Zamieszczone przez Maicroft
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MaicroftOd Splitu na poludnie rowniez ??
A w jaki rejon celujesz :?: bo jeśli w rejon Dubrownika to jednak proponuję dalej autostradą bo o wiele szybciej, jednak dużo tracisz z widoków :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftCzyli od Zagvozd do Luèko - 195 kun oraz Krapina-Zagrzeg - 32 kuny
eaglemirek, Okolice Makarskiej, wiec ten zjazd z 1-ki w Zagvozd jest idealny.
Ja do baśki zjeżdżam w Śestanovac - nie chodzi o koszt ale ta końcówkę można pojechać z podziwianiem widoków.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftCzyli zjechac wczesniej tu w takim razie na wezle ©estanovac. Baska po drodze :wink:
Dzieki
Opłaca się zjechać troszkę wcześniej w ©estanovac właśnie dla słynnych serpentyn i widoków.
Do tego w szczycie sezonu, to jednak kolejne bramki na których trzeba zapłacić więc i trochę postać.
Komentarz
-
-
Jadąc w okolice Makarskiej warto zjechać z A1 w ©estanovac i dojechać drogą 39 do Jadranki.
Można też zjechać z A1 w Blato na Cetini i 70-tką wjechać do Omi¹a. Ale 70-tka jest miejscami dość kręta i wąska na szerokość jednego auta ale krajobrazowa. :idea:
Zjeżdżając w Dugopolje na Split i dalej jadąc ze Splitu na południe drogą 8 trzeba uwzględnić korki szczególnie przed Omi¹em :!: :!: :!: Bardzo duży ruch lokalny i turystycznyO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Burze w Chorwacji :idea:
Prva marčana bura danas je donijela brojne probleme duž Jadrana, posebno u Dalmaciji. Riječ je o jednoj od najjačih bura u zadnjih deset godina. Iza 18 sati je službena postaja na Marjanu zabilježila udar bure od 165.7 km/h. Podsjetimo da su u veljači udari bure u Splitu dosezali 155 km/h. Današnja bura je najjača u Splitu još od studenog 2004. kada je za vrijeme ciklone Dorothy izmjeren udar bure od 174.6 km/h. Prenosimo izvještaj Državne uprave za zaštitu i spašavanje…
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Koledzy mam pytanie.
Z pewnych wzgledów chce się wybrać do Chorwacji w okolice miejscowości Primosten. Szukam kwater od 04.07 do 11.07. Czy mozecie polecić jakiś portal do wyszukiwania tam kwater w przystepnych cenach??
Ja po google znalazłem np: TU http://www.zakwaterowaniewchorwacji....tmani-andreja/
Rozumiem że zapytanie do tego gostka o pokój nalezalo by najlepiej zadać w j. angielskim?? Trochę słabo u mnie z angielskim (pisanie) może ktoś by pomógł sklecic kilka słówekops:
Może ktoś z Was był w tej okolicy i polecił by cos??? Może ktoś w tym terminie też tam się wybiera??
Dziekuję
[ Dodano: Czw 12 Mar, 15 13:44 ]
PS. Panowie jaki budżet nalezy zaplanować na taki wyjazd bez zbednych szaleństw??
Komentarz
-
-
maxpaynemm, http://www.chorwackie.pl/
Masz od razu formularz tłumaczony dla odbiorcy na chorwacki. Odbiorca odpisuje i jest to dla Ciebie tłumaczone na polski. Jakość tłumaczenia jak to w translatorach internetowych, szału nie ma, ale tragedii też. Korzystałem kilka razy. Baza APP całkiem spora. Zazwyczaj odpowiedzi przychodzą szybko. Widać że faktycznie łatwo przez tą stronę skomunikować się z właścicielem APPPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmKoledzy mam pytanie.
Z pewnych wzgledów chce się wybrać do Chorwacji w okolice miejscowości Primosten. Szukam kwater od 04.07 do 11.07. Czy mozecie polecić jakiś portal do wyszukiwania tam kwater w przystepnych cenach??
