Były kolejki
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez feels3Zamieszczone przez marlej108Jest tez mozliwe ze jesli nie kupie nic do tego czasu i bedzie mnie stac, to moze za 8 miesiecy w wyprzedazy rocznika 2015... stane sie jego posiadaczem.
No offense, to nie do Ciebie, raczej ogolna i przykra dosc refleksja.
Dzięki za relacje obszerną, ale ze skrajności w skrajność marleju u Ciebie.
Ja bardzo chcę aby ten samochód był z wszech miar udany ale na razie mamy opakowanie. A reszta?
A tu deklaracje, że już kupujesz?
To na pewno znaczy, że jest ładny - z zewnątrz owczem. Pomacam sam bo stylistyka na oko środka mnie nie urzeka. Obaczymy.
Zachwyciłeś sie to fajnie.
Ale niedawno było kilka razy, że teraz SUV. Teraz SIII, ale i mazda 6 sie wkradła, i passat też gdy chwilę księgowy sie w Tobie odezwał. I to większo$ć w jednym poście, oprócz SUVa. :szeroki_usmiech
Ale to fajnie. Z przyjemnością (i sporymi oczekiwaniami) czekam na niego w salonach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Schowek przed pasazerem - duzy, ale niestety tak jak w Passacie czy Octavii czy Golfie VII - z odtwarzaczem CD w srodku - jest to moim zdaniem niewygodne rozwiazanie i krok wstecz calej grupy VAGprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_A tu deklaracje, że już kupujesz?
To na pewno znaczy, że jest ładny - z zewnątrz owczem. Pomacam sam bo stylistyka na oko środka mnie nie urzeka. Obaczymy.
Ale niedawno było kilka razy, że teraz SUV. Teraz SIII, ale i mazda 6 sie wkradła, i passat też gdy chwilę księgowy sie w Tobie odezwał. I to większo$ć w jednym poście, oprócz SUVa. :szeroki_usmiech
Ale to fajnie. Z przyjemnością (i sporymi oczekiwaniami) czekam na niego w salonach.
a czemu umknely Ci wyrazy mozliwe i moze... ? :-)
Trzeba wszystko czytac :diabelski_usmiech
a to ze mi sie podoba Mazda 6 czy suvy - to tez normalne. Watpie zeby byl ktokolwiek komu podobalby sie tylko jeden model samochodu. Wszystko zalezy na co bedzie mnie stac w danym momencie, teraz np. na nowy mnie nie stac, ale do stycznia sie wszystko moze zmienic.
Gdyby bylo mnie stac kupilbym Audi albo A6 albo Q5 (musialbym sie oboma wczesniej przejechac i zobaczyc jak to z nimi jest) - no ale na nowe mnie nie stac, wiec nie ma o czym mowic :-)
Dlatego jesli bedzie mnie stac to Superb III na placu boju zajmuje bardzo wysoka pozycje :-)
Mam nadzieje, ze Ty tez w koncu porzucisz zlo - Hujdaja i wrocisz do Skody... :diabelski_usmiech
[ Dodano: Nie 12 Kwi, 15 11:29 ]
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez marlej108Schowek przed pasazerem - duzy, ale niestety tak jak w Passacie czy Octavii czy Golfie VII - z odtwarzaczem CD w srodku - jest to moim zdaniem niewygodne rozwiazanie i krok wstecz calej grupy VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_No niestey poznaliśmy emocjonalną część marleja :wink:
Dzięki za relacje obszerną, ale ze skrajności w skrajność marleju u Ciebie.
Ja bardzo chcę aby ten samochód był z wszech miar udany ale na razie mamy opakowanie. A reszta?
A tu deklaracje, że już kupujesz?
To na pewno znaczy, że jest ładny - z zewnątrz owczem.
Ja mam mniej więcej takie same spostrzeżenia jak Marley. Zakładam optymistycznie, że S3 w czasie jazdy nie skrzypi, nie wyje, nie dudni i nie wibruje czyli zachowuje się po prostu jak większość współczesnych nowych aut. I przy takim założeniu, gdybym kupował tego typu auto za ok 100 tys to byłby to S3.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexChyba każdy kupując samochód najpierw ogląda potem wsiada i maca, analizuje cennik itp. Czas na jazdę przychodzi wtedy gdy poprzednie kroki wypadły dobrze. Nikt nie planuje chyba nabycia szkarady bo może to jakoś nadzwyczaj miło jeździ?
