w SW powyzej 38xx naciśnięcie i przytrzymanie ok 10s przycisku SETUP
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez maxpaynemmKędzior, dzisiaj z kolegą marbab, instalowaliśmy u Niego nowy soft i całkiem przypadkiem zauważyliśmy że dysk HDD z 18 zmniejszył się do 13 GBCo stało się z 5GB?? U mnie jest to samo ale tego nie sprawdziłem wcześniej
Ps. marbab, dzięki za miłego spontana i HeńkaPozdr.
W waszym przypadku jak mielście SW 2xxx lub mniejszy to się właśnie stało
Te 5GB przeznaczone są na własne POI
Komentarz
-
-
Hej,
Mam mozliwosc zakupienia Columbusa w wersji 3T0 035 680A (dedykowany do SuperB i Octavii 2 FL). Ja mam Octavie RS 2 przed FL. Nie mam multifunkcyjnej kierownicy, mam maxidota. Czy nie bedzie problemu z zakodowaniem takiego radia do mojej Octavii? No google znalazlem ze moze byc problem z Maxidotem czyli, ze nie bedzie pokazywac nawigacja strzalek na Maxidotcie podczas nawigacji. Moze mi ktos potwierdzic czy faktycznie MaxiDot wtedy nie zabangla? Jezeli tak to zrezygnuje z tego zkupu i poszukam nawigacji Columbus dedykowanej do Octavi 2 przed FL o numerze 1Z0 035 680A
Rozumiem ze ten model ma podswietlenie matrycy LED (wnioskuje po ikonie w prawym gornym rogu, obok wyjmowania plyty - brak literki i w ikonce a jest jakby gwiazdka)?
z gory dziekuje za szybka odpowiedz
pozdr
mclimakSprzedam:
nowy, nieuzywany czujnik cisnieniowy DPF, nowa, niuzywana rurke metalowa laczaca czujnik cisnieniowy z filtrem DPF - info na priv
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mclimakHej,
Mam mozliwosc zakupienia Columbusa w wersji 3T0 035 680A (dedykowany do SuperB i Octavii 2 FL). Ja mam Octavie RS 2 przed FL. Nie mam multifunkcyjnej kierownicy, mam maxidota. Czy nie bedzie problemu z zakodowaniem takiego radia do mojej Octavii? No google znalazlem ze moze byc problem z Maxidotem czyli, ze nie bedzie pokazywac nawigacja strzalek na Maxidotcie podczas nawigacji. Moze mi ktos potwierdzic czy faktycznie MaxiDot wtedy nie zabangla? Jezeli tak to zrezygnuje z tego zkupu i poszukam nawigacji Columbus dedykowanej do Octavi 2 przed FL o numerze 1Z0 035 680A
Rozumiem ze ten model ma podswietlenie matrycy LED (wnioskuje po ikonie w prawym gornym rogu, obok wyjmowania plyty - brak literki i w ikonce a jest jakby gwiazdka)?
z gory dziekuje za szybka odpowiedz
pozdr
mclimak
Prawdopodobnie jest to LED, jednak najlepiej upewnic sie organoleptycznie. Spotkalem sie z roznymi wariacjami. Najnowsza wersja to B. Sprawdz tez sobie date produkcji
A tak pozatym: BYLO JUZ O TYM. :szeroki_usmiech
Panowie teraz ja mam pytanie. Jaki kod ma Columbus? 7Q2 czy jakis inny? Ja mialem 7Q1 ale to byl MFD2, mysle ze musi byc jakies rozroznienie w oznaczeniu pomiedzy nimi. Wie ktos, albo ma ktos fabrycznie zainstalowanego columbusa?
I drugie pytanie: czy nie ma jakiegos sposobu by wgrywac map za pomoca SD tak jak w RNS310?Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez heretyk
Nie ma problemu z maxidotem oraz MF. Wystarczy wgrac latke.
szukałem w wątku ale jak cofnąłem się do 60tej strony to już jakieś starocie były
czy mogę prosić jeszcze info o mapach na West Europe najnowszych (chodzi mi o najnowsze dostępne w sieci), czy może wgranie najnowszego softu sw 3980 załatwi sprawe też z mapami?----===LPG Powered By GABOREK===---
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez __kater__Zamieszczone przez heretyk
Nie ma problemu z maxidotem oraz MF. Wystarczy wgrac latke.
szukałem w wątku ale jak cofnąłem się do 60tej strony to już jakieś starocie były
czy mogę dostać jeszcze info o mapach na West Europe najnowszych, czy wgranie najnowszego softu sw 3980 załatwi sprawe też z mapami?
