Ciekawe czy w OII Combi by się takie rozwiązanie sprawdziło? Jak to funkcjonuje, zasięg itp?
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez greg44Ciekawe czy w OII Combi by się takie rozwiązanie sprawdziło?
Zamieszczone przez greg44Jak to funkcjonuje
Zamieszczone przez greg44zasięg itp?
Ale - doczepię się do dwóch rzeczy.
1. Charakterystyka promieniowania anteny będzie przesunięta w stronę lewego, przedniego słupka - i w tym też kierunku siła nadawanego sygnału będzie największa.
2. Dzwonkowy uchwyt na klapie nie jest do końca fajnym rozwiązaniem. Przerabiałem podobne rozwiązanie na klepie (Fabia) i skończyło się tym, że po 3 latach zaczęła mi lecieć blacha w punktach wgryzienia się w blachę śrub montażowych. Ruda była nieubłagana. Zdemontowałem całość - a furak wylądował u lakiernika... Osobiście nie polecam takiego sposobu montażu.
Komentarz
-
-
No faktycznie, takie uchwyty niszczą powłokę lakierniczą i w zasadzie zabezpieczenie antykorozyjne. Jak by się nie dokręcało takiego uchwytu, to i tak zostawi ślad na powłoce lakierniczej i ja uszkodzi. Rozumiem, że taki uchwyt dobrze funkcjonowała wraz z anteną musi mieć połączenie z masą?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SP9XWW2. Dzwonkowy uchwyt na klapie nie jest do końca fajnym rozwiązaniem. Przerabiałem podobne rozwiązanie na klepie (Fabia) i skończyło się tym, że po 3 latach zaczęła mi lecieć blacha w punktach wgryzienia się w blachę śrub montażowych. Ruda była nieubłagana. Zdemontowałem całość - a furak wylądował u lakiernika... Osobiście nie polecam takiego sposobu montażu.Kiedyś OI Liftback
Potem OII Kombi Elegance 1.4 TSI DSG
Potem OII 1.9 TDI
Wkrótce OIII Liftback
Komentarz
-
-
Andrzej.P, dokładnie mam tak u siebie pod odbój i jest super w służbowych mam na uchwycie do klapy i niszczy lakiet taki uchwyt
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grajewiakKrokiet, z tą relacją spadłeś mi z nieba, już zbieram graty do montażu triflexa. Mam faktę i wzmacniacz tylko triflexa muszę kupić. A Twoja relacja bardzo mi pomoże.Kiedyś OI Liftback
Potem OII 1.9 TDI
Wkrótce OIII Liftback
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44Ciekawe czy w OII Combi by się takie rozwiązanie sprawdziło? Jak to funkcjonuje, zasięg itp?Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
Wersja na lato - SUZUKI Intruder
Komentarz
-
-
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Nawiązując do tematu TRIFLEXA chciałbym zasięgnąć opinii na temat współpracy takiej anteny z radiem yosan pro 120 głównie chodzi mi o to czy ktoś może używa w O2 1.6 z gazem wspomnianej przeze mnie anteny i jest w stanie powiedzieć czy instalacja gazowa ma jakiś negatywny wpływ na pracę radia i tej anteny. Mocno zastanawiam się właśnie nad takim zestawem głównie ze względu na wygodę użytkowania tego typu anteny. Wiem że osiągi nie są powalające ale mi to w zupełności wystarczy.
POZDRAWIAM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gstawiakWitam wszystkich bardzo serdecznie
Nawiązując do tematu TRIFLEXA chciałbym zasięgnąć opinii na temat współpracy takiej anteny z radiem yosan pro 120 głównie chodzi mi o to czy ktoś może używa w O2 1.6 z gazem wspomnianej przeze mnie anteny i jest w stanie powiedzieć czy instalacja gazowa ma jakiś negatywny wpływ na pracę radia i tej anteny. Mocno zastanawiam się właśnie nad takim zestawem głównie ze względu na wygodę użytkowania tego typu anteny. Wiem że osiągi nie są powalające ale mi to w zupełności wystarczy.
POZDRAWIAM
Komentarz
-
-
gstawiak jeżeli tylko nie masz 2 lewych rąk, to dasz sobie radę. Co najwyżej się ciut pomęczysz. Ja właśnie się męczyłem, bo znowu mi pokazało, że ANT1 jest OFF. Rozebrałem i co się okazało? Zwarcie na oryginalnie zaprawionej wtyczce Fakra (od adaptera ISO-Fakra).Kiedyś OI Liftback
Potem OII 1.9 TDI
Wkrótce OIII Liftback
Komentarz
-
-
Triflex i yosan po modyfikacji SQ to nie jest zbyt trafne rozwiązanie. O ile ta antena daje zadowalające efekty z popularnymi radiami typu uniden czy president to ze zmodyfikowanym yosan'em może doskwierać słaby zasięg. To radio po modyfikacji SQ faktycznie mniej 'szarpie' ale jest bardziej 'leniwe' co przy krótkich antenach może powodować pewien niedosyt zasięgu.czasami dłubię w CB radiach
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szparaTriflex i yosan po modyfikacji SQ to nie jest zbyt trafne rozwiązanie. O ile ta antena daje zadowalające efekty z popularnymi radiami typu uniden czy president to ze zmodyfikowanym yosan'em może doskwierać słaby zasięg. To radio po modyfikacji SQ faktycznie mniej 'szarpie' ale jest bardziej 'leniwe' co przy krótkich antenach może powodować pewien niedosyt zasięgu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grajewiakcoś można zaradzić w takiej konfiguracji poza innym wyborem radia lub anteny?
Zamieszczone przez gstawiakale nie słyszałem jeszcze opinii że to radio jest leniwe
Zamieszczone przez gstawiakco wg ciebie będzie lepsze - ale w tym przedziale cenowym co yosan 120czasami dłubię w CB radiach
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szparaZamieszczone przez grajewiakcoś można zaradzić w takiej konfiguracji poza innym wyborem radia lub anteny?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szparaWiększość użytkowników, którzy nie mieli wcześniej kontaktu z cb będzie zadowolona. Natomiast ci, którzy używali wcześniej nawet najtańszych radiów( tak to jest poprawna odmiana w naszym języku) po przesiadce na modyfikowanego yosan'a narzekają na 'słaby zasięg".Kiedyś OI Liftback
Potem OII 1.9 TDI
Wkrótce OIII Liftback
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KrokietJak rozumiem, ten słabszy zasięg może doskwierać czasem, ale wtedy zawsze można wyłączyć ASC i przejść na ręczną regulację (przynajmniej w moim Taylor III ASC). Tak czy coś mieszam?czasami dłubię w CB radiach
Komentarz
-
Komentarz