Ja mam mniej więcej takie same spostrzeżenia jak Marley. Zakładam optymistycznie, że S3 w czasie jazdy nie skrzypi, nie wyje, nie dudni i nie wibruje czyli zachowuje się po prostu jak większość współczesnych nowych aut. I przy takim założeniu, gdybym kupował tego typu auto za ok 100 tys to byłby to S3.
Komentarz
-
-
ukuk, dobrze ze grupa VAG robi samochody ze sztywnym zawieszeniem, cierpi trochę komfort za to poprawia sie stabilność prowadzenia tak wiec jest za twardszym zawiasemsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
ah, jeszcze jedna ciekawostka - zobaczcie gdzie jest wlew plynu do spryskiwacza w SIII... - jest umieszczony nieco excentrycznie ;-)
co dziwne to w Passacie jest w wygodniejszym miejscu - bo z przodu.
Moze to kwestia silnikow - ze w benzyniaku malo wygodnie z tylu, a w dieslu wygodnie z przodu.. ale moze niestety nie. Zrobilem zdjecia tych aut co byly.
I na koniec zarowno nowy Passat jak i nowy Superb maja bardzo wysoki tunel srodkowy z tylu... (vide fotka z Passata - w Superbie jest identyczny), ale zobaczcie np. taka niby niepozorna Kia Rio... praktycznie zupelnie plaska podloga. Wiec jak sie chce - to mozna...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaukuk, dobrze ze grupa VAG robi samochody ze sztywnym zawieszeniem, cierpi trochę komfort za to poprawia sie stabilność prowadzenia tak wiec jest za twardszym zawiasem
Komentarz
-
-
ukuk, jadąc autostradą z prędkością 140-150km/h wolę mieć jednak sztywniejsze zawieszenie niż kanapę ale jak kto woli :wink:
Po mieście i lokalnych dziurach miękki zawias będzie bardziej komfortowy, niestety wszystkiego nie można miećsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Ale Was ubodło.
Tylko nie wiem dlaczego. Marlej to nie miało być przytykiem do Ciebie. Sens był taki, że za niedługo może spotkasz inne auto, które zawładnie Twoim umysłem i już superb nie będzie taki super :wink: . A wy tu zaraz.....
Bez obawy o hejty z mojej strony. Jak mi sie coś po lustracji osobistej nie spodoba to trudno ale jak nie raz pisałem ja naprawdę kibicuje SIII.
Kiedyś moje ZUO będę musiał zmienić....Na co? Nie myśle teraz o tym. To będzie za 200kkm, czyli jeszcze troche bo mam dopiero 40kkm. To po co zaprzątać sobie tym głowe. Teraz obiekty mych zainteresować są z grupy ATV i tym się ekscytuję. :szeroki_usmiech
Auta mnie chwilowo nie jarają ale wątek SIII mnie interesuje i jego sukces. Niezależnie na co za te 10 lat będę moje zuo zmieniał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Auta mnie chwilowo nie jarają ale wątek SIII mnie interesuje i jego sukces. Niezależnie na co za te 10 lat będę moje zuo zmieniał
klamczuch :P
poza tym oszalales? 10 lat????!!!!????
To niepatriotyczne!
Prawdziwy Polak kupuje co roku nowy samochod ... bo w ten sposob wspomaga budzet umilowanej Ojczyzny (buląc VAT 23% i akcyza 2%)...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez Alonzo_Auta mnie chwilowo nie jarają ale wątek SIII mnie interesuje i jego sukces. Niezależnie na co za te 10 lat będę moje zuo zmieniał
klamczuch :P
Zamieszczone przez marlej108poza tym oszalales? 10 lat????!!!!????
A o podłokietniku marlej pisałeś? Czy ja niedoczytałem? Miękki w końcu czy twardy?
Komentarz
-
-
Active + Fresh za 800 zl juz robi robote!
Jest autoklima 2-strefowa, skorzana multifuncyjna kierownica... Wlasciwie wiecej nie potrzebuje... Z kolei w niewiele drozszym Ambitionie sa juz xenony...
IMO, Octavia (i Golf) przestaja miec racje bytu.
Oby tylko jezdzilo cywilizowanie i nie walilo na dziurach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ukukIMO, Octavia (i Golf) przestaja miec racje bytu.
Cieawke wokół jakiej sumy będzie oscylował silnik: 1.8 TSI/132 kW (180 KM)?
Komentarz
-
Komentarz