Ja po google znalazłem np: TU http://www.zakwaterowaniewchorwacji....tmani-andreja/
Rozumiem że zapytanie do tego gostka o pokój nalezalo by najlepiej zadać w j.
Wpisz w google tylko primosten apartmani lub apartamenty, noclegi, sobe lub coś podobnego i znajdziesz c chcesz - pod tym względem Chorwacja jest dobrze przygotowana. Poczytaj co polecają inni na forum o Chorwacji.
Co do środków jakie trzeba przeznaczyć to zależy na czym Ci zależy.
Są tacy którym ponoć 3 500 zł dwa tygodnie wystarczy, a są tacy co zamykają się w kwocie 12 000 zł.O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Z tego co się zorientowałem to kwatera 2+1 bedzie mnie kosztowała od 1500 do 2000zł (przyzwoite warunki widzę za około 399 Euro za tydzień)
A ile mniej więcej wydam na przejazd?? Ogólnie chciałbym się zamknąć w kwocie około 5tys. Miejscowość do której dokładnie się wybieram to BILO ale nie ukrywam że chciałbym też przejechać się na wycieczkę w okolice Splitu.
Czy przez te strony do rezerwacji jest w miarę bezpiecznie?? Nie stracę zaliczki?
Druga sprawa to nocleg podczas przejazdu. Generalnie to jestem w miarę wytrzymały jeśli chodzi o ilość godzin w trasie ale ewentualnie można by gdzieś na nockę przycupnąć. Macie coś sprawdzonego??
Dziękuję
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekmaxpaynemm, Dużą % kosztów poniesiesz na przejazd (paliwo, winiety,bramki autostradowe)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmGeneralnie to jestem w miarę wytrzymały jeśli chodzi o ilość godzin w trasie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekZamieszczone przez maxpaynemmGeneralnie to jestem w miarę wytrzymały jeśli chodzi o ilość godzin w trasie
Ja w zeszłym roku jadąc do Cro musiałem przekimać 3 godz na parkingu, ale to dla tego że jechałem w nocy, za dnia nie było by problemu.
Co do kosztów przejazdu to tak jak napisali przedmówcy zależy czy autostradami cały czas, czy bokami.
Ja w tym roku już AL zarezerwowałem i teraz będę szukał noclegu po drodze.O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JerzyM73Bo jak ktoś w miesiącu robi np. 2000 km, to taki przejazd na jeden raz może być ponad siły.
Ja zawsze celuję tak by Wiedeń mijać w granicach 22-24 i kiedy słońce wschodzi być już w granicach Cro (oczywiści objazd Słowenii) Winiety zakupione w PL a bramki zawsze płatne karta a nie gotówką (szybciej) Przejazdy w tygodniu a nie w weekendy. Jadąc zgodnie z przepisami spokojnie osiągam śr. 100km/h Dlatego podaję dla maxpaynemm 17 h bo doliczam 2 postoje po 30min i jeden 1h Ten godzinny to z tankowaniem bo raz będzie musiał zatankować
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekJa zawsze celuję tak by Wiedeń mijać w granicach 22-24 i kiedy słońce wschodzi być już w granicach Cropozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekZamieszczone przez JerzyM73Bo jak ktoś w miesiącu robi np. 2000 km, to taki przejazd na jeden raz może być ponad siły.
Ja zawsze celuję tak by Wiedeń mijać w granicach 22-24 i kiedy słońce wschodzi być już w granicach Cro (oczywiści objazd Słowenii) Winiety zakupione w PL a bramki zawsze płatne karta a nie gotówką (szybciej) Przejazdy w tygodniu a nie w weekendy. Jadąc zgodnie z przepisami spokojnie osiągam śr. 100km/h Dlatego podaję dla maxpaynemm 17 h bo doliczam 2 postoje po 30min i jeden 1h Ten godzinny to z tankowaniem bo raz będzie musiał zatankowaćO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Komentarz
-
Komentarz