W zeszłym roku taką trasą jak powyżej pisałem do Starigradu Paklenicy dojechalem w 10 h w jedną przerwą na tankowanie więc moim zdaniem całkiem przyzwoicie.
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
To dotyczy trasy przez Slowenie jak widze, wiec kolejny powod, aby tam nie jechacOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
SS, Słoweńcy chcą namieszać aby kupować winietki :szeroki_usmiechZamieszczone przez SSteż mnie zastanawia ten rzekomo płatny "łącznik" do PtujO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
xcracer, pomyślimy Chociaż przez Czechy, Austrię, Słowenię to prawie z zamkniętymi oczami :wink: a Madziary...
[ Dodano: Nie 14 Cze, 15 10:54 ]
z tego co widzę to Twoja trasa jest o 1h dłuższa od mojej, mimo, że mam trochę dalej (start z Częstochowy, przez Cz, A, S, Cro do Twojej "mety") Sprawa prosta jadę po straemuPisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSAdamB, endryu, sprawdzę w sierpniu obym nie był pierwszym który się przekona, że jednak płatna
Skąd bierzecie takie rewelacyjne wieści??? :shock: :shock: :shock:If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Tobie kolego sprzeglo sie skonczylo w najlepszym razie.... albo skrzynia padla (juz ktos pisal na forum o problemie z ta skrzynia) stad problem z przyspieszeniem i jak to nazwales wypadaniem zaplonu, obroty wtedy nie podskakiwaly i wracaly.
Mozna sprawdzic jeszcze czy sam mechanizm do biegow nie padl i na skrzyni wrzucic recznie 3-4 bieg.
Niezbyt przyjemny urlop zapowiada sie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Luk_as2to pech trwa, stoimy na stacji przy autostradzie i przestala dzialac skrzynia biegow
Na wylaczonym silniku biegi od 1 do 3 wchodza
Na wlaczonym niemoge wrzucic zadnego
Tak jak kolega wyżej napisał wydaje mi się, że oba te problemy, które wymieniłeś mają związek ze skrzynią biegów/sprzęgłem. Współczuję, kilka lat tamu przerabiałem poważną awarię auta w CRO . Ciężko tam o mechaników z prawdziwego zdarzenia...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xcracerZamieszczone przez Luk_as2to pech trwa, stoimy na stacji przy autostradzie i przestala dzialac skrzynia biegow
Na wylaczonym silniku biegi od 1 do 3 wchodza
Na wlaczonym niemoge wrzucic zadnego
Tak jak kolega wyżej napisał wydaje mi się, że oba te problemy, które wymieniłeś mają związek ze skrzynią biegów/sprzęgłem. Współczuję, kilka lat tamu przerabiałem poważną awarię auta w CRO . Ciężko tam o mechaników z prawdziwego zdarzenia...
Komentarz
-
-
Mój najgorszy koszmar wakacyjny w Cro to poważna choroba dzieci a na drugim miejscu poważna awaria furki - batrdzo sie tego bałem. Współczuje każdemu komu coś z w/w sie przydaży.
PS. a co do miejscowości Ptuj, to co roku powstają jakieś legendy na podstawie jakichś niby nowych map lub gdzieś wyczytynach newsach. Ale już w tym roku ta trasę przerobiłem kilka dni temu i jest po staremu dla ludzi którzy nie mają winiety. Spokojnie jedzcie i nie stresujcie sie. Znaki o końcu/początku autostrady są tam gdzie w poprzednich latach - żadnych zmian
PS. W tym roku wśród moich znajmych już 2 pary w ostatnim czasie wylądowała z dziećmi na pogotowiu/szpitalu w związku z kleszczami. Ale oboje przebywali w północnych częściach Chorwacji ( Baśka i Senj). Jedni są jeszcze aktualnie w Baśce na wyspie Krk i u lekarza usłyszeli że takich jak Oni w tym roku jest sporo. A wiec uwaga na dzieciaki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSaro_40, wcześniej wkleiłem link do strony wg której to jest płatny odcinek :?
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Komentarz