Ja kupuję w PZMOT-cie, wiem że trochę drożej ale potem po drodze nie muszę już stawać, zwłaszcza, że jeżdżę nocą. Dopiero w Austrii robię pierwszy postój i kupuję winietę austriacką.
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez blackrspanowie ktos był w PULI? jakies opinie. jak tam podoga początek wrzesnia warto jechać? może uda mi sie wyrwać urlop i bym skoczył w to miejsce
To jedno z najpiekniejszych miasteczek na Istrii.
Pulę zapamiętałem jako nieciekawe portowe miasteczko.
Oczywiście Koloseum w Puli jest przepiękne i bez watpienia wate zobaczenia, ale żeby w Puli urlop spędzać...
Zamieszczone przez loydPanowie,
Tam się złe rzeczy dzieją z pogodą .....
Na zaprzyjaźnionym cromaniackim forum piszą, że tam burze, deszcze i zimno :shock:
:wink:
Pogoda zwariowała, trzeba przeczekać...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydPanowie,
Na zaprzyjaźnionym cromaniackim forum piszą, że tam burze, deszcze i zimno :shock:
Pakuję się właśnie, a tu czytam … sprawdzam pogode w Cro, i co widze od 29.06 do 07.07 ma przez Pięć dni LAĆ w Makarskiej ad: ad: ad:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnZamieszczone przez loydPanowie,
Pakuję się właśnie, a tu czytam … sprawdzam pogode w Cro, i co widze od 29.06 do 07.07 ma przez Pięć dni LAĆ w Makarskiej ad: ad: ad:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydGdzie sprawdzasz pogodę ?
Komentarz
-
-
loyd, proszę: http://www.cro.pl/linki-do-stron-z-p...dy-t20644.html
a tu temp wody: http://vrijeme.hr/aktpod.php?id=more_n
Komentarz
-
-
namo
leonn, zawsze takie mają prognozy. Rok temu na wyspie Brać miało padać podczas mojego pobytu. Ani razu nie padało, tak samo na majówce w Pagu.
Komentarz
-
Zamieszczone przez krzygajBo rozumiem, że nadal najlepsza opcja, to płacić kartą?
Zamieszczone przez krzygajCzy po 1 lipca będą już mieli euro czy nadal konusy?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnNa mapce są pokazane opady deszczu w mm.
Leżę sobie na plaż i smażę się w gorącym chorwackim słońcu, a nad górami, zaczynającymi się zaraz przy brzegu szaleje burza z ulewnymi opadami... ile nas dzieliło w linii prostej? 2 km???? i ani razu deszcz nie przekroczył linii szczytów gór. Przeżyłem to w Trogirze czy okolicach Makarskiej.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez krzygajCzy po 1 lipca będą już mieli euro czy nadal konusy?
Nie znam takiego przypadku by wcześniej któryś kraj był tak szybki.
To samo tyczy się "Schengen".
Jedyny + z wejścia Chorwacji do UE to:
- wspólne kontrole graniczne ze Słoweńcami
- wszystkie przejścia graniczna dla obywateli UE, które wczesniej były tylko dla Chorwatów i Słoweńców
- tańszy roaming rozmowy/mms/mms/net
Komentarz
-
-
Ktoś był w Vrsar/Funtanie? Szukam czegoś na Istrii na leniwe wakacje All Inclusive. Znalazłem coś takiego. Na pierwszy raz nie chce się zapuszczać niżej tylko spokojnie po 400 km dobyć celu Paliwa zaoszczędzę i nie będę musiał w Chorwacji tankować za kuny tylko w Austrii mogę spokojnie.
Komentarz
-
-
marbab, no chwile googlując wcale nie wygląda :P Średnio 5,44 w PL i 5,85 w HR. Tańsze jest też niż w Austrii ale stracę na przeliczniku. Mieszkam w Niemczech więc płacę w Euro i w tym momencie bez przelicznika dla banku zapłacę najtaniej w Austrii (tak mi się wydaje).
Czy ktoś coś może się jeszcze wypowiedzieć w sprawie Istrii?
Komentarz
-
Komentarz