ruwado, problem w tym, że latam głównie w nocy, więc za dużo krajobrazów nie zobaczę... Piszę w liczbie pojedyńczej, bo reszta załogi śpi. Właśnie dlatego interesuje mnie różnica w czasie.
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MajowyPytanie do tych co już ten krajoznawczy odcinek przejechali. Jaka jest różnica w czasie przejazdu między obydwoma drogami?
[ Dodano: Nie 21 Kwi, 13 09:49 ]
Majowy, ja też jeżdżę w dalsze wypady tylko w nocy, a do Cro szczegółnie.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
... ośrodek Bivillage http://www.bivillage.com/...allery_447.aspx Czy ktoś z forumowiczów wypoczywał w tym ośrodku?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Trochę mnie zmroziła cena winietek w Słowenii - 120 zł. za jednorazowy przejazd to sporo. Jednak z informacji na słoweńskich stronach wynika że jest dostępna winietka na 7 dni za 60 zł. - pytanie czy jej dostępność to teoria czy też jest jeszcze jakiś powód pomijania tej winietki w kalkulacji kosztów autostrady?sotdi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBsotdi, jest dostępna , 120zł kosztowała wcześniej półroczna, teraz wprowadzili krótsze bo ludzie się burzyli.
AdamB - dzięki za info
Nie mniej jednak osobiście polecam krajoznawczy objazd.
Mam jeszcze pytanie odnośnie CB w Austrii - lepiej schować antenę czy to bardziej urban legend że wlepiają mandaty?sotdi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sotdiMam jeszcze pytanie odnośnie CB w Austrii - lepiej schować antenę czy to bardziej urban legend że wlepiają mandaty?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sotdipytanie czy jej dostępność to teoriaO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez MajowyPytanie do tych co już ten krajoznawczy odcinek przejechali. Jaka jest różnica w czasie przejazdu między obydwoma drogami?
Majowy, ja też jeżdżę w dalsze wypady tylko w nocy, a do Cro szczegółnie.
Komentarz
-
-
W jakim jezyku dogadujecie sie w Cro?Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
micho_m, troche po angielsku, po polsku i na migi i jest ok bez stresu.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MajowyZamieszczone przez AdamBZamieszczone przez MajowyPytanie do tych co już ten krajoznawczy odcinek przejechali. Jaka jest różnica w czasie przejazdu między obydwoma drogami?
Majowy, ja też jeżdżę w dalsze wypady tylko w nocy, a do Cro szczegółnie.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Ja sie nie stresuje, ale myslalem ze spokojnie po angielsku rozmawiaja. W Bulgarii dobrze jest znac ruski, ale niestety nie znam i zawsze musialem kombinowac bo ang nie znaja prawie wcaleBudowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Na całych Bałkanach ze starszymi ludźmi da się dogadać po rosyjsku lub niemiecku->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
namo
Chorwaci nie lubią jak się do nich mówi po angielsku. Wiadomo że obsługa hotelu, stragany, restauracje mają obsługę perfekt angielski. Ale znacznie łatwiej im polski zrozumieć bo ja i większość turystów angielski kaleczy.
Zagadując tubylców po polsku rozkręcały się długie dialogi :-)
Komentarz
-
Wiadomo że obsługa hotelu, stragany, restauracje mają obsługę perfekt angielski.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74namo, dokładnie. We wszystkich krajach byłej Jugosławi zagaduje tylko po polsku + kilkanaście zwrotów / słów z serbo-chorwackiego i od razu inna gadkaIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Możesz gadać po Polsku, machać kończynami, rysować na kartce, ale jak wchodząc gdzieś powiesz ładnie "dobar dan"... to od razu inna atmosfera. Zawsze jak się gdzieś jedzie, to przynajmniej kilka podstawowych zwrotów wypada znać. Nawet jak pokaleczysz wymowę, to zyskujesz szacunek za samą próbę np. powitania w miejscowym języku. To oznacza nasz szacunek dla miejscowych.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
podstawowy zwrot w późniejszych kontkatach to: koliko?
vatrogasci :szeroki_usmiech
[ Dodano: Pon 22 Kwi, 13 21:56 ]
do tego zawsze: hvala
a uzyskacie uśmiech i: hvala ljepa
jak gadałem z typem u którego ostatnio mieszkaliśmy
to napierałem po rosyjsku, w chwili zawachania przechodziliśmy na angielski
a po paru piwach na chorwacko/polski :szeroki_usmiechZałączone pliki->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
namo
Dlatego już długo szlifuję chorwacki. Nie ukrywam że czekam na otwarcie granic chorwackich i przystępniejsze formalności stałego pobytu.Załączone pliki
Komentarz
Komentarz