zmiana roweru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • abstinent
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 4842
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piramida, ja tam zwykle raczej wolno nie jadę w dół acz kol wiek kolega na fullu szybciej zapierdala. zwłaszcza tam gdzie jest dużo małych kamieni
    Do tego mam v-ki i łatwo przegrzać przy długim zjeździe
    Mi szkoda kół, bo nie mało zapłaciłem za nie i jak by poszło coś no to lipa głównie obręcz nie jest za mocna (za to lekka) bo reszta to ok jest
    Jeżeli dobrze opanujesz sztywniaka to zabawa przednia :diabelski_usmiech
    To co na fullu lekko czułeś na tyłku, to na sztywnym zostaje parę cm pod kołami
    Czyli krótki mówiąc ja większość sporych dziur, progów itp przeskakuje w powietrzu
    Miny przechodzących osób bezcenne :szeroki_usmiech
    bo jak facet który nie wygląda na kogoś kto skacze na rowerze lata w powietrzu
    Ale SPD robi swoje

Komentarz

• Karql
      L&K
      • 2010
      • 1124

Zamieszczone przez natash
      Punkt na mapie Bydgoszczy.

Bo dałem 70 złotych, ale gość papudrok i nie zrobił tak jak chciałem.

1) Błotnik nie jest płaski i nie przystosowany do V-Brake chyba, bo przy hamowaniu się zahaczył i się przywiesił klocek, na szczęście raz, odhaczyłem i potem było ok.
      2) Przednie klocki przycierały, poprawił nadal przycierają, sam poprawię, koło minimalnie bije, dlatego obciera, ale miał wymienić linkę to ją przyciął i mam minimalną możliwość popuścić.
      3) co najbardziej mnie zniesmaczyło to czyszczenie łańcucha wodą, obejrzałem go teraz to ma piachu ile miał, a gość do mnie trochę słabe ciśnienie miałem w wężu, niech Pan sobie na stacji zrobi karcherem to jeszcze raz nasmaruje.

Pierwszy i ostatni raz tam... pojeżdżę, wyczyszczę łańcuch sam, nasmaruje, z błotnikiem pomyślę albo wymienię bo 10 złotych to nie majątek.
      Miałem przeczucie, że to tak będzie wyglądać. Większość serwisów taką fuszerką odwala... :evil: Dlatego przy rowerach lepiej robić samemu, szczególnie, że to nic trudnego nie jest Wszystko pasuje p&p. Koła jeśli jest bicie boczne wycentrujesz w bardziej niż zadowalającym stopniu nawet ich nie wyciągając, z jajkiem jest troszkę więcej roboty, ale też się da radę Tylko trzeba trochę chęci :diabelski_usmiech
      Było: 117,5KM / 238,9 Nm
      Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

jeszcze jak jakiś nowszy rower to owszem, jak najbardziej robić
        ale jak widzę tescowo marketowe fury w serwisie, i marudzenie żeby najlepiej nic nie wymienić a żeby działało jak XTR to mnie szlak trafia :lol:

ostatnio facet oglądał nowy rower i tak zrzędził że myślałem że nie wytrzymam i mu jeb..e, kolega ma cierpliwość do nich :lol:
        klamki były deore, a on, a właściwie jego kolega doradca (obaj nie mający zielonego pojęcia o grupach osprzętu a co dopiero jakaś większa wiedza) że to do dupy klamki i żeby zmienić bo nie pisze XT tak naprawdę chyba
        Rower fajny, kasa też niezła w sumie manetki słabe bo alivio, a reszta prawie całe deore tylna SLX
        Kolega mówi że klamki są fajne, w sumie większej różnicy między XT nie odczuje i że można manetki dać deore, mniej plastiku itp
        Oni dalej swoje...
        No to mówi że takie same ma w treningówce na zimę i od początku roku zrobił już 3tyś w warunkach arktycznych i klamki jak nowe
        Nie pomogło i cepy poszły

