NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kędzior
    Ambiente
    • 2007
    • 207

w SW powyzej 38xx naciśnięcie i przytrzymanie ok 10s przycisku SETUP

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

ok Thx

Komentarz

• Cordi
        Drive
        • 2010
        • 92

Panowie możecie oświecić lamera w tym temacie, czym różnią się RNS-y w wersji B, C i F od siebie ? Mają inne bebechy, softem, kolorem podświetlenia sterowania ?

Komentarz

• maxpaynemm
          RS
          • 2008
          • 1764
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kędzior, dzisiaj z kolegą marbab, instalowaliśmy u Niego nowy soft i całkiem przypadkiem zauważyliśmy że dysk HDD z 18 zmniejszył się do 13 GB Co stało się z 5GB?? U mnie jest to samo ale tego nie sprawdziłem wcześniej

Ps. marbab, dzięki za miłego spontana i Heńka Pozdr.
          Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Kędzior
            Ambiente
            • 2007
            • 207

Zamieszczone przez maxpaynemm
            Kędzior, dzisiaj z kolegą marbab, instalowaliśmy u Niego nowy soft i całkiem przypadkiem zauważyliśmy że dysk HDD z 18 zmniejszył się do 13 GB Co stało się z 5GB?? U mnie jest to samo ale tego nie sprawdziłem wcześniej

Ps. marbab, dzięki za miłego spontana i Heńka Pozdr.
            Każdy SW począwszy od 38xx poprzez 39xx dzieli HDD na 3 partcje.
            W waszym przypadku jak mielście SW 2xxx lub mniejszy to się właśnie stało
            Te 5GB przeznaczone są na własne POI

Komentarz

• marbab
              RS
              • 2009
              • 4842
              • Fiat
              • BMM 2.0 TDI 140 KM

maxpaynemm, jeszcze raz dzieki za ogarniecie mojego Columbusa . Spontan byl jak najbardziej udany

Kędzior, sporo zabral jak na POI. Trzeba bedzie zbierac latami zeby to zapelnic
              Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
              Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• piotrcar
                Rider
                • 2010
                • 641

czy wasza nawigacja mowi jak sie zblizacie do fotoradarow????moja nic nie mowi tylko pokazuje na wyswietlaczu...mozna to jakos zmienic????a czy fotoradary sa tylko na polske???w szwecji przejechalem obok wielu fotoradarow i nawet ich nie pokazal
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• misiek^wro
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8321

piotrcar, kwestia punktow POI wgranych do mapy
                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• mclimak
                    Classic
                    • 2011
                    • 22

Hej,
                    Mam mozliwosc zakupienia Columbusa w wersji 3T0 035 680A (dedykowany do SuperB i Octavii 2 FL). Ja mam Octavie RS 2 przed FL. Nie mam multifunkcyjnej kierownicy, mam maxidota. Czy nie bedzie problemu z zakodowaniem takiego radia do mojej Octavii? No google znalazlem ze moze byc problem z Maxidotem czyli, ze nie bedzie pokazywac nawigacja strzalek na Maxidotcie podczas nawigacji. Moze mi ktos potwierdzic czy faktycznie MaxiDot wtedy nie zabangla? Jezeli tak to zrezygnuje z tego zkupu i poszukam nawigacji Columbus dedykowanej do Octavi 2 przed FL o numerze 1Z0 035 680A

Rozumiem ze ten model ma podswietlenie matrycy LED (wnioskuje po ikonie w prawym gornym rogu, obok wyjmowania plyty - brak literki i w ikonce a jest jakby gwiazdka)?

z gory dziekuje za szybka odpowiedz

pozdr
                    mclimak
                    Sprzedam:
                    nowy, nieuzywany czujnik cisnieniowy DPF, nowa, niuzywana rurke metalowa laczaca czujnik cisnieniowy z filtrem DPF - info na priv

Komentarz

• heretyk
                      Rider
                      • 2009
                      • 549
                      • Octavia III (5E3)
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez mclimak
                      Hej,
                      Mam mozliwosc zakupienia Columbusa w wersji 3T0 035 680A (dedykowany do SuperB i Octavii 2 FL). Ja mam Octavie RS 2 przed FL. Nie mam multifunkcyjnej kierownicy, mam maxidota. Czy nie bedzie problemu z zakodowaniem takiego radia do mojej Octavii? No google znalazlem ze moze byc problem z Maxidotem czyli, ze nie bedzie pokazywac nawigacja strzalek na Maxidotcie podczas nawigacji. Moze mi ktos potwierdzic czy faktycznie MaxiDot wtedy nie zabangla? Jezeli tak to zrezygnuje z tego zkupu i poszukam nawigacji Columbus dedykowanej do Octavi 2 przed FL o numerze 1Z0 035 680A

