Zamieszczone przez blackrs
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
blackrs, Moim zdaniem lepiej na D425, Bo 62 musisz objeżdżać Neretvę przez Metkovic :!:
[ Dodano: Czw 10 Kwi, 14 12:56 ]
W ubiegłym roku trasę Racibórz - Petrovac zrobiłem w 19h, ale po zjeździe z autostrady w Vrgorac to już była męczarnia :!: . Ciasna i kręta droga do Ploce, "zatwardzenie" na granicy z BiH, koreczek w Dubrovniku, a objazd Zatoki Kotorskiej to już koszmar :evil:
Tak sobie myślę czy w tym roku nie polecieć taką trasą : https://goo.gl/maps/Q5Pbj
Co szanowni forumowicze sądzą :?: :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
ciekawe jaka tam jest droga. no i tracisz piekne nadmorskie widoki
ja żeby nie jechać w kolo zatoki wskoczyłem na prom. przydała się chwila oddechu dla mnie i dla auta. sam jechalem i droge długosci 1980 km pokonałem w 36 h z białegostoku do Budvy.
a jak Petrovac fajne miasto? zastanawiam sie czy tam czy w Uncij sie zatrzymaćBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrstracisz piekne nadmorskie widoki
Mnie Petrovac bardzo przypadł do gustu :!: Spokojne nieduże miasteczko z usytuowaniem jako dobra baza wypadowa czy to w kierunku Kotoru, Budvy czy w kierunku Baru i dalej na Albanię czy wreszcie przez góry do stolicy i NP Durmitor (osobiście preferuję zwiedzanie nie opalanie)
Sama Budva jak dla mnie za tłoczna :!: i czułem się jak w Rosji (język) ale z całą pewnością obowiązkowa do zwiedzenia :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74W BiH jest spoko bo droga w większości w płaskim terenie.
W CG to wielka niewiadoma - pewnie nawierzchnia ok tylko może być bardzo wąsko.
Odcinek Ploce - Dubrovnik pokonywałem już kilkukrotnie więc trochę mniej mnie interesuje, wracając w ubiegłym roku przez Sarajevo planowałem zaliczyć tą trasę w przeciwnym kierunku w tym roku. Sytuacja póki co w BiH trochę nieciekawa i dlatego szukam alternatywnej drogi.
Komentarz
-
-
eaglemirek, biale drogi oznazczone na mapie w MNE sa z reguly waskie, ale mnie sie dobrze jechalo, max 60-70 km/h. Odnosze sie glownie do tego odcinka trasy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsa jak Petrovac fajne miasto? zastanawiam sie czy tam czy w Uncij sie zatrzymać
Jest forum gdzie ludzie jadący do MNE wymieniają się informacjami.
Zdjęcia z mojego wyjazdu w 2012 roku
O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
marbab, NP Lovcen objechałem drogami 2 krotnie (raz w jedną raz w drugą z zaliczeniem mauzoleum) i są OK, a odcinek z Kotoru uważam wręcz za obowiązkowy do zaliczenia z 2 powodów: ciekawa kręta droga i przepiękne widoki
Do Ciebie mam jeszcze jedno pytanie. Jest sens abym próbował swoją Czeszką tą trasa czy lepiej sobie odpuścić :?: Do Boge z tego co widzę jest wąsko ale asfalt.
Ty, jeśli mnie pamięć nie myli to chyba ją zaliczyłeś tylko nie wiem czy w całości aż do Shkoder :?:
Jeśli masz jakieś ciekawe widokowo miejsca/trasy (byle moja Czeszka była w stanie zdzierżyć) to chętnie skorzystam z podpowiedzi :szeroki_usmiech
[ Dodano: Pią 11 Kwi, 14 09:14 ]
JerzyM73, To i ja się Ci się pochwalę swoimi z ubiegłego roku MNE 2013 :szeroki_usmiech
W szczegółach zdjęcia masz w większości opis i mapkę
Komentarz
-
-
eaglemirek, raczej slaby temat ta droga Ja jechalem akurat SH20, ale to za jakies 2 lata Ci polecam, jak skoncza nawierzchnie robic (narazie jest dotad).
Jednak godna polecenia i mozliwosci Twojej Czeszki jest w okolicy droga SH25. Po dojezdzie do Koman, samochod na prom i mozesz zrobic sobie splyw Wiecej info tutaj.
