Tak się zastanawiam, ale w ciemno jechać to nie za bardzo
Kolego byłem w ciemno we wrześniu 2011 naprawde znalezienie kwatery za 25euro/pokój dwu osobowy napradę nie stanowi problemu, mieszkałem 200m do morza. Znajomi w 2012 siedząc przy piwku we wtorek w czwartek się spakowali i w piatek na wariata mieszkali już w Chorwacji. Z kilkoma osobami rozmawiałem i jeżeli nie jest to sezon wakacyjny czyli lipiec-sierpień naprawdę nie jest problem z noclegiem.
bez przesady - kalendarz wyjazdowy to się uruchamia w połowie lipca, aby wyjechać w I połowie sierpnia :szeroki_usmiech
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Zwracam się z prośbą do Was koledzy/koleżanki. Potrzebuję jakieś sprawdzone lokum w CRO. Planujemy ze znajomymi wyjazd w sierpniu. Jak wyżej pisałem interesują nas na pierwszy raz rejony Splitu ale jak macie inne fajne pomysły sprawdzone - też pójdą do rozważenia. Z "lokalem" który mieliśmy zamawiać w ok Trogiru pojawił się kłopot stąd szukam innego.
Interesują mnie 2 apartamenty (pokój plus oddzielna kuchnia z dostawką do spania) - lub jakiś większy lokal kilkupokojowy gdzie 2 rodziny 2+2 mogłyby komfortowo sobie powypoczywać - np na wspólnej kuchni/łazience.
Blisko ładnej plaży w ciekawym miejscu - coby po pierwszym wypadzie być zachwyconym jak wielu z Was. Okolica raczej spokojna nas interesuje - żeby np obok dyskoteka nie "tłukła" po nocach :wink:
Jak możecie pomóc to czekam na wszelkie sprawdzone adresy na PW.
Z góry dzięki
Pozdrawiam
ja polecam Vodice. mieszkałem tam na ulicy Blata 19. wejdz na google street view i zobacz. właścicielka ma czarnego superba widac na fotce nie pamietam jak sie lokal nazywał i gdzieś posiałem nr tel ale może uda ci się zlokalizować. z tyłu kawałek parkingu.
Ktoś pod koniec sierpnia , poczatek wrzesnia wybiera sie do Chorwacji? Ja na chwile obecna chyba do Pakostane ale nie na 100%
Ja jadę w tym terminie - ostatni tydzień sierpnia, pierwszy tydzień września. Miejscowość Pisak niedaleko Splitu. Apartament już zarezerwowany. Trzeba tylko dojechać
Ktoś pod koniec sierpnia , poczatek wrzesnia wybiera sie do Chorwacji? Ja na chwile obecna chyba do Pakostane ale nie na 100%
Ja jadę w tym terminie - ostatni tydzień sierpnia, pierwszy tydzień września. Miejscowość Pisak niedaleko Splitu. Apartament już zarezerwowany. Trzeba tylko dojechać
60 euro za dzień. W pełni umeblowane, z kuchnią i wyposażeniem. Klimatyzacja i dwa tarasy.
Daleko nie szukałem - okazało się, że daleka rodzina jeździ tam już od 10 lat. Wysłałem mail'a i zarezerwowałem. Chciałem przełom lipca i sierpnia, ale nie było już wolnych miejsc.
Ja jadę 2 sierpnia do Zaton Resort Holiday w Zadarze na camping 4 gwiazdkowy z żoną i dwójką bombli i uwaga cena za 2 tygodnie pobytu za parcel pod przyczepę wynosi na naszą rodzinę 1032 euro do tego doliczyć wyżywienie i paliwo dla mnie w postaci choćby piweczka to robi dość zawrotną kwotę, jak za nocleg w przyczepie. No fakt w cenie mamy 3 baseny,piaszczystą plażę (rzadkość na Chorwacji),place zabaw dla dzieciaków i animatorki dla pociech. Z racji posiadania dwójki dzieciaków i aby nie słyszeć co 5 minut "daleko jeszcze", startuję z domu około 16,aby jechać na noc i za bardzo nie zmęczyć pociech,ale i tak już liczę dni do wyjazdu
Bylem w cro z 3 letnim synem, teraz córka na przelomie sierpnia/września bedzie mieć okolo 16 miesięcy a syn skonczy 5lat i tak się zastanawiam czy jest sens pakowac sie w tak odległą podróż z tak małym dzieckiem?
Moja baba troche sie obawia jechać z tak małym dzieckiem do cro.
piramida, ja z atkim szkrabem nie jeździłem, ale znam takich co spokojnie sie wybierali do Cro. Znasz dziecko, wiesz na ile jest wytrzymałe w samochodzie. Poza tym (wg. mnie) masz komfort - jedziesz a południa Polski, więc zostaja Ci tylko dobre drogi
piramida, ja z atkim szkrabem nie jeździłem, ale znam takich co spokojnie sie wybierali do Cro. Znasz dziecko, wiesz na ile jest wytrzymałe w samochodzie. Poza tym (wg. mnie) masz komfort - jedziesz a południa Polski, więc zostaja Ci tylko dobre drogi
No fakt w cenie mamy 3 baseny,piaszczystą plażę (rzadkość na Chorwacji),place zabaw dla dzieciaków i animatorki dla pociech.
piaszczystą plażę to zobaczysz, jak zabierzesz ze sobą kilka ciężarówek piachu - na miejscu znajdziesz drobny żwirek - ale babeczki czy zamku z tego nie ulepisz
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Ale przy dwójce małych dzieci to już nie jest sielanka, jedziecie sami czy z inną rodziną co by ewentualnie odciążyć taką matkę od dzieci chociaż na chwilę?
No fakt w cenie mamy 3 baseny,piaszczystą plażę (rzadkość na Chorwacji
Napiszę tak. Miałem taką piaszczystą plażę w Duce luka koło Omisu i wolałem chodzić na żwirową 50metrów dalej. Nie wiem czy byłeś w Chorwacji na piaszczystej plaży, ale to nie jest taki piach jak u nas nad Bałtykiem.
Komentarz