Rozumiem ze ten model ma podswietlenie matrycy LED (wnioskuje po ikonie w prawym gornym rogu, obok wyjmowania plyty - brak literki i w ikonce a jest jakby gwiazdka)?

z gory dziekuje za szybka odpowiedz

pozdr
                      mclimak
                      Nie ma problemu z maxidotem oraz MF. Wystarczy wgrac latke. Problem ten dotyczy zarowno 1Z0 oraz 3T0, wiec naprawde nie wiem czemu chcesz szukac 1Z0...

Prawdopodobnie jest to LED, jednak najlepiej upewnic sie organoleptycznie. Spotkalem sie z roznymi wariacjami. Najnowsza wersja to B. Sprawdz tez sobie date produkcji

A tak pozatym: BYLO JUZ O TYM. :szeroki_usmiech

Panowie teraz ja mam pytanie. Jaki kod ma Columbus? 7Q2 czy jakis inny? Ja mialem 7Q1 ale to byl MFD2, mysle ze musi byc jakies rozroznienie w oznaczeniu pomiedzy nimi. Wie ktos, albo ma ktos fabrycznie zainstalowanego columbusa?
                      I drugie pytanie: czy nie ma jakiegos sposobu by wgrywac map za pomoca SD tak jak w RNS310?
                      Zostały mi czesci, po szkodniku:
                      VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                      Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• __kater__
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 151

Zamieszczone przez heretyk

Nie ma problemu z maxidotem oraz MF. Wystarczy wgrac latke.
                        mogę prosić o link do tej łatki?

szukałem w wątku ale jak cofnąłem się do 60tej strony to już jakieś starocie były

czy mogę prosić jeszcze info o mapach na West Europe najnowszych (chodzi mi o najnowsze dostępne w sieci), czy może wgranie najnowszego softu sw 3980 załatwi sprawe też z mapami?
                        ----===LPG Powered By GABOREK===---

Komentarz

• heretyk
                          Rider
                          • 2009
                          • 549
                          • Octavia III (5E3)
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez __kater__

Nie ma problemu z maxidotem oraz MF. Wystarczy wgrac latke.
                          mogę prosić o link?

szukałem w wątku ale jak cofnąłem się do 60tej strony to już jakieś starocie były

czy mogę dostać jeszcze info o mapach na West Europe najnowszych, czy wgranie najnowszego softu sw 3980 załatwi sprawe też z mapami?
                          Po raz wtory: http://www.megaupload.com/?d=6XB5TDYF

Nie rozumiem pytania o mapy. Instalujesz najnowszy soft. pozniej latka, pozniej najnowsze mapy v7.2
                          Zostały mi czesci, po szkodniku:
                          VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                          Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• __kater__
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 151

sorka ze proszę o coś jako nta osoba

moja propozycja to w pierwszym poście tego wątku umieścić najnowsze dostępne opcje (linki) do navi

Komentarz

• marbab
                              RS
                              • 2009
                              • 4842
                              • Fiat
                              • BMM 2.0 TDI 140 KM

Ponoc na sofcie 3970 mozna juz ogladac zdjecia JPG. Na 3980 probowalem na rozne sposoby i nie chce to sie udac. Czy ktos orientuje sie jak to z tym jest i czy wogole jest taka opcja :?:
                              Marek

Komentarz

• __kater__
                                Ambiente
                                • 2008
                                • 151

Nie rozumiem pytania o mapy. Instalujesz najnowszy soft. pozniej latka, pozniej najnowsze mapy v7.2
                                Zainstalowałem najnowszy soft

płytka wyszła sama zgłosił się potem jako 3984 wiec chyba wszystko poszło ok
                                hw wersion H02

potem włożyłem płytke z fixem

wyskoczył komunikat po załadowaniu wstępnego loadera:
                                Downgreade error
                                Target Loadrer with media version 5334301
                                current - i chyba ta sama cyfra

po czym poprosił o reset i nic się nie zmienia

czyli hw H02
                                sw 3984

czy to znaczy że miałem tą łatkę wgraną czy może ten od Grygy jest zmodyfikowany a jedynie tak samo się zgłasza przez co nie przepuszcza łatki

widzę że jeden z kolegów ma H11, ma to jakieś znaczenie? Za co odpowiada HW?

