gdzie sprawdzę nominalne ceny winiet i jakie są dostępne (chodzi mi o ważność)? Ile przed wyjazdem kupować winiety na toll żeby zdążyć bez nerwów je otrzymać?
Naprawdę nie prościej kupić Ci na granicach? Kupujesz bez nerwów i bez problemów, a przy okazji odpoczynek robisz.
wolę stawać jak jest potrzeba a nie po winiety - zrobiłem tak w zeszłym roku że kupowałem po drodze (nie miałem szans wcześniej, bo plan pojawił się jak byłem na drugim końcu świata na totalnym zadupiu) i to jest niepotrzebna strata czasu.
No tak, jak ktos 2h bez papierosa nie wyrabia, to potem taka wycieczka ciagnie sie i ciagnie :evil:
Jeśli chodzi o mnie to nie palę, a wycieczka mi się nie dłuży o te parę minut w Czechach i w Austrii. Przypuszczam, że mam czas wcale nie gorszy od Ciebie czy innych osób oszczędzających na postoju po winiety w drodze do Cro. Ja się zatrzymuje dwa razy po winietę i raz na tankowanie i tyle. Jadę wyluzowany
bo niby duzy zbiornik ale przy ~9l/100 za duzo sie nie zrobi
Proporcje podobne mam spalanie ok.4.9l/100km i zbiornik 45l i do twoich rejonów jeszcze mam 100km z domu i kawałek za Zagrzebiem poranna kawa/śniadanie z tankowaniem. :szeroki_usmiech
bo niby duzy zbiornik ale przy ~9l/100 za duzo sie nie zrobi
Proporcje podobne mam spalanie ok.4.9l/100km i zbiornik 45l i do twoich rejonów jeszcze mam 100km z domu i kawałek za Zagrzebiem poranna kawa/śniadanie z tankowaniem. :szeroki_usmiech
masz jakieś miejsce do polecenia konkretnie? Wyliczyłem właśnie że moje TSI powinno dociągnąć z Sosnowca do ok. Zagrzebia, ale widzę, że mogę mieć już lekko opary więc wolę coś sprawdzonego by nie tracić nerwów. Zakładam spalanie 6 litrów (takie było w zeszłym roku we wrześniu w dzień i takie zakładam teraz w nocy) więc ~800km może być już ciepło - chyba będzie trzeba pocykać lekko w SO żeby dolać jak najwięcej
no co :szeroki_usmiech ? Moje TSI przy jeździe zgodnie z maksymalnymi dopuszczalnymi prędkościami (no może jeszcze dodaję do teog +10) spali w granicach 6 - tak było we wrześniu 2015 w dzień a jeszcze po Graz się kręciłem (nocleg). Teraz w nocy może wyjść koło 5,8.
endryu, co do ceny to wydaje mi się, że tam ceny są stałe benzyny. Różnica kilku Lip na litrze jest (tak przynajmniej pamiętam). Zresztą na stronie którą podałeś INA można je sprawdzić i wszędzie są takie same.
Tobi77, ale chyba dla bardzo bogatych tradycjonalistów :lol:
porównaj jaki sobie dali narzut :? :shock:
\
Procentowo ten narzut jest duży, ale wartościowo - bez przesady. Raz tak kupowałem, właśnie po to, żeby mieć spokojną głowę - nakleiłem wszystko co trzeba od razu i śmigałem bez zmartwień.
Raz też jak jechałem bez winiet trafiłem w Czechach na pierwszej stacji na zmianę kas. Wierzcie mi - ładna kolejka się zdążyła utworzyć i pół godziny niepotrzebnie stracone.
Kurde, toczycie spór o to czy fajniejsza jest blondynka czy brunetka... Jeden woli mieć tzw święty spokój i kupuje via PZMOT czy inne cudo, a drugi kupuje na granicy. Moim zdaniem naprawdę nie ma o co kruszyć kopii
Tak, jak nikt nie przekona mnie do jazdy przez Słowację, tak nie dam się namówić do zakupu winiet przez neta z wyprzedzeniem. Wolę kupic na granicy A drugi kupi już dzisiaj, a leci w końcu sierpnia
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Zamówione winiety i mam maila o wysyłce. Teraz czekam na przesyłkę. Jak wszystko dostarcza zgodnie z zamówieniem, to faktycznie wygodne to jest. 2,20 EUR za wysyłkę to grosze w budżecie na wyjazd. A już wszystko będzie na szybie przed wyjazdem .
Komentarz