A tak wogole powinienes Czeszke, np w Budapeszcie na pociag i prosto do Baru rewelacyjna trasa kolejowa o ktorej juz wspominalem i pokazywalem. Po co znow bujac sie przez CRO i placic za autostrady i paliwo Szerzej o tym odcinku trasy z Belgradu.
Takze powodzenia Mirku
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuJerzyM73, Fotki ładne oprócz plaży-bardzo dużo "stonki" :szeroki_usmiech
eaglemirek - też bardzo ładne foty, zazdroszczę Tobie ładnej pogody jak byłeś na moście na Tarze, my jak przyjechaliśmy to lało jak z cebra a bo drodze musiałem uważać na spadające kawałki skał ze ścian skalnych .
W tym roku jadę do Cro do BAśki Vody - hotel już zarezerwowanyO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JerzyM73W tym roku jadę do Cro do BAśki Vody
Na pogodę na Bałkanach nigdy nie narzekałem (raz trafiła się burza przy 2-gim wyjeździe do Mostaru) A jeśli już to w ubiegłym roku w MNE było trochę za gorąco, przez 2 tygodnie temp. oscylowała 37-40 st :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekZamieszczone przez JerzyM73W tym roku jadę do Cro do BAśki Vody
Na pogodę na Bałkanach nigdy nie narzekałem (raz trafiła się burza przy 2-gim wyjeździe do Mostaru) A jeśli już to w ubiegłym roku w MNE było trochę za gorąco, przez 2 tygodnie temp. oscylowała 37-40 st :diabelski_usmiech
Mnie także MNE bardziej urzekło i na pewno tam wrócę - co to temp. to było gorąco przez pierwsze dwa dni, później jak jechaliśmy na most byłe ta burza i później do końca pobytu idealna temperatura.
W Baśce będziemy na samym skraju miejscowości patrząc na południe więc nie powinno być takiego tłoku. Pierwotnie celowałem w Brelę ale duże poziomy wysokości zdyskwalifikowały (żona jest po złamaniu nogi), później napaliłem się na wyspę Brać - pięknie tam patrząc na fotki.
Mam nadzieję, ze spotkam kilku OCP-wiczów w CroO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JerzyM73Mam nadzieję, ze spotkam kilku OCP-wiczów w Cro
PLANY WYJAZDOWE CHORWACJA I OKOLICE 2014
1. eaglemirek - MNE (Petrovac) termin póki co nie ustalony ale na pewno 2 tygodnie w miesiącach VII, VIII
2. ruwado - miało być MNE lub chociaż Cro - środek lipca - się pozmieniało :evil:
3. krzynol - Dalmacja? - 2 połowa czerwca
4.lu5asz-wyspa Pag -15-29czerwiec
5. blind_walker - Albania lub Czarnogóra, I połowa września- wszystko zależy od humoru szefa, kiedy da wolne.
6. Walt - Camp Boban Zivogosce Blato, przełom lipca i sierpnia
7. Enriquez - tam gdzie krzynol
8. leonn - 29.06 Zagrzeb, 30.06 Plitwickie jeziora, a do 11.07 grzeje się w południowej Dalmacji
9. zadariusz1- 04.08-11.08.2014 wyspa Rab, 11.08-19.08.2014 Orebic
10. conan - Zivogosce Porat - 30.08 do 13.09
11. aro_40 - gdzieś na południe CRO, a może MNG??? - 2 tygodnie w sierpniu
12. no_fear - na pewno południe CRO, może jakaś wyspa, a może MNG - 2 tyg wrzesień
13. Alonzo_ - najprawdopodobniej jednak południowe Cro jakoś tak początkiem czerwca.
14. tadfi - Komarna - przełom lipca/sierpnia
15. crom.de - Cro, zabookowano nocleg w Medulinie na Istrii
16. Prim - sierpień/wrzesień okolice Splitu (pewnie Omniś/Baśka Voda)
17. sazad - sierpień/wrzesień Istria miasto Labin
18. SS - 27.07÷9.08 Stanici, prawie Omis (czekam na potwierdzenie rezerwacji)
19. Voit - ...Kol. Małżonka powiedziała: "A może do Chorwacji?" Na razie wiem tylko, że na początku sierpnia.
20. looker - 20-30.07 - Drvenik
21. Fredy.PW - 11-20.08 - Pirovac
22. mkz - 15-30.08 Razanac (okolice Zadaru)
23. Kris17009 - Medici k/ Baska Voda od 16.06 na tydzień...
24. ujacek - "majówka" na Murterze
25. Bartass- Camp Dole Zivogosce (docelowo), po drodze Senj, Trogir i inne miasta po drodze w dół magistralą. Z atrakcji to Plitvice, Wodospady Krka, Wodospady Kravitza w Bośni + Mostar, 28 kwietnia- 13 maja. W drodze powrotnej Grossglockner w Austrii.
