Zamieszczone przez Octavia2Limited
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Octavia2LimitedAuto tak siadło, że ledwo palec wszedł mi w tylne nadkole
Zamieszczone przez Octavia2LimitedNajszybciej udało mi się przejechać Czechy... Drogi b. dobre
Komentarz
-
-
Napiszę jeszcze taką ciekawostkę.... w Austrii do tego stopnia kierowcy przestrzegają przepisy drogowe, że potrafią obtrombić i mrugać długimi światłami do kierowcy, który nie stosuje się do przepisów drogowych. Byłem tego świadkiem dwukrotnie . Myślałem, że mam przepaloną żarówkę lub coś się stało, ale po sprawdzeniu na postoju okazywało się, że wszystko jest ok. W obu przypadkach jechałem nocą autostradą, lewym pasem z prędkością ok. 160-180 kmh, kierowcy którzy widzieli nadjeżdżające szybko auto zjeżdżali na środkowy pas i albo mrugali do mnie albo trombili :lol:
Ostatnio kolega opowiadał mi jak jego znajomy został zatrzymany przez Policję na autostradzie w Austrii, po tym jak jakiś kierowca (obywatel Austrii) doniósł Policji przez tel o szybko poruszającym się ciemnym aucie na Polskich blachach :lol: w miejscu gdzie znajduje się ograniczenie do 100 km/h.
__________________________________________________ _________________________
Poniżej zamieszczam zdjęcie z wypadku drogowego, który widziałem podczas powrotu do PL na autostradzie CHR. Zderzyły się dwa auta (Mazda 6 i BMW 3 e90). BMW miało wywalone kurtyny i było delikatnie poobijane. Mazda tak jak widać na zdjęciu, części auta były rozrzucone na kilkadziesiąt metrów. Auto dachowało na poboczu w rowie z którego zostało potem wyciągnięte. Wszystkie osoby znajdujące się w obydwu autach trafiły do szpitala. Zastanawia mnie, czy ktoś wyszedł cało po takim dachowaniu :?Załączone pliki* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
* AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octavia2LimitedWróciłem z Pagu (Novalja)
Zamieszczone przez Octavia2LimitedNajszybciej udało mi się przejechać Czechy, gdzie prawie non stop miałem pedał wciśnięty do oporu (160-217 km/h). Drogi dobre, świetna pogoda, a policji brak
Zamieszczone przez Octavia2LimitedPo chwili było już pusto i kierowca RS6 na łuku wcisnął pedał do oporu i wystrzelił jak rakieta z 220 km/h!. Po ok. 10 sekundach nie było go już nigdzie widać
Ostatnio kolega opowiadał mi jak jego znajomy został zatrzymany przez Policję na autostradzie w Austrii, po tym jak jakiś kierowca (obywatel Austrii) doniósł Policji przez tel o szybko poruszającym się ciemnym aucie na Polskich blachach :lol: w miejscu gdzie znajduje się ograniczenie do 100 km/h.
Zamieszczone przez Octavia2Limitedw Austrii do tego stopnia kierowcy przestrzegają przepisy drogowe, że potrafią obtrombić i mrugać długimi światłami do kierowcy, który nie stosuje się do przepisów drogowych.
Natomiast nie ulega wątpliwości, że jak już austryjackie policmajstry Cię powitają, to (finansowo) jesteś skończony i nie ma żadnej taryfy ulgowej.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octavia2LimitedŚrednie max. spalanie 7.9L /100km. Średnie min. spalanie 7.7L /100km.
na forum cro.pl jest wątek o spalaniu na trasie do chorwacji , jakie bezeceństwa ludzie wypisują to szok , full załadunek 5 osób , box , 150 -170 km/h a spalanie 6 litrów :roll: , wielu tam jet takich , a w zasadzie większość.
to coś takiego jak u nas opowiadania o spalaniu 1.4 tsi i o tym jaki on mocny itd . do puki nie miałem to jeszcze jakoś wierzyłem , choć z dużymi wątpliwościami , ale odkąd mam i sobie pojeździłem ostatnio nim więcej to nie wiem jak koledzy robią takie wyniki.. .
aaa...no i ja wyjeżdżam na wakacje w końcu ..do chorwacji..za 3 godzinki :szeroki_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Octavia2Limited, super że sie udało ale następnym razem nie miej wciśniętego gazu do oporu bo wycieczka może się wczesniej skończyć :wink: :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Ja zawsze za granicą na autostradach trzymam do 150 km / h (zdarza się momentami pojechać szybciej). Wtedy w razie "miśków' przynajmniej mandat mnie nie zrujnuje.
Raz gnałem w Cro ponad 150 km autocestą 180 km/h - musiałem zdążyc z BiH do Cro na kolację do hotelu - ale taka jazda to już wymaga pełnbego skupienia.
[ Dodano: Sob 10 Wrz, 11 21:41 ]
A to wspomnienia z 2010 rokupozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
pozdrawiam wszystkich z gorącej Chorwacji . cieplutko .
Zamieszczone przez ruwadoRaz gnałem w Cro ponad 150 km autocestą 180 km/h - musiałem zdążyc z BiH do Cro na kolację do hotelu - ale taka jazda to już wymaga pełnbego skupienia.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Chorwacja 2012 - Pytanie do tych co byli w 2011
Koledzy!
