kciuki, jak wyjdzie to będzie co najmniej jedna meta do wykorzystania

Komentarz

• kazik4x4
                RS
                • 2008
                • 2728

Zamieszczone przez dato
                Faaajne
                Działam, żeby sobie z jeden niechciany już w PL biznes przenieść do HR. Trzymajcie kciuki, jak wyjdzie to będzie co najmniej jedna meta do wykorzystania
                Polska już w Unii na dobre, teraz trzeba Chorwatów uczyć jak Unię na swoje potrzeby używać)

Komentarz

• dato
                  L&K
                  • 2012
                  • 1431

Dokładnie tak :-)

Komentarz

• Flacha
                    Rider
                    • 2011
                    • 315
                    • Superb II combi (3V5)

Ktoś pod koniec sierpnia , poczatek wrzesnia wybiera sie do Chorwacji? Ja na chwile obecna chyba do Pakostane ale nie na 100%
                    Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique

Komentarz

• ruwado
                      RS
                      • 2009
                      • 14887
                      • Octavia IV (NX3)

Chorwaci od kilkunastu dni żyją tajemniczymi zjawiskami, które nawiedziły ich kraj. W kilku miejscach rozsianych na obszarze całego kraju zapadła się ziemia, a niektóre z powstałych wyrw są ogromne. W jednej z nich znaleziono ciało mężczyzny.

:shock:
                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Voit
                        Elegance
                        • 2010
                        • 816

...Zjawiska krasowe kształtują tamtejszy krajobraz od milionów lat.
                        Myślisz, że ten proces definitywnie się już zakończył?
                        :wink:

Komentarz

• ruwado
                          RS
                          • 2009
                          • 14887
                          • Octavia IV (NX3)

Voit, myślę, żeby nie wpaść w taką dziurę w lipcu
                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• dato
                            L&K
                            • 2012
                            • 1431

My dziś zaklepaliśmy termin od 29-go czerwca - zaraz po zakończeniu roku szkolnego u córy odpalamy silniki i ogień

Na Korculi co roku przełom czerwca / lipca jest zarąbista impreza "Sylwestrowa", a w tym roku Chorwacja ma 1-07 "wUniowstąpienie" i zapowiadają, że będzie mega

Polecam

Komentarz

• ruwado
                              RS
                              • 2009
                              • 14887
                              • Octavia IV (NX3)

Ja 5 - 15 lipca w Jelsie bawię
                              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Alonzo_
                                RS
                                • 2009
                                • 2460
                                • Hyundai

Cześć.

Pytanie do tych co byli i wiedzą co i jak.
                                Czy warto na pierwszy wypad bazę noclegową zrobić w okolicach Trogiru/Splitu?
                                Myślimy sobie nad najbliższym urlopem , znajomi tam byli, maja dają namiar na sprawdzoną kwaterkę w Trogirze, dwa kroki do morza , twierdzą, ze tam warto... co o tym sądzicie? Potencjalnie wyjazd VII - bardziej VIII.
                                Trochę "grilowanie ciałka" i objazdówki jednodniowe coby poznać to i owo w Cro.

????
                                Pzdr

Komentarz

• AdamB
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 8030
                                  • Octavia IV (NX3)
                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Alonzo_, jest to dobre miejsce wypadowe do zwiedzania okolicznych miejsc. Uważaj tylko na kwaterę aby nie była zbyt blisko centrum i portu znajdującego się w okolicy mostu bo strasznie woda brudna i śmierdzi. Lepiej znajdź gdzieś w okolicznych małych miejscowościach z czystą wodą np. okolice Priomosten lub Rogoznicy i wdedy masz blisko do Splitu, Sibenika, Trogiru, wodospadów KRKA, Omisu.
                                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Alonzo_
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2460
                                    • Hyundai

Zamieszczone przez AdamB
                                    Alonzo_, jest to dobre miejsce wypadowe do zwiedzania okolicznych miejsc. Uważaj tylko na kwaterę aby nie była zbyt blisko centrum i portu znajdującego się w okolicy mostu bo strasznie woda brudna i śmierdzi. Lepiej znajdź gdzieś w okolicznych małych miejscowościach z czystą wodą np. okolice Priomosten lub Rogoznicy i wdedy masz blisko do Splitu, Sibenika, Trogiru, wodospadów KRKA, Omisu.
                                    Dzięki AdamB za szybką odpowiedź.
                                    To w sumie nie Trogir tylko rejony - a dokładnie coś takiego:

Znajomi co nam to zapodali byli już kilka razy i zdarzyło sie naciąć im na kwatery ze standardem opłakanym w stosunku do tego co rezerwowali w necie. Z tego byli zadowoleni i polecają na pierwszy raz. Podobno, morze bliziutko (jak widac z okna) woda ok, plaża też, blisko "zaplecze spożywcze" itd. Ja w sumie z dziećmi niekoniecznie muszę lecieć na sam dół Cro. Południe cieplejsze ale my nie przepadamy za mega upałami. Żeby było przyjemnie ciepło, pogodnie i ciepła woda....ale jak tam się trafi w tym okresie nie wiem.
                                    Niby ta "meta" spełnia nasze wymagania.