Komentarz

• TomekRs
          RS
          • 2011
          • 1670

tez mialem kiedys zajawke na rower, szczegolnie lubilem ze znajomymi 10km wyscigi do centrum miasta i powrot za autobusem gdzie predkosc dochodzila do ok. 60km/h :szeroki_usmiech

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

abstinent, to na chuj sie z nimi kłócił, mógł im zapodać manetki XT i było by po kłopocie a najlepiej jak by wymienił je na XTRa
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• abstinent
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 4842
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piramida, nie manetki właśnie, które można było lepsze dać, tylko klamki
              a mało tego czemu takie drogie są się pytają :?:
              najlepiej za darmo żeby dać
              to takie marudzenie, tak jak w salonie z samochodami, niby tak, ale tego tamtego nie ma, a w końcu wychodzi że klient chciał auto pooglądać i przejechać się

poza tym sprzedawać rowery muszą, a bez grzecznego podejścia to ciężko by mieli, zresztą jak za wszystkim :diabelski_usmiech

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Ale zauwazylem w ubieglym roku ze ceny czesci w sklepach stacjonarnych bardzo zrownaly sie z cenami z allegro, co jeszcze 5-8 lat temu bylo nie do pomyslenia. Rynek sie zmienia
                Spritmonitor.de

Komentarz

• 4x4BKF
                  L&K
                  • 2010
                  • 1279

Zamieszczone przez piramida
                  sam jeszcze nie wiem jaki chcę, z jednej strony fajnie bujać sie zjazdowym rowerem i nie patrzeć na dziury, korzenie itp a z drugie strony domyslam sie jaka musi byc frajda z jazdy rowerem z wagą poniżej 10kg ale patrząc z perspektywy czasu to nie po to sprzedałem faitha żeby teraz kupić podobny rower za drugie tyle :roll:
                  To masz tak jak ja z motorami.
                  Z jednej strony pojechałoby się gdzieś dalej - jakiś turystyk.
                  Z drugiej - sporo jazdy po mieście - czyli jakiegoś streeta.
                  A z trzeciej to las i polne drogi też kuszą - enduro.

Wyszło to:
                  Gdy w po³owie lat 90-tych zaczyna³a rodziæ siê moda na motocykle Supermoto, nikt tak naprawdê nie wiedzia³ jeszcze, czy bêdzie to jedynie forma przelotnej adaptacji motocykli Enduro do jazdy po szosie, czy te¿ wy³oni siê z tego zupe³nie nowy nurt w¶ród sp
                  4x4

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez 4x4BKF
                    sam jeszcze nie wiem jaki chcę, z jednej strony fajnie bujać sie zjazdowym rowerem i nie patrzeć na dziury, korzenie itp a z drugie strony domyslam sie jaka musi byc frajda z jazdy rowerem z wagą poniżej 10kg ale patrząc z perspektywy czasu to nie po to sprzedałem faitha żeby teraz kupić podobny rower za drugie tyle :roll:
                    To masz tak jak ja z motorami.
                    Z jednej strony pojechałoby się gdzieś dalej - jakiś turystyk.
                    Z drugiej - sporo jazdy po mieście - czyli jakiegoś streeta.
                    A z trzeciej to las i polne drogi też kuszą - enduro.

Wyszło to:
                    http://www.scigacz.pl/KTM,950,SM,1659.html
                    to twoje? :P

Piekna sztuka :diabelski_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• 4x4BKF
                      L&K
                      • 2010
                      • 1279

piramida, dokładnie ten ze zdjęcia to nie ale taki sam
                      4x4

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

abstinent, w opisie jest że licytacja haibike zaczyna sie od połowy cyny katalogowej czyli wychodzi 12kzł

Komentarz

• abstinent
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 4842
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

to czemu 3600 jest na razie :lol:
                          to by ustawili od 12 i już
                          ale za tyle nie pójdzie i sprawdzają
                          zadzwoń i się zapytaj ile od ręki chcą

i jeszcze za taki rozmiar
                          toż to na koszykarza jest :lol:

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

abstinent, Cena minimalna nie została osiągnięta. :diabelski_usmiech

Ogolnie jak przegladam te niektore aukcje, to same kozy 21, 23" czy tylko ja mam 173cm wzrostu i jezdze na 18" :lol:
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

abstinent, teraz rozmiawiałem z gosciem od tego roweru:

Niestety wagi a rozmiaru roweru mi nie poda :roll:
                              Gość jest z Kielc, rower podobno w dobrym stanie.