Zapoznałem sie z wątkiem ale mam jeszcze kilka pytań. Wybieram się do Chorwacji w ostatnich dwóch tygodniach czerwca 2012. Jedziemy na dwa auta w konfiguracjach ja, żona i prawie 2 letnie dziecko. W drugim aucie u mojego brata to samo . Do Chorwacji jedziemy pierwszy raz wiec wybaczcie za powtarzające sie i głupie pytania.
1. Jaką trasę polecacie?? Ja skłaniam sie do polecanej przez jednego z was czyli:
Cieszyn-Brno-Wiedeń-Graz-Mureck-Lenart-Ptuj-Zagreb-Zadar
Potem chce w drodze powrotnej zachaczyć o Włochy i miejscowość Udine.
Gdzie do chorwacji najlepiej pojechać z tak małymi dziećmi??
2. Jadę z małym dzieckiem wiec nie za bardzo w ciemno..... polecicie czy jakoś mozna w rozsądnej cenie zamówić wcześniej kwatery?? I jak to zrobić??
3. Piszecie że warto płacić na stacjach i autostradach kartą - pytanie czy kartą do konta czy kredytową??? Czy z finansowego punktu widzienia którąś z nich lepiej?? - chodzi mi o koszta.
Dziekuję i pozdrawiam!!
Komentarz
-
-
Ad. 1 - z małym dzieckiem nie polecam "molochów", jak np. Makarska, czy Okrug. Ja jechałem z rocznym i tragedii nie było
Ad. 2 - Szukaj na własną rękę na przykład na stronach miast czy też gmin, rezerwacja mailowa (nie powinno być problemu w komunikacji po angielsku), to przynajmniej 10% taniej niż przez pośrednika. Rezerwacji miejsc najatrakcyjniejszych należy dokonywać już na początku roku. Jeśli jedziecie z dzieckiem to ważnym kryterium powinna być odległość od morza.
Ad. 3 - Jeden pies, ale najlepiej wziąć przynajmniej dwie karty w razie gdyby któraś nie zadziałała na przykład na bramce autostradowej, bo wtedy może być klops :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmZapoznałem sie z wątkiem ale mam jeszcze kilka pytań. Wybieram się do Chorwacji w ostatnich dwóch tygodniach czerwca 2012.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
maxpaynemm,
Hej, Ja tez jade w czerwcu z tym ze od 9 do 22.06.2012. Spojrz na tego linka: http://www.apartmani-zora.com/ - tu jade. A tu byłem w 2008 : http://www.zakwaterowaniewchorwacji....apartman-zana/
Zalezy skąd jedziesz - taka droga bedzie dobra. Tu jest fajny opis dojazdów do CHORWACJI : http://krupnik.pl/chorwacja.html. Wtedy bylem z zona i dzieckiem 2,5 roku. KRK bo blizej. Jechalem przez Austrie, omijałem autosrade w Sloweni i jechalem bez nawigacji i dalem rade. Droga tam zajela mi 15 godzin. Wyjazd z Wrocka o 22, przyjazd do Silo na KRKu o 13. Po drodze mala drzemka okolo godzine tuż za alpami. Wykorzytywalem na maxa jazde gdy dziecko spało. Wracalem z noclegiem w Wiedniu ( 6 godzin jazdy do Wiednia i z Wiednia do Wrocka) + zwiedzanie i to bylo dobre - 0 zmęczenia.
Teraz jade dalej. Planuje dojechac do Jezior Plitvickich i tam nocleg a na drugi dzien do Trogiru. Jade przez Austrie. Powrot chce zrobic przez Wegry i Budapeszt ( ponoc jest piekny). A i teraz dzieko ma 6 lat i jade dodatkowo z małym psem
Pozdrawiam
Jak chcesz wiecej info i linków to pisz na PRIV.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemm2. Jadę z małym dzieckiem wiec nie za bardzo w ciemno.....
Spodoba Ci się bierzesz, nie spodoba szukasz dalej.
A są miejsca w Cro piękne, ale dla dzieci 2 letnich takie sobie np. kilkadziesiąt schodów, brak deptaka, czy miejsca gdzie dzieciaki pobiegają, pochodzą, pooglądają stragany lub zjedzą lody.
A tak widzisz co bierzesz.
Nawet w top sezonie udaje się znaleźć (choć tu bym nie ryzykował), czerwiec to jest tak, że kwatera sama Was znajdzie. Nie wiem co byście nie robili to i tak kwatera Was znajdzie. Trzeba być ok. 9.00.
pzdr
Komentarz
-
-
maxpaynemm, jeżeli nie masz wymagań co do dużej ilości rozrywek to może spróbuj Zivogosce Blato. byłem tam dwa razy pod rząd i sądzę ze znów tam pojade. tylko ze to dziura za to z dzieckiem bedzie ok . wszędzie blisko , prysznice na plaży , drzewa również . 3knajpy , wszystko w promieniu 700m. kwaterę też mam pewną , czystą. jak chcesz jakieś info , zdjęcia to pisz na pw.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcgrzyPlanuje dojechac do Jezior Plitvickich i tam nocleg
ale po drodze zahaczamy o Wenecję, potem Pitvickie, Triest, Dubrovnik
W planach wycieczka do Albani, a powrót przez Rumunię i Draculę :satan->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez marcgrzyPlanuje dojechac do Jezior Plitvickich i tam nocleg
ale po drodze zahaczamy o Wenecję, potem Pitvickie, Triest, Dubrovnik
W planach wycieczka do Albani, a powrót przez Rumunię i Draculę :satanZałączone plikiSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
Komentarz