Spód relingu jest metalowy i jak ja sprawdzałem ma połączenie z masą (śruba pocująca reling do nadwozia) a w sumie ważna jest też przeciwwaga.
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
Wersja na lato - SUZUKI Intruder
-
-
Zamieszczone przez SP9XWWAndrzej.P, ode mnie też może być?
ajoter, skoro skłaniasz się tu montażowi na stałe, to rozważ zamiast MLki Sirio Turbo 2000 - droższa, ale masz możliwość szybkiego pochylenia (a na dłuższy postój to standardowo odkręcisz i tyle).Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zakupilem yosan turbo + antena president ml145 i calkiem niezle dziala. Czasem auto squelsh przytnie rozmowe, ale jestem zadowolony. Zastanawialem sie czy nie wziac krotszej anteny, a teraz wiem ze 1,5m to najlepszy wybor. Realny zasieg w trasie na auto squels to jakies 5-6 km. Z takiej odleglosci slyszalem ludzi? Ta odleglosc to oxzywiscie odleglosc mierzona po trasie a nie bezposrednio miedzy punktami jak idzie sygnal. Nie mam porownania bo to moj pierwszy zestaw, ale smiga wg mnie bardzo dobrze, jak na ta cene i moge go polecic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Subaruteraz wiem ze 1,5m to najlepszy wybor. Realny zasieg w trasie na auto squels to jakies 5-6 kmZamieszczone przez SubaruNie mam porownania bo to moj pierwszy zestaw
5-6km spokojnie uzyskuję na antenie helikalnej 50cm na magnesie współpracującej z 8-mio letnim Unidenem 520XL. Do 10km miałem na 1m Little Will, do 3km miałem na Triflexie - z tym samym radiem, ponieważ przy sprzedaży zostawiam antenę w samochodzie i biorę tylko radio. Dlatego 5-6km krótko mówiąc nie powala na kolana i mało zasadne jest twierdzenie, że 1,5m to najlepszy wybór, chyba że nie antenę CB miałeś na myśli
Komentarz
-
-
Mówię 5-6 km przy włączonym ASQ, jadąc trasą gdzie przy drodze jest dużo drzew, poza tym jak pytasz gdzie Cię słychać i odpowie kilka osób to i tak słyszysz tą która jest najbliżej Ciebie. Najdłuższy dystans jaki mnie dzielił z osobą która odpowiedziała to ok 6 km i słychać było bardzo dobrze. Podejrzewam że w rzeczywistości jest dalej. Poza tym może ktoś z dalszej odległości mnie nie słyszał i nie odpowiedział, bo miał antenę 50cm.
Poza tym denerwują mnie ciągłe szumy a rozmowy których słucham są skręcone, żeby nie szumiało
Jest to najlepszy wybór (i tu się poprawię ) według mnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonNa 1,5m antenie powinieneś mieć spokojnie pow. 10km.
Generalnie zasięg sprawdza się ze stacjami bazowymi i na wolnym kanale. Przy silnej propagacji osiągi też będą ograniczone.
@Subaru, nie masz się czym martwić. Umów się z kimś z anteną przynajmniej 1,5 m i wyjedźcie gdzieś na otwartą przestrzeń, rozkręć radio i wtedy sprawdź osiągi swojego zestawu.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SubaruSprzedawca stroił.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SP9XWWMoja jeździła na plastikowej części relingu i stroiła się bez dodatkowej masy na WFS=1.2.
Ale w końcu słyszę to co chciałem. 1,96 metra Turbawki robi swoje. Zestroiła się tak jak poprzednia 1.2 -> 1.2 -> 1.3 - uchwyt ten sam, na plastikowej części relingu - masa po oplocie kabla.
Komentarz
-
-
TURBO5000-świetna antena, jak prawie każda 2-metrówka Sirio, Sirtel czy Wa-27 Presidenta.
Zamieszczone przez SP9XWWZestroiła się tak jak poprzednia 1.2 -> 1.2 -> 1.3 - uchwyt ten sam, na plastikowej części relingu - masa po oplocie kabla.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukas25wSP9XWW, ten samochód to cały chyba tylko w antenach :diabelski_usmiech
[ Dodano: Czw 04 Lip, 13 23:19 ]
Zamieszczone przez Andrzej.PMusiałeś ją skracać? Co czytam o 2m od Sirio, to przeważa opinia, że te kilka cm trzeba je ciachnąć.
[ Dodano: Czw 04 Lip, 13 23:21 ]
Zamieszczone przez Antek2000A sprawdzałeś na analizatorze, czy jest w rezonansie? Bo SWR to tylko chroni końcówkę mocy.
Komentarz
-
-
szukam nowego zestawu cb.
Obecnie uzytkuje triflexa w polaczeniu z presidentem harry II. Chcialbym nie gorsze osiagi. Kupilbym triflexa ale samochod nie ma anteny dachowej i nie będę robil dziury w dachu.
Chcialbym jakas antene nie za wysoka na bagażnik + radyjko zamontowac na stale, ale jeszcze nie wiem w ktorym miejscu. Gdyby ktos znal fajny patent na montaz radia w a4 b8 to chetnie skorzystam.Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Mój pomysł na CB w O3:
Na początek film przedstawiający Lafayette Venus - radio z mala centralką - reszta zintegrowana w gruszce:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tao37leJtgk[/youtube]
Centralke schowałem w schowku pod siedzeniem pasażera:
Kabel od anteny poprowadziłem pod plastikami az do tylnego progu. Stamtadz odpowiednim luzem na przesuwanie siedzenia - do schowka przez dziurę (jest w schowku po prawej stronie)
Gruszke postanowilem umiescic w schowku podlokietnika. W tym celu wycialem mała dziurkę prostokątną w sciance schowka. Przeciagnąłem przezeń przedlużkę kabla. Dziurkę maskujemy gumka dołączona do zestawu. Drugi koniec przedłużki ładnie wyszedl z boku tunelu srodkowego wprost pod siedzenie do schowka z centralką.
W schwoku srdkowym przykleilem przejsciówkę i podlaczylem gruszkę, a od spodu przedłużkę.
Gruszka mieści sie idealnie do srodkowego schowka - zostaje miejsce na inne rzeczy. Kabel zasilajacy wychodzi przez przedni otwór schowka spod siedzenia. Mozna go chowac do schowka razem z centralką lub trzymać w miejscu na napoje.
Wszystko schludnie i nie na widoku.
Antena President Florida.
Komentarz
-
Komentarz