Komentarz
-
-
Ano, zapomniałem się wpisać
PLANY WYJAZDOWE CHORWACJA I OKOLICE 2014
1. eaglemirek - MNE (Petrovac) termin póki co nie ustalony ale na pewno 2 tygodnie w miesiącach VII, VIII
2. ruwado - miało być MNE lub chociaż Cro - środek lipca - się pozmieniało :evil:
3. krzynol - Dalmacja? - 2 połowa czerwca
4.lu5asz-wyspa Pag -15-29czerwiec
5. blind_walker - Albania lub Czarnogóra, I połowa września- wszystko zależy od humoru szefa, kiedy da wolne.
6. Walt - Camp Boban Zivogosce Blato, przełom lipca i sierpnia
7. Enriquez - tam gdzie krzynol
8. leonn - 29.06 Zagrzeb, 30.06 Plitwickie jeziora, a do 11.07 grzeje się w południowej Dalmacji
9. zadariusz1- 04.08-11.08.2014 wyspa Rab, 11.08-19.08.2014 Orebic
10. conan - Zivogosce Porat - 30.08 do 13.09
11. aro_40 - gdzieś na południe CRO, a może MNG??? - 2 tygodnie w sierpniu
12. no_fear - na pewno południe CRO, może jakaś wyspa, a może MNG - 2 tyg wrzesień
13. Alonzo_ - najprawdopodobniej jednak południowe Cro jakoś tak początkiem czerwca.
14. tadfi - Komarna - przełom lipca/sierpnia
15. crom.de - Cro, zabookowano nocleg w Medulinie na Istrii
16. Prim - sierpień/wrzesień okolice Splitu (pewnie Omniś/Baśka Voda)
17. sazad - sierpień/wrzesień Istria miasto Labin
18. SS - 27.07÷9.08 Stanici, prawie Omis (czekam na potwierdzenie rezerwacji)
19. Voit - ...Kol. Małżonka powiedziała: "A może do Chorwacji?" Na razie wiem tylko, że na początku sierpnia.
20. looker - 20-30.07 - Drvenik
21. Fredy.PW - 11-20.08 - Pirovac
22. mkz - 15-30.08 Razanac (okolice Zadaru)
23. Kris17009 - Medici k/ Baska Voda od 16.06 na tydzień...
24. ujacek - "majówka" na Murterze
25. Bartass- Camp Dole Zivogosce (docelowo), po drodze Senj, Trogir i inne miasta po drodze w dół magistralą. Z atrakcji to Plitvice, Wodospady Krka, Wodospady Kravitza w Bośni + Mostar, 28 kwietnia- 13 maja. W drodze powrotnej Grossglockner w Austrii.
26.JerzyM73 - Baśka Voda - koniec lipca- początek sierpniaO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Komentarz
-
-
Bartass, Sv. Jure zdobyty 4 lata temu Czeszką Co do widoków to chyba ciekawsze są w połowie drogi na tym parkingu :!: Ogólnie jednak wycieczka warta uwzględnienia w planach wakacyjnych :!: Więcej jednak och i ach :diabelski_usmiech to było podczas wjazdu na Jezerski vrh w MNE od strony Kotoru oraz z samego szczytu :!: :!: :!: A droga mniej wymagająca dla samego kierowcy :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bartass25. Bartass- Camp Dole Zivogosce (docelowo), po drodze Senj, Trogir i inne miasta po drodze w dół magistralą. Z atrakcji to Plitvice, Wodospady Krka, Wodospady Kravitza w Bośni + Mostar, 28 kwietnia- 13 maja. W drodze powrotnej Grossglockner w Austrii.
Komentarz
-
Komentarz