Nie rozumiem pytania o mapy. Instalujesz najnowszy soft. pozniej latka, pozniej najnowsze mapy v7.2Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez heretyk
Nie rozumiem pytania o mapy. Instalujesz najnowszy soft. pozniej latka, pozniej najnowsze mapy v7.2
płytka wyszła sama zgłosił się potem jako 3984 wiec chyba wszystko poszło ok
hw wersion H02
potem włożyłem płytke z fixem
wyskoczył komunikat po załadowaniu wstępnego loadera:
Downgreade error
Target Loadrer with media version 5334301
current - i chyba ta sama cyfra
po czym poprosił o reset i nic się nie zmienia
czyli hw H02
sw 3984
czy to znaczy że miałem tą łatkę wgraną czy może ten od Grygy jest zmodyfikowany a jedynie tak samo się zgłasza przez co nie przepuszcza łatki
widzę że jeden z kolegów ma H11, ma to jakieś znaczenie? Za co odpowiada HW?----===LPG Powered By GABOREK===---
Komentarz
-
-
Łatka nie zmienia ani H02 które masz czy też SW3984 które masz wgrane.
Sprawdziłeś czy działa ci ten MAXIDot czy nie ? Jak nie działa to naciśnij Setup + wyjmowanie płyty + i/głośniczek i zapodaj FIX od Grygego. Nie powinno wyskoczyć "Downgrade ERROR"
Zamieszczone przez marbabPonoc na sofcie 3970 mozna juz ogladac zdjecia JPG. Na 3980 probowalem na rozne sposoby i nie chce to sie udac. Czy ktos orientuje sie jak to z tym jest i czy wogole jest taka opcja
Co do oglądania JPG na RNS510 nigdy nie próbowałem ale wiem że jak mam wgrane cele specjalne na karcie SD wraz z zdjęciami to mi się pokazują. Aby to chodziło mam założone dwa foldery "Destination i Gps-picture" i wtedy zdjęcia podłożone pod utworzony cel specjalny wyświetlają się.
Komentarz
-
-
tak też myślałem ale wolałem się upewnić
navi mam z naklejką że wyprodukowana w lutym tego roku a mam hw 02 a zdjęcie kolegi pokazuje hw 11 - spory przeskok w oznaczeniu
dodano:
wgrałem tego patcha mimo ze nie mam maxidota jeszczepomogły te trzy klawisze
teraz pobieram mapy, z rapida bez zapłaty to masakra ale na tej stronie:
w którymś poście jest torrent który idzie jak burza
pzdr
mk----===LPG Powered By GABOREK===---
Komentarz
-
-
kross12
maxpaynemm"Total size is 4.9 GB A DL DVD should be used" Wydaje mi się że można wywalić jakieś pliki, chyba POI
Komentarz
-
maxpaynemm, mape trzeba nagrac na DVD DL tylko musze kupic odpowiednia plytke, no bo jak widziales z "plusa" nie poszlo. Soft po rozlaczeniu aku dziala bez problemu, wiec narazie nic nie zmieniam.
Kędzior, ale fotki pokazuja Ci sie na calym ekranie czy tylko jako minatury :?: Z jakiego poziomu moge je odtwarzac :?:
Komentarz
-
-
masz 2 opcje
skaskować katalog EDB który przechowuje POI dla starych wersji systemu (więc i tak nie są używane)
lub druga opcja
kupić płytkę DVD dual layer i tą drugą właśnie realizuję (chcę mieć wierny oryginał płytki systemowej)
moja sugestia by kupić płytkę DVD DL -R bo + R przynajmniej moja navi czasem niedomaga (z tego co czytałem często tak jest i nie należy się przejmować)
PS
pierwszej opcji nie testowałem, jest to info z angielskiego forum----===LPG Powered By GABOREK===---
Komentarz
-
-
kross12
Zamieszczone przez marbabfotki pokazuja Ci sie na calym ekranie czy tylko jako minatury
Komentarz
Komentarz