Zamieszczone przez Octavia2Limited
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Octavia2LimitedAuto tak siadło, że ledwo palec wszedł mi w tylne nadkole
Zamieszczone przez Octavia2LimitedNajszybciej udało mi się przejechać Czechy... Drogi b. dobre
Komentarz
-
-
Napiszę jeszcze taką ciekawostkę.... w Austrii do tego stopnia kierowcy przestrzegają przepisy drogowe, że potrafią obtrombić i mrugać długimi światłami do kierowcy, który nie stosuje się do przepisów drogowych. Byłem tego świadkiem dwukrotnie. Myślałem, że mam przepaloną żarówkę lub coś się stało, ale po sprawdzeniu na postoju okazywało się, że wszystko jest ok. W obu przypadkach jechałem nocą autostradą, lewym pasem z prędkością ok. 160-180 kmh, kierowcy którzy widzieli nadjeżdżające szybko auto zjeżdżali na środkowy pas i albo mrugali do mnie albo trombili :lol:
Ostatnio kolega opowiadał mi jak jego znajomy został zatrzymany przez Policję na autostradzie w Austrii, po tym jak jakiś kierowca (obywatel Austrii) doniósł Policji przez tel o szybko poruszającym się ciemnym aucie na Polskich blachach :lol: w miejscu gdzie znajduje się ograniczenie do 100 km/h.
__________________________________________________ _________________________
Poniżej zamieszczam zdjęcie z wypadku drogowego, który widziałem podczas powrotu do PL na autostradzie CHR. Zderzyły się dwa auta (Mazda 6 i BMW 3 e90). BMW miało wywalone kurtyny i było delikatnie poobijane. Mazda tak jak widać na zdjęciu, części auta były rozrzucone na kilkadziesiąt metrów. Auto dachowało na poboczu w rowie z którego zostało potem wyciągnięte. Wszystkie osoby znajdujące się w obydwu autach trafiły do szpitala. Zastanawia mnie, czy ktoś wyszedł cało po takim dachowaniu :?Załączone pliki* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
* AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octavia2LimitedWróciłem z Pagu (Novalja)
Zamieszczone przez Octavia2LimitedNajszybciej udało mi się przejechać Czechy, gdzie prawie non stop miałem pedał wciśnięty do oporu (160-217 km/h). Drogi dobre, świetna pogoda, a policji brak
Zamieszczone przez Octavia2LimitedPo chwili było już pusto i kierowca RS6 na łuku wcisnął pedał do oporu i wystrzelił jak rakieta z 220 km/h!. Po ok. 10 sekundach nie było go już nigdzie widać
Ostatnio kolega opowiadał mi jak jego znajomy został zatrzymany przez Policję na autostradzie w Austrii, po tym jak jakiś kierowca (obywatel Austrii) doniósł Policji przez tel o szybko poruszającym się ciemnym aucie na Polskich blachach :lol: w miejscu gdzie znajduje się ograniczenie do 100 km/h.
Zamieszczone przez Octavia2Limitedw Austrii do tego stopnia kierowcy przestrzegają przepisy drogowe, że potrafią obtrombić i mrugać długimi światłami do kierowcy, który nie stosuje się do przepisów drogowych.
Natomiast nie ulega wątpliwości, że jak już austryjackie policmajstry Cię powitają, to (finansowo) jesteś skończonyi nie ma żadnej taryfy ulgowej.
pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octavia2LimitedŚrednie max. spalanie 7.9L /100km. Średnie min. spalanie 7.7L /100km.
na forum cro.pl jest wątek o spalaniu na trasie do chorwacji , jakie bezeceństwa ludzie wypisują to szok , full załadunek 5 osób , box , 150 -170 km/h a spalanie 6 litrów :roll: , wielu tam jet takich , a w zasadzie większość.
to coś takiego jak u nas opowiadania o spalaniu 1.4 tsi i o tym jaki on mocny itd . do puki nie miałem to jeszcze jakoś wierzyłem , choć z dużymi wątpliwościami , ale odkąd mam i sobie pojeździłem ostatnio nim więcej to nie wiem jak koledzy robią takie wyniki.. .
aaa...no i ja wyjeżdżam na wakacje w końcu ..do chorwacji..za 3 godzinki :szeroki_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Octavia2Limited, super że sie udało ale następnym razem nie miej wciśniętego gazu do oporu bo wycieczka może się wczesniej skończyć :wink: :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Ja zawsze za granicą na autostradach trzymam do 150 km / h (zdarza się momentami pojechać szybciej). Wtedy w razie "miśków' przynajmniej mandat mnie nie zrujnuje.
Raz gnałem w Cro ponad 150 km autocestą 180 km/h - musiałem zdążyc z BiH do Cro na kolację do hotelu - ale taka jazda to już wymaga pełnbego skupienia.
[ Dodano: Sob 10 Wrz, 11 21:41 ]
A to wspomnienia z 2010 rokupozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
pozdrawiam wszystkich z gorącej Chorwacji . cieplutko .
Zamieszczone przez ruwadoRaz gnałem w Cro ponad 150 km autocestą 180 km/h - musiałem zdążyc z BiH do Cro na kolację do hotelu - ale taka jazda to już wymaga pełnbego skupienia.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Chorwacja 2012 - Pytanie do tych co byli w 2011
Koledzy!