Komentarz

• Kędzior
                                  Ambiente
                                  • 2007
                                  • 207

Łatka nie zmienia ani H02 które masz czy też SW3984 które masz wgrane.

Sprawdziłeś czy działa ci ten MAXIDot czy nie ? Jak nie działa to naciśnij Setup + wyjmowanie płyty + i/głośniczek i zapodaj FIX od Grygego. Nie powinno wyskoczyć "Downgrade ERROR"

Zamieszczone przez marbab
                                  Ponoc na sofcie 3970 mozna juz ogladac zdjecia JPG. Na 3980 probowalem na rozne sposoby i nie chce to sie udac. Czy ktos orientuje sie jak to z tym jest i czy wogole jest taka opcja
                                  Trochę dziwne dla mnie że na starszym podobno działało a na nowym nie chce.
                                  Co do oglądania JPG na RNS510 nigdy nie próbowałem ale wiem że jak mam wgrane cele specjalne na karcie SD wraz z zdjęciami to mi się pokazują. Aby to chodziło mam założone dwa foldery "Destination i Gps-picture" i wtedy zdjęcia podłożone pod utworzony cel specjalny wyświetlają się.

Komentarz

• __kater__
                                    Ambiente
                                    • 2008
                                    • 151

tu mnie masz, licznik z maxidotem bede dopiero montował w Radomiu u Pana Grzegorza w połowie przyszłego miesiąca ;/ chciałem wszystko wgrać by potem nie musieć

myślałem że tak sie da " na zaś"

co określa HW Version?

Komentarz

• Kędzior
                                      Ambiente
                                      • 2007
                                      • 207

Zamieszczone przez __kater__
                                      co określa HW Version?
                                      No co za pytania

HW - to HardWare
                                      SW - SoftWare

Komentarz

• __kater__
                                        Ambiente
                                        • 2008
                                        • 151

tak też myślałem ale wolałem się upewnić

navi mam z naklejką że wyprodukowana w lutym tego roku a mam hw 02 a zdjęcie kolegi pokazuje hw 11 - spory przeskok w oznaczeniu

dodano:

wgrałem tego patcha mimo ze nie mam maxidota jeszcze pomogły te trzy klawisze

teraz pobieram mapy, z rapida bez zapłaty to masakra ale na tej stronie:

w którymś poście jest torrent który idzie jak burza

pzdr
                                        mk

Komentarz

• maxpaynemm
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 1764
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

marbab, jak udało ci się nagrać mapę v7.2 na płytę dvd jak ona zajmuje 4.8 a płyta ma 4.7GB (w zaokrągleniu ) ????
                                          Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• maxpaynemm"Total size is 4.9 GB A DL DVD should be used" Wydaje mi się że można wywalić jakieś pliki, chyba POI

Komentarz

• marbab
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 4842
                                              • Fiat
                                              • BMM 2.0 TDI 140 KM

maxpaynemm, mape trzeba nagrac na DVD DL tylko musze kupic odpowiednia plytke, no bo jak widziales z "plusa" nie poszlo. Soft po rozlaczeniu aku dziala bez problemu, wiec narazie nic nie zmieniam.

Kędzior, ale fotki pokazuja Ci sie na calym ekranie czy tylko jako minatury :?: Z jakiego poziomu moge je odtwarzac :?:
                                              Marek

Komentarz

• __kater__
                                                Ambiente
                                                • 2008
                                                • 151

masz 2 opcje

skaskować katalog EDB który przechowuje POI dla starych wersji systemu (więc i tak nie są używane)

lub druga opcja

kupić płytkę DVD dual layer i tą drugą właśnie realizuję (chcę mieć wierny oryginał płytki systemowej)

moja sugestia by kupić płytkę DVD DL -R bo + R przynajmniej moja navi czasem niedomaga (z tego co czytałem często tak jest i nie należy się przejmować)

PS
                                                pierwszej opcji nie testowałem, jest to info z angielskiego forum

Komentarz

• Zamieszczone przez marbab
                                                  fotki pokazuja Ci sie na calym ekranie czy tylko jako minatury

Komentarz

• __kater__
                                                    Ambiente
                                                    • 2008
                                                    • 151

a ja inne pytanko mam

w katalogu speech z najnowszymi mapami nie ma języka polskiego

czyli po wgraniu pewnie lipa będzie z naszym polskim

czy język z poprzednich map jak tam dogram będzie działał (testował ktoś?)

Komentarz

Pracuję...