Sebastian_M26, to byliśmy blisko siebie
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Sebastian_M26, No to ja jadac przez Slowacje, zatrzymujac sie jeszcze w Skoczowie na pol godziny , a potem postoj na 20minut na Slowacji i tyle samo na Wegrzech, a w CRO tez bylem o tej porze w okolicach Cakovec. Wiec wyglada na to, ze Czechy i Austria nie zawsze wypadaja duzo lepiej, ale faktycznie droga przez Slowacje chyba meczy bardziej.
Komentarz
-
-
Hejka.Poproszę o jakieś podpowiedzi w temacie parku krka od osób które były w tym miejscu.zamierzamy się wybrać w środę,o której powinienem tam być i co zabrać ze sobą ? no i tradycyjne pytanie czy mają tam jakieś jedzenie czy trzeba ze sobą ciągnąć prowiant . Z góry dziękuję-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
A jak czasowo wygląda krka o której tam być żeby czasu starczyło na zwiedzanie?-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26Nie polecam objazdu w Słowenii, fatalna wąska droga, masa dziur i załamań brak pobocza.
Jechałem w piątek w nocy, 30-40 kmh za tysiącem pepików. Strata czasu i nerwów.
1. gdy szkoda wydać ci EUR tylko po to, aby stac w korku na autostradzie,
2. gdy lecisz w dzień w środku sezonu i masz >50% szans, że utkniesz w korku,
3. gdy nie marudzisz z byle powodu i pamiętasz, jakie drogi sa w PL
Jeżdżę tym objazdem tyle lat i pamiętam tę drogę w znacznie gorszym stanie. Teraz tylko podjazd pod górę na samym początku jest kiepski, a potem juz przyzwoicie. A że są zakręty... jak ktoś chce uniknąc zakrętów polecam wyjazd do USA - tam zdarzają się drogi proste po horyzontIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez ArekA jak czasowo wygląda krka o której tam być żeby czasu starczyło na zwiedzanie?
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aro_40Zamieszczone przez Sebastian_M26Nie polecam objazdu w Słowenii, fatalna wąska droga, masa dziur i załamań brak pobocza.
Jechałem w piątek w nocy, 30-40 kmh za tysiącem pepików. Strata czasu i nerwów.
1. gdy szkoda wydać ci EUR tylko po to, aby stac w korku na autostradzie,
2. gdy lecisz w dzień w środku sezonu i masz >50% szans, że utkniesz w korku,
3. gdy nie marudzisz z byle powodu i pamiętasz, jakie drogi sa w PL
Jeżdżę tym objazdem tyle lat i pamiętam tę drogę w znacznie gorszym stanie. Teraz tylko podjazd pod górę na samym początku jest kiepski, a potem juz przyzwoicie. A że są zakręty... jak ktoś chce uniknąc zakrętów polecam wyjazd do USA - tam zdarzają się drogi proste po horyzont
4 września wybieram się na tydzień na Istrię, a potem na tydzień nad jezioro Ochrydzkie.
Poprzednio jadąc do Dalmacji, czy Czarnogóry, omijałem autostradę na Słowenii, ale teraz, mając za pierwsze miejsce docelowe Rovinj, zastanawiam się, czy to ma sens.
Może się ktoś wypowiedzieć?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoBuba, na ISTRIĘ to kupujesz winietę SLO i jedziesz autostradą na Lubljanę i dalej do Postojnej i do przejścia - Rupa. I jesteś na Istrii.
I polecam!!! zwiedzić jaskinię Postojną.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Buba4 września wybieram się na tydzień na Istrię, a potem na tydzień nad jezioro Ochrydzkie.
Poprzednio jadąc do Dalmacji, czy Czarnogóry, omijałem autostradę na Słowenii, ale teraz, mając za pierwsze miejsce docelowe Rovinj, zastanawiam się, czy to ma sens.
Jeśli nie chcesz, to tak jak radził mój przedmówca - kupujesz winietę i lecisz wzdłuż Słowenii. Zresztą musisz sobie przekalkulować, przy winieta na SLO czy też omijasz autostradę w SLO i lecisz prosto objazdem do CRO i tam lecisz autostradą do Zagrzebia a potem na Rovinij
Macelij - Zagreb - 48 kun
Zagreb - Rijeka - 70 kun
razem 118 kub * 0,58 zł = 68,44 złIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez aro_40Polecam Ci trasę na Klagenfurt i tam skręt na SLO.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Witam z Chorwacji. Droga to masakra w tym roku. Jak wczesniej pisali ludziska w Czechach jest kilka miejsc ze zwężeniami i tam się nie wyprzedził. W Austrii są zwężenia ale po dwa pasy, czyli lewym można lykac osobowki, Tiry gorzej. Jechalem 14h, z tego 2 straciłem na szukanie czynnej stacji pali w Słowenii i zatwardzenia na autostradzie w Cro. O ile pierwsze to moja wina, przegapilem na autostradzie stacje benzynowa o tyle te zatwardzenia w Cro to jakiś absurd. Pierwsze zaraz za Lucko, bo Ferrari stało zepsute na poboczu i każdy chciał popatrzeć ???? Później jeszcze dwa i tez bez przyczyny, po prostu ludzie hamują i oba pasy stoją, przy czym prawy rusza szybciej i jedzie sprawniej. Poza tym zauważył em o wiele więcej kierowców z abonamentem na lewy pas. Chorwaci, SLO, A i D masowo mieli jakieś wykupione bo ni uja nie zjeżdżali. Do tego zabawy SLO w ściganie po wyprzedzeniu. Jeszcze nie miałem tak męczącej podróży???? Oczywiście pisze o rejestracjach, nie o narodowosciach.
Na miejscu okazało się, ze są ludzie z Dąbrowy którzy jechali 26h, a wyjechali w piątek. A i jeszcze. Granica Slowiansko-Chorwacka zakorowana na jakieś 30 minut.
Wyjechał em z Częstochowy o 23, Polska i Czechy ze średnia 120 km\h. Później co raz gorzej i na miejsce dotarlem ze średnia 102. Najgorsza droga z dotychczasowych.Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
Niestety miałem tak samo, jechałem w piątek wieczorem.
Najpierw dużo zwężeń w Czechach. Potem niespodzianka w Austrii - roboty drogowe, strata ponad pol h, potem znalazlem objazd, gdyby nie to stałbym tam jeszcze drugie tyle albo dłużej. Na granicy słoweńsko-chorwackiej chciałem być koło 3:30 ale przez te wszystkie utrudnienia wyszła z tego 5 rano. 15 km korka i to tylko dlatego, że wyjechałem z objazdu Mureck-Lenart-Ptuj już w jego środku i włączyłem się do ruchu. Droga w tym roku na chorwackich autostradach to absurd, miejscami po 60/h, żaden ciul nie zjedzie ale robiłem wszystkich prawo-lewo i jakoś to szło. Ogólnie męczarnia, następnym razem jadę w środku tygodnia jak się tak uda połapać noclegi. Już się boję co będzie w drodze powrotnej.
[ Dodano: Wto 04 Sie, 15 20:00 ]
"Ruch" na autostradzie w Chorwacji 2015
Komentarz
-
-
Fredy.PW,dzięki za małą podpowiedź jesteśmy po fajne widoki dzisiaj była baska voda , , całkiem fajna miescina z mega kosmicznymi cenami...-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
Komentarz