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Niech poda wymiary dlugosc rury podsiodlewej itd, wtedy rozmiar mozna ustalic
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• abstinent
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 4842
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ja bym na tego postawił jednak

[ Dodano: Pią 09 Mar, 12 11:44 ]
                                  abstinent, teraz rozmiawiałem z gosciem od tego roweru:

Niestety wagi a rozmiaru roweru mi nie poda :roll:
                                  Gość jest z Kielc, rower podobno w dobrym stanie.
                                  nie poda bo nie wie czy nie chce
                                  nie porobi zdjęcia blisko ramy, to się dowiemy
                                  do Kielc nie masz daleko, tak więc odpalaj sukę i jedź

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

abstinent, nie powie bo nie ma wagi, rozmiar cos koło L z tego co mówi, na zdjeciach nie wygląda na kobyłę więc jest szansa na rozmiar 18, trek chyba ma 18.5 rozmiarówkę.

[ Dodano: Pią 09 Mar, 12 12:07 ]
                                    abstinent, trek fuel 9 wygląda zacnie ale to juz wydatek 6700 przy czym carbonowy jego poprzednik na xtr wychodzi 4800.

Mam jeszcze inne wydatki i nie ukrywam że w 5kzł to dobrze było by sie zmiescić, na tyle psychicznie jestem nastawiony :szeroki_usmiech

Komentarz

• abstinent
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 4842
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piramida, poproś o lepsze zdjęcia tak z bliska, to policzymy ile to waży na oko :wink:
                                      rama 2380 z damperem dla 17'5

tu jest zdjęcie dla 17,5 więc to na bank będzie 18,5

i waga 10,9
                                      fakt ma lekkie koła i v-ki :szeroki_usmiech
                                      ale korba nie za lekka, pedałą kloce, no i fox cięższy od sida
                                      pamiętaj że są klamko-manetki, czyli biegi zmieniasz dźwignią od hamulców góra dół

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

abstinent, czyli optymistycznie mozna przyjąć wage tego roweru na około 11kg więc jak dla mnie ok biorąc pod uwagę amortyzację mojej dupci

Komentarz

• abstinent
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 4842
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

abstinent, czyli optymistycznie mozna przyjąć wage tego roweru na około 11kg więc jak dla mnie ok biorąc pod uwagę amortyzację mojej dupci
                                          spokojnie można, do tego niezła kasa za to
                                          może i korba nie powala na kolana, ale zawsze można wymienić

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

piramida, To kiedy sie chwalisz. Dzis kumulacja w lotto, to moze bedzie twin turbo octa i trek carbon 10kg
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Maicroft
                                              piramida, To kiedy sie chwalisz. Dzis kumulacja w lotto, to moze bedzie twin turbo octa i trek carbon 10kg
                                              Niestety nie gram w totka bo nie wierzę w cuda :diabelski_usmiech
                                              Po rower przejadę się w przyszły weekend jak mi kasa wpłynie :wink:

Komentarz

• bws34
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 543

Piramida Ty coś na rowerze tak wyczynowo czy jedynie rekreacyjnie?
                                                "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez bws34
                                                  Piramida Ty coś na rowerze tak wyczynowo czy jedynie rekreacyjnie?
                                                  Ja mam qrwa czas na wyczyn :evil:

Z 3 razy w sezonie wyskoczę gdzieś w beskidy i tyle...

Komentarz

Pracuję...