Zapoznałem sie z wątkiem ale mam jeszcze kilka pytań. Wybieram się do Chorwacji w ostatnich dwóch tygodniach czerwca 2012. Jedziemy na dwa auta w konfiguracjach ja, żona i prawie 2 letnie dziecko. W drugim aucie u mojego brata to samo. Do Chorwacji jedziemy pierwszy raz
wiec wybaczcie za powtarzające sie i głupie pytania.
1. Jaką trasę polecacie?? Ja skłaniam sie do polecanej przez jednego z was czyli:
Cieszyn-Brno-Wiedeń-Graz-Mureck-Lenart-Ptuj-Zagreb-Zadar
Potem chce w drodze powrotnej zachaczyć o Włochy i miejscowość Udine.
Gdzie do chorwacji najlepiej pojechać z tak małymi dziećmi??
2. Jadę z małym dzieckiem wiec nie za bardzo w ciemno..... polecicie czy jakoś mozna w rozsądnej cenie zamówić wcześniej kwatery?? I jak to zrobić??
3. Piszecie że warto płacić na stacjach i autostradach kartą - pytanie czy kartą do konta czy kredytową??? Czy z finansowego punktu widzienia którąś z nich lepiej?? - chodzi mi o koszta.
Dziekuję i pozdrawiam!!
Komentarz
-
-
Ad. 1 - z małym dzieckiem nie polecam "molochów", jak np. Makarska, czy Okrug. Ja jechałem z rocznym i tragedii nie było
Ad. 2 - Szukaj na własną rękę na przykład na stronach miast czy też gmin, rezerwacja mailowa (nie powinno być problemu w komunikacji po angielsku), to przynajmniej 10% taniej niż przez pośrednika. Rezerwacji miejsc najatrakcyjniejszych należy dokonywać już na początku roku. Jeśli jedziecie z dzieckiem to ważnym kryterium powinna być odległość od morza.
Ad. 3 - Jeden pies, ale najlepiej wziąć przynajmniej dwie karty w razie gdyby któraś nie zadziałała na przykład na bramce autostradowej, bo wtedy może być klops :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmZapoznałem sie z wątkiem ale mam jeszcze kilka pytań. Wybieram się do Chorwacji w ostatnich dwóch tygodniach czerwca 2012.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
maxpaynemm,
Hej, Ja tez jade w czerwcu z tym ze od 9 do 22.06.2012. Spojrz na tego linka: http://www.apartmani-zora.com/ - tu jade. A tu byłem w 2008 : http://www.zakwaterowaniewchorwacji....apartman-zana/
Zalezy skąd jedziesz - taka droga bedzie dobra. Tu jest fajny opis dojazdów do CHORWACJI : http://krupnik.pl/chorwacja.html. Wtedy bylem z zona i dzieckiem 2,5 roku. KRK bo blizej. Jechalem przez Austrie, omijałem autosrade w Sloweni i jechalem bez nawigacji i dalem rade. Droga tam zajela mi 15 godzin. Wyjazd z Wrocka o 22, przyjazd do Silo na KRKu o 13. Po drodze mala drzemka okolo godzine tuż za alpami. Wykorzytywalem na maxa jazde gdy dziecko spało. Wracalem z noclegiem w Wiedniu ( 6 godzin jazdy do Wiednia i z Wiednia do Wrocka) + zwiedzanie i to bylo dobre - 0 zmęczenia.
Teraz jade dalej. Planuje dojechac do Jezior Plitvickich i tam nocleg a na drugi dzien do Trogiru. Jade przez Austrie. Powrot chce zrobic przez Wegry i Budapeszt ( ponoc jest piekny). A i teraz dzieko ma 6 lat i jade dodatkowo z małym psem
Pozdrawiam
Jak chcesz wiecej info i linków to pisz na PRIV.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemm2. Jadę z małym dzieckiem wiec nie za bardzo w ciemno.....
Spodoba Ci się bierzesz, nie spodoba szukasz dalej.
A są miejsca w Cro piękne, ale dla dzieci 2 letnich takie sobie np. kilkadziesiąt schodów, brak deptaka, czy miejsca gdzie dzieciaki pobiegają, pochodzą, pooglądają stragany lub zjedzą lody.
A tak widzisz co bierzesz.
Nawet w top sezonie udaje się znaleźć (choć tu bym nie ryzykował), czerwiec to jest tak, że kwatera sama Was znajdzie. Nie wiem co byście nie robili to i tak kwatera Was znajdzie. Trzeba być ok. 9.00.
pzdr
Komentarz
-
-
maxpaynemm, jeżeli nie masz wymagań co do dużej ilości rozrywek to może spróbuj Zivogosce Blato. byłem tam dwa razy pod rząd i sądzę ze znów tam pojade. tylko ze to dziura za to z dzieckiem bedzie ok . wszędzie blisko , prysznice na plaży , drzewa również . 3knajpy , wszystko w promieniu 700m. kwaterę też mam pewną , czystą. jak chcesz jakieś info , zdjęcia to pisz na pw.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcgrzyPlanuje dojechac do Jezior Plitvickich i tam nocleg
ale po drodze zahaczamy o Wenecję, potem Pitvickie, Triest, Dubrovnik
W planach wycieczka do Albani, a powrót przez Rumunię i Draculę :satan->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez marcgrzyPlanuje dojechac do Jezior Plitvickich i tam nocleg
ale po drodze zahaczamy o Wenecję, potem Pitvickie, Triest, Dubrovnik
W planach wycieczka do Albani, a powrót przez Rumunię i Draculę :satanZałączone plikiSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
Komentarz