Komentarz

• eaglemirek
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 14111
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Alonzo_, Osobiście polecałbym pociągnąć gdzieś dalej w okolice Makarskiej (nie sama Makarska tylko coś mniejszego) Chyba lepsza opcja na wypady (moim skromnym zdaniem ) do zwiedzania.
                                      Osobiście przez 3 lata stacjonowałem w Baśka Voda (urzekła mnie :szeroki_usmiech )
                                      Z tych okolic będziesz mógł sobie spokojnie zaliczyć w 1 dniowych wypadach Split, Trogir, Sibenik czy wodospady Krka a w drugą stronę Mostar, Dubrownik, czy wodospady Kravica w BiH. Na wyspę Hvar popłyniesz promem z Drvenika Propozycja do zaliczenia to szczyt Sv Jure (1762m) :diabelski_usmiech Masz jeszcze opcje całodziennych wypadów statkiem np. "Mały Dubrownik" Korcula

U mnie też już zapadła decyzja urlopowa - tym razem Црна Гора :szeroki_usmiech więc tak przy okazji jak macie jakieś wskazówki odnośnie wczasowania w tym kraju (ciekawe miejsca do zaliczenia) to będę wdzięczny. Jako że planuję miejscówkę w okolicach Ulcinj więc i info na temat Albanii też mile widziane.
                                      Droga do przez Czechy,Austria z przerwą na odpoczynek i zaliczenie wodospadów Plitwickich (jeszcze mnie tam nie widzieli :diabelski_usmiech )
                                      Powrót jeszcze nie sprecyzowany ale myślę czy nie wracać przez Sarajewo, Vukovar, Budapeszt :?:
                                      Wyjazd początek VIII 14-16 dni

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Alonzo_
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 2460
                                        • Hyundai

eaglemirek (dzieki za odzew)
                                        To tylko 50 km niżej a może i "logistycznie" lepiej jak piszesz.
                                        A skoro tom bywałeś masz może jakieś namiary na sprawdzone kwatery. Apartamenty raczej, coś z min. dwoma oddzielnymi pomieszczeniami ( pokój i kuchnia/jadalnia z dostawką do spania)

Jak coś możesz polecić do poproszę na PW.
                                        Z góry dzięki.

Pzdr

Komentarz

• AdamB
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 8030
                                          • Octavia IV (NX3)
                                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Alonzo_, trudno doradzić Ci, bo nie wiem co Ty i twoja rodzina lubicie. Na pierwszy wyjazd miejsce wydaje się być OK. Pojedziesz pierwszy raz to wyrobisz sobie zdanie i ustawisz sobie wymaganie wg swoich upodobań. Ja osobiście jeżdżę do mniejszych miejscowości i tylko robię wycieczki.
                                          Z podanego miejsca będziesz miał sporo miejsc do zwiedzania w odległości do powiedzmy 50 do 100km w jedną stronę. eaglemirek, zaproponował Ci wersję z trochę dalszymi wypadami.
                                          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Alonzo_
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 2460
                                            • Hyundai

Zamieszczone przez AdamB
                                            Alonzo_, trudno doradzić Ci, bo nie wiem co Ty i twoja rodzina lubicie. ......
                                            Jasne, zdaje sobie z tego sprawe. Ale wymagań specjalnych nie mamy - chyba standardowe.
                                            Pogoda, czysta, ciepła woda, fajna plaża, kwatera w oczekiwanym standardzie imlokalizacji - czyli co reklamują i czego oczekujesz ma być. Pierwszy wypad w nieznane jak zawsze jest zagadką, następny już wiesz zazwyczaj gdzie jedziesz. Dlatego jeśli pojadę to na luzaku ale żonka nie chce w ciemno lecieć bez rezerwacji a może uda się jeszcze znajomych namówić to wtedy niech juz są te lokale załatwione i będę miał spokojną głowę -"bez suszenia" po drodze. Także jeśli już sie zabukuje tam coś to raczej będziemy w tym miejscu stacjonować.
                                            Tam widzę na mapie, że to nie są odległości -set km żeby coś zwiedzić coby męczyło dzieciaki i zabierało czas.
                                            Jak dojdzie do skutku i decyzja na TAK zapadnie to prawdopodobnie weźmiemy coś polecanego przez kogoś i sie będzie zwiedzać - szukać przy okazji co w razie następnej wizyty

Komentarz

• eaglemirek
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 14111
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Alonzo_, Apartament Ivana
                                              apartmani.ivana@post.t-com.hr
                                              tel. +385 (0) 21620920

Zamieszczone przez AdamB
                                              eaglemirek, zaproponował Ci wersję z trochę dalszymi wypadami.
                                              w granicach 2 h w jedną stronę chyba że się trafi konkret korek no ale kto jedzie do Dubrownika w sobotę :diabelski_usmiech
                                              1 wyjazd to i tak trzeba potraktować jako rozpoznanie bojem, ważne aby się nie zrazić trafiając jakąś paść Tak czy inaczej myślę że będziesz zadowolony :!: :!: :!:
                                              2 lata temu z Baśki zaliczyłem wycieczkę do Sarajewa (widoki :P ) Ja jestem na wakacjach a samochód nie :diabelski_usmiech

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Flacha
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 315
                                                • Superb II combi (3V5)

Dysponuje ktoś może namiarami na fajną, niedrogą kwaterę z Wi-fi dla 2 osób w okolicach Pakostane? Lub podobnej klimatycznie miejscowości?
                                                Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique

Komentarz

• ruwado
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 14887
                                                  • Octavia IV (NX3)

Trogir/Split może być - idealnie w połowie - do zwiedzania i południa i północy. Tylko nie w miasteczkach, bo to duże miasta. Lepiej gdzieś w małej mieścinie.

[ Dodano: Pon 11 Mar, 13 21:12 ]
                                                  Zamieszczone przez eaglemirek
                                                  Ja jestem na wakacjach a samochód nie :diabelski_usmiech
                                                  ja jestem na wakacjach i samochód też i tłuczemy razem kilometry
                                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• krissos
                                                    Elegance
                                                    • 2011
                                                    • 840
                                                    • Honda
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Planuje ktoś w tym roku wyjazd? Tak się zastanawiam, ale w ciemno jechać to nie za bardzo. Jak by ktoś jechał to może bym się podczepił :P
                                                    "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                                                    